Ο ορισμός, η προέλευση και ο σκοπός του όρου «Blog»

Τα blogs τροφοδοτούν την πείνα του Διαδικτύου για περιεχόμενο

Ένα blog είναι ένας ιστότοπος που αποτελείται από καταχωρήσεις που ονομάζονται αναρτήσεις που εμφανίζονται σε αντίστροφη χρονολογική σειρά με την πιο πρόσφατη καταχώρηση να εμφανίζεται πρώτη, παρόμοια σε μορφή σε ημερήσιο περιοδικό. Τα blog συνήθως περιλαμβάνουν λειτουργίες όπως σχόλια και συνδέσμους για την αύξηση της αλληλεπίδρασης των χρηστών. Τα Blogs δημιουργούνται χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο λογισμικό δημοσίευσης .

Ο όρος "blog" είναι ένα mashup του "web log." Παραλλαγές του όρου:

Ο κόσμος πριν από το blogging

Υπήρξε μια εποχή που το Διαδίκτυο ήταν απλώς ένα πληροφοριακό εργαλείο. Στην πρώιμη ζωή του Παγκόσμιου Ιστού , οι ιστότοποι ήταν απλοί και παρέχονταν μονομερής αλληλεπίδραση. Με το πέρασμα του χρόνου, το Διαδίκτυο έγινε πιο διαδραστικό, με την εισαγωγή ιστοσελίδων με βάση συναλλαγές και ηλεκτρονικών αγορών, αλλά ο σε απευθείας σύνδεση κόσμος παρέμεινε μονόπλευρος.

Όλα αυτά άλλαξαν με την εξέλιξη του Web 2.0 - του κοινωνικού ιστού - όπου το περιεχόμενο που δημιούργησε ο χρήστης έγινε αναπόσπαστο μέρος του online κόσμου. Σήμερα, οι χρήστες περιμένουν από τις ιστοσελίδες να παρέχουν αμφίδρομες συνομιλίες και γεννιούνται ιστολόγια.

Η γέννηση των Blogs

Το Links.net αναγνωρίζεται ως ο πρώτος ιστοχώρος στο διαδίκτυο, παρόλο που ο όρος "blog" δεν υπήρχε όταν ο Justin Hall, ένας φοιτητής, το δημιούργησε το 1994 και αναφέρθηκε σε αυτόν ως προσωπική του σελίδα. Είναι ακόμα ενεργό.

Τα πρώτα blogs ξεκίνησαν ως ηλεκτρονικά ημερολόγια στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του '90. Τα άτομα δημοσίευσαν καθημερινά πληροφορίες σχετικά με τη ζωή και τις απόψεις τους. Οι καθημερινές αναρτήσεις κατατάσσονταν σε αντίστροφη σειρά, οπότε οι αναγνώστες είδαν την πιο πρόσφατη θέση πρώτα και πραγματοποίησαν κύλιση στις προηγούμενες δημοσιεύσεις. Η μορφή αυτή παρείχε ένα συνεχή εσωτερικό μονόλογο από τον συγγραφέα.

Καθώς τα ιστολόγια εξελίχθηκαν, προστέθηκαν διαδραστικές λειτουργίες για τη δημιουργία μιας αμφίδρομης συνομιλίας. Οι αναγνώστες εκμεταλλεύτηκαν τα χαρακτηριστικά που τους επέτρεψαν να αφήσουν σχόλια στις αναρτήσεις ιστολογίου ή να συνδεθούν με δημοσιεύσεις σε άλλα ιστολόγια και ιστότοπους για να προωθήσουν το διάλογο.

Blogs σήμερα

Καθώς το Διαδίκτυο έχει γίνει πιο κοινωνικό, τα blogs έχουν κερδίσει τη δημοτικότητα. Σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από 440 εκατομμύρια blogs με την είσοδο στην blogosphere κάθε μέρα. Ιστοσελίδα microblogging Μόνο ο Tumblr είχε αναφερθεί 350 εκατομμύρια ιστολόγια από τον Ιούλιο του 2017 σύμφωνα με την Statistica.com

Τα blogs έχουν γίνει περισσότερα από τα ηλεκτρονικά ημερολόγια. Στην πραγματικότητα, το blogging είναι ένα σημαντικό μέρος του online και offline κόσμου, με τους δημοφιλείς bloggers να επηρεάζουν τους κόσμους της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας με τα λόγια τους.

Το μέλλον των Blogs

Φαίνεται αναπόφευκτο ότι το blogging θα γίνει ακόμη πιο ισχυρό στο μέλλον με περισσότερους ανθρώπους και επιχειρήσεις που αναγνωρίζουν τη δύναμη των bloggers ως επιρροές σε απευθείας σύνδεση. Τα blogs αυξάνουν τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης, ενθαρρύνουν τις σχέσεις με τους σημερινούς και δυνητικούς πελάτες και συνδέουν τους αναγνώστες με το εμπορικό σήμα σας - όλα τα καλά πράγματα. Ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει ένα blog, χάρη στα απλά και συχνά δωρεάν εργαλεία που είναι άμεσα διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Η ερώτηση πιθανόν να μην γίνει "Γιατί να ξεκινήσω ένα blog;" αλλά μάλλον, "Γιατί δεν πρέπει να ξεκινήσω ένα blog;"