Πέντε τρόποι να αποκτήσετε ήχο από ένα Blu-ray Disc Player

01 από 05

Επιλογή 1: Σύνδεση συσκευής αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray απευθείας σε τηλεόραση μέσω σύνδεσης HDMI

Καλώδιο HDMI και σύνδεση. Robert Silva

Το Blu-ray αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας οικιακής ψυχαγωγίας. Για όσους διαθέτουν τηλεόραση HDTV ή 4K Ultra HD , το Blu-ray είναι εύκολο να προστεθεί στην εμπρός σύνδεση βίντεο, αλλά η αξιοποίηση των δυνατοτήτων ήχου του Blu-ray μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο συγκεχυμένη. Ελέγξτε μέχρι πέντε διαφορετικές επιλογές για τη σύνδεση της εξόδου ήχου ενός Blu-ray Disc player στην τηλεόρασή σας ή στο υπόλοιπο setup του home theatre.

Σημαντική Σημείωση: Αν και σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται μέχρι πέντε τρόποι πρόσβασης σε ήχο από μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc, δεν έχουν όλοι οι παίκτες Blu-ray Disc και οι πέντε επιλογές - οι περισσότεροι παίκτες Blu-ray Disc παρέχουν μόνο μία ή δύο από αυτές τις επιλογές . Κατά την αγορά μιας συσκευής αναπαραγωγής Blu-ray Disc, ελέγξτε αν οι επιλογές που παρέχονται στη συσκευή αναπαραγωγής ταιριάζουν με την υπόλοιπη ρύθμιση ήχου και βίντεο στο σπίτι σας.

Συνδέστε έναν αναπαραγωγέα δίσκων Blu-ray απευθείας σε μια τηλεόραση μέσω σύνδεσης HDMI

Ο ευκολότερος τρόπος πρόσβασης στον ήχο από τη συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc σας είναι απλά να συνδέσετε την έξοδο HDMI της συσκευής αναπαραγωγής Blu-ray Disc σε μια τηλεόραση εξοπλισμένη με HDMI, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Επειδή το καλώδιο HDMI μεταφέρει τόσο το σήμα ήχου και βίντεο στην τηλεόραση, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον ήχο από ένα δίσκο Blu-ray. Ωστόσο, το μειονέκτημα είναι ότι εξαρτάται από τις δυνατότητες ήχου της τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας για την αναπαραγωγή του ήχου, που δεν παράγει πολύ καλό αποτέλεσμα.

Προχωρήστε στην επόμενη επιλογή ...

02 του 05

Επιλογή Δύο: Βρόχος HDMI μέσω ενός δέκτη Home Cinema

Συσκευή αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray Συνδέσεις ήχου - Σύνδεση HDMI με δέκτη Home Cinema. Εικόνες που παρέχονται από την Onkyo USA

Ενώ η πρόσβαση στον ήχο από σύνδεση HDMI μέσω τηλεόρασης παράγει μόνο την ελάχιστη επιθυμητή ποιότητα ήχου, η σύνδεση μιας συσκευής αναπαραγωγής Blu-ray Disc σε δέκτη home theater που είναι εξοπλισμένη με HDMI είναι η καλύτερη επιλογή, υπό την προϋπόθεση ότι ο δέκτης Home Cinema διαθέτει ενσωματωμένο Dolby TrueHD και / ή αποκωδικοποιητές DTS-HD Master Audio . Επίσης, ενσωματώνεται ένας αυξανόμενος αριθμός δεκτών οικιακού κινηματογράφου από το 2015 προς τα εμπρός

Με άλλα λόγια, με το βρόχο της εξόδου HDMI από μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc μέσω ενός δέκτη οικιακού κινηματογράφου στην τηλεόραση, ο δέκτης θα περάσει το βίντεο μέσω της τηλεόρασης και θα έχει πρόσβαση στο τμήμα ήχου και θα κάνει οποιαδήποτε πρόσθετη αποκωδικοποίηση ή επεξεργασία πριν μεταφέροντας το ηχητικό σήμα στο στάδιο του ενισχυτή του δέκτη και στα ηχεία.

Το πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι εάν ο δέκτης σας έχει απλώς "περάσει" τις συνδέσεις HDMI για ήχο ή αν ο δέκτης σας μπορεί πραγματικά να έχει πρόσβαση στα σήματα ήχου που μεταφέρονται μέσω HDMI για περαιτέρω αποκωδικοποίηση / επεξεργασία. Αυτό θα απεικονιστεί και θα εξηγηθεί στο εγχειρίδιο χρήσης για τον συγκεκριμένο δέκτη οικιακού σας θεάτρου.

Το πλεονέκτημα της μεθόδου σύνδεσης HDMI για πρόσβαση στον ήχο, ανάλογα με τις δυνατότητες του δέκτη και των ηχείων οικιακού κινηματογράφου όπως περιγράφεται παραπάνω, είναι το ισοδύναμο ήχου του αποτελέσματος βίντεο υψηλής ευκρίνειας που βλέπετε στην οθόνη της τηλεόρασής σας, καθιστώντας την εμπειρία Blu-ray όλα καλύπτοντας τόσο για βίντεο όσο και για ήχο.

Προχωρήστε στην επόμενη επιλογή ...

03 του 05

Επιλογή Τρία: Χρήση συνδέσεων ψηφιακού οπτικού ή ομοαξονικού ήχου

Συσκευή αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray Συνδέσεις ήχου - Ψηφιακή οπτική - Ομοαξονική σύνδεση ήχου - Διπλή προβολή. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Η επιλογή Ψηφιακή οπτική και Ψηφιακή ομοαξονική σύνδεση είναι η συνηθέστερα χρησιμοποιούμενη σύνδεση για την πρόσβαση σε ήχο από συσκευή αναπαραγωγής DVD και οι περισσότεροι παίκτες Blu-ray Disc προσφέρουν επίσης αυτήν την επιλογή σύνδεσης.

Ωστόσο, ενώ αυτή η σύνδεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόσβαση σε ήχο από συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc σε δέκτη οικιακού κινηματογράφου, το μειονέκτημα είναι ότι αυτές οι συνδέσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο στα τυπικά σήματα surround Dolby Digital / DTS και όχι στις υψηλότερες ψηφιακές μορφές ήχου ψηφιακού ήχου, όπως Dolby TrueHD , Dolby Atmos , DTS-HD Master Audio και DTS: X. Ωστόσο, εάν είστε ικανοποιημένοι με τα ηχητικά αποτελέσματα που είχατε νωρίτερα με ένα DVD player, θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα με ένα Blu-ray Disc player, όταν χρησιμοποιείτε την επιλογή Digital Optical ή Digital Coaxial connection.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ορισμένοι δίσκοι Blu-ray Disc παρέχουν τόσο ψηφιακές οπτικές όσο και ψηφιακές ομοαξονικές συνδέσεις ήχου, αλλά οι περισσότεροι παρέχουν μόνο μία από αυτές, συνήθως πρόκειται για ψηφιακή οπτική. Ελέγξτε τον δέκτη του οικιακού σας θεάτρου για να δείτε ποιες επιλογές είναι διαθέσιμες σε εσάς και ποιες επιλογές παρέχονται στο πρόγραμμα αναπαραγωγής Blu-ray Disc που εξετάζετε.

Προχωρήστε στην επόμενη επιλογή ...

04 του 05

Επιλογή Τέσσερα: Χρήση συνδέσεων αναλογικού ήχου 5.1 / 7.1

Συσκευές αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray Συνδέσεις ήχου - Πολυκαναλικές αναλογικές συνδέσεις ήχου. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Εδώ είναι μια μέθοδος που μπορούν να επωφεληθούν μερικοί δέκτες Blu-ray Disc και ορισμένοι δέκτες οικιακού κινηματογράφου. Εάν διαθέτετε συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc που διαθέτει αναλογικές αναλογικές μονάδες 5.1 / 7.1 καναλιών (επίσης αναφερόμενες ως αναλογικές έξοδοι πολλαπλών καναλιών), μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στους εσωτερικούς αποκωδικοποιητές ήχου surround Dolby / DTS και να στείλετε πολυκαναλικό μη συμπιεσμένο ήχο PCM από το Blu-ray Disc Player σε ένα συμβατό δέκτη οικιακού κινηματογράφου.

Με άλλα λόγια, σε αυτόν τον τύπο ρύθμισης, η συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc αποκωδικοποιεί όλες τις μορφές περιβάλλοντος ήχου εσωτερικά και στέλνει το αποκωδικοποιημένο σήμα σε δέκτη ή ενισχυτή οικιακού κινηματογράφου σε μορφή που αναφέρεται ως μη συμπιεσμένο PCM. Ο ενισχυτής ή ο δέκτης ενισχύει και διανέμει τον ήχο στα ηχεία.

Αυτό είναι χρήσιμο όταν έχετε ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου που δεν διαθέτει ψηφιακή οπτική / ομοαξονική είσοδο ή είσοδο ήχου HDMI, αλλά μπορεί να φιλοξενήσει αναλογικά σήματα εισόδου ήχου 5.1 / 7.1 καναλιών. Σε αυτήν την περίπτωση, ο φορέας Blu-ray Disc εκτελεί όλες τις αποκωδικοποιήσεις μορφής ήχου surround και μεταδίδει το αποτέλεσμα μέσω των αναλογικών έξοδοι πολυκάναλου ήχου.

Σημείωση για τους Audiophiles: Εάν χρησιμοποιείτε συσκευή αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray που ενσωματώνει τη δυνατότητα ακρόασης δίσκων SACD ή DVD-Audio και ο φορέας Blu-ray Disc διαθέτει πολύ καλές ή εξαιρετικές μετατροπείς ψηφιακού ήχου (Digital-to-Analog Audio Converters) που μπορεί να είναι καλύτερα από αυτά του δέκτη οικιακού κινηματογράφου, είναι πραγματικά επιθυμητό να συνδέσετε τις συνδέσεις αναλογικής εξόδου 5.1 / 7.1-καναλιών σε δέκτη οικιακού κινηματογράφου, αντί για σύνδεση HDMI (τουλάχιστον για ήχο).

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι περισσότερες συσκευές αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray με χαμηλότερες τιμές δεν διαθέτουν συνδέσεις εξόδου αναλογικού ήχου 5.1 / 7.1. Αν επιθυμείτε αυτή τη λειτουργία, ελέγξτε τις προδιαγραφές ή επιθεωρήστε φυσικά τον πίσω πίνακα σύνδεσης της συσκευής αναπαραγωγής Blu-ray Disc για να επιβεβαιώσετε την παρουσία ή την απουσία αυτής της επιλογής.

Μερικά παραδείγματα αναλογικών αναλογιών 5.1 / 7/1 καναλιών περιλαμβάνουν όλους τους Blu-ray Disc players από την OPPO Digital , την Cambridge Audio CXU και την επερχόμενη Blu-ray Disc DMP-UB900 Ultra HD της Blu-ray παίκτης (Επίσημη σελίδα προϊόντος.

Προχωρήστε στην επόμενη επιλογή ...

05 του 05

Επιλογή πέντε: Χρήση των αναλογικών συνδέσεων ήχου δύο καναλιών

Συσκευή αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray Συνδέσεις ήχου - Αναλογική σύνδεση στερεοφωνικού ήχου 2 καναλιών. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Η σύνδεση ήχου τελευταίας τεχνολογίας για τη σύνδεση μιας συσκευής αναπαραγωγής Blu-ray Disc σε ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου ή ακόμα και σε μια τηλεόραση είναι η πάντα αξιόπιστη σύνδεση ήχου 2 καναλιών (στερεοφωνική). Παρόλο που αυτό εξαλείφει την πρόσβαση στις ψηφιακές μορφές ήχου ψηφιακού ήχου, αν έχετε τηλεόραση, ηχοσύστημα, Home-Theater-in-a-Box, δέκτη home theater που προσφέρει επεξεργασίες Dolby Prologic, Prologic II ή Prologic IIx εξάγετε ένα σήμα ήχου surround από ενσωματωμένα στοιχεία που υπάρχουν μέσα σε ένα στερεοφωνικό ήχο δύο καναλιών. Αν και αυτή η μέθοδος πρόσβασης στον ήχο surround δεν είναι ακριβής ως πραγματική αποκωδικοποίηση Dolby ή DTS, παρέχει ένα αποδεκτό αποτέλεσμα από πηγές δύο καναλιών.

Σημείωση για τους Audiophiles: Εάν χρησιμοποιείτε συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc για να ακούτε μουσικά CD και η συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc έχει πολύ καλές ή εξαιρετικές DAC (Digital-to-Analog Audio Converters) που μπορεί να είναι καλύτερες από αυτές του σπιτιού σας δέκτη θεάτρου, είναι πραγματικά επιθυμητό να συνδέσετε τόσο την έξοδο HDMI όσο και τις αναλογικές αναλογικές εξόδους 2 καναλιών σε δέκτη οικιακού κινηματογράφου. Χρησιμοποιήστε την επιλογή HDMI για να αποκτήσετε πρόσβαση σε soundtracks ταινιών σε δίσκους Blu-ray και DVD και στη συνέχεια μεταβείτε στον δέκτη home theater στις αναλογικές στερεοφωνικές συνδέσεις όταν ακούτε CD.

Πρόσθετη Σημείωση: Από το 2013, ένας αυξανόμενος αριθμός συσκευών αναπαραγωγής Blu-ray Disc (ειδικά μονάδες εισόδου και μέσου κόστους) έχει εξαλείψει την επιλογή αναλογικού σήματος στερεοφωνικού ήχου δύο καναλιών - Ωστόσο, εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες σε κάποια ανώτερη μονάδα παίκτες (ανατρέξτε στη σημείωση μου για τους ομιλητές παραπάνω). Αν χρειάζεστε ή επιθυμείτε αυτήν την επιλογή, οι επιλογές σας ενδέχεται να είναι περιορισμένες, εκτός αν θέλετε να φτάσετε βαθύτερα στο τσέπη σας.

Τελική λήψη

Καθώς η τεχνολογία προχωράει προς τα εμπρός, τόσο οι συσκευές όσο και οι επιλογές αποφάσεων μας μπορούν να γίνουν πιο περίπλοκες. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η επισκόπηση βοήθησε όσους μπορεί να συγχέονται ως προς τον τρόπο σύνδεσης του Blu-ray Disc player για την καλύτερη δυνατή απόδοση ήχου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση σε ήχο από συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc, διαβάστε επίσης τις ρυθμίσεις ήχου του Blu-ray Disc Player - Bitstream vs PCM .