Πώς να επιταχύνετε το iPad σας και να βελτιώσετε την απόδοση

Στον κόσμο των υπολογιστών, υπάρχει μια διαδικασία που ονομάζεται «overclocking», η οποία χρησιμοποιείται για να κάνει τον υπολογιστή να τρέχει πιο γρήγορα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο για την επιτάχυνση ενός iPad. Και αν έχετε ένα iPad 2, iPad 3 ή iPad Mini, πιθανότατα έχετε βιώσει το tablet σας να τρέχει αργά κατά καιρούς. Αλλά ενώ δεν είμαστε σε θέση να overclock ένα iPad, μπορούμε να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί με τη βέλτιστη απόδοση, και ακόμη και μερικά κόλπα για να επιταχύνει.

Απενεργοποίηση εφαρμογών που εκτελούνται στο παρασκήνιο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν το iPad σας λειτουργεί αργά είναι να κλείσετε μερικές από τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Ενώ το iOS συνήθως κάνει καλή δουλειά να κλείνει αυτόματα τις εφαρμογές όταν οι πόροι είναι αραιές, δεν είναι τέλειο. Μπορείτε να κλείσετε εφαρμογές κάνοντας διπλό κλικ στο κουμπί "Αρχική" για να εμφανιστεί η οθόνη πολλαπλών εντολών και, στη συνέχεια, μετακινήστε μια εφαρμογή από το επάνω μέρος της οθόνης, τοποθετώντας το δάχτυλό σας στο παράθυρο της εφαρμογής και μετακινώντας την προς το επάνω μέρος της οθόνης.

Αυτό το τέχνασμα λειτουργεί καλύτερα με ένα iPad που τρέχει κανονικά γρήγορα, αλλά φαινόταν αργά αργότερα ή επιβραδύνει μετά την εκτέλεση ορισμένων εφαρμογών. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον καθορισμό ενός αργού iPad .

Ενίσχυση του Wi-Fi σας ή Καθορισμός ενός υποτονικού σήματος Wi-Fi

Η ταχύτητα του σήματος Internet σας σχετίζεται άμεσα με την ταχύτητα του iPad σας. Οι περισσότερες εφαρμογές κατεβάζουν από το Internet για να συμπληρώσουν το περιεχόμενο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις εφαρμογές που μεταδίδουν μουσική ή τις εφαρμογές που σχετίζονται με ταινίες ή τηλεόραση, αλλά ισχύει και για πολλές άλλες εφαρμογές. Και, βεβαίως, το πρόγραμμα περιήγησης Safari βασίζεται σε μια καλή σύνδεση στο Internet για τη λήψη ιστοσελίδων.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε την ταχύτητα Wi-Fi σας κατεβάζοντας μια εφαρμογή όπως η δοκιμή ταχύτητας του Ookla. Αυτή η εφαρμογή θα ελέγχει πόσο γρήγορα μπορείτε να ανεβάσετε και να κάνετε λήψη στο δίκτυο σας. Τι είναι μια αργή ταχύτητα και τι είναι μια γρήγορη ταχύτητα; Αυτό εξαρτάται από τον παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP), αλλά σε γενικές γραμμές οτιδήποτε κάτω από 5 Mbs είναι αργός. Θα θέλετε περίπου 8-10 Mbs για να κάνετε streaming βίντεο HD, αν και προτιμάτε 15+.

Εάν το σήμα Wi-Fi σας βρίσκεται κοντά στον δρομολογητή και είναι αργό σε άλλα μέρη του σπιτιού ή του διαμερίσματος, ίσως χρειαστεί να ενισχύσετε το σήμα σας με πρόσθετο δρομολογητή ή απλά με νεότερο δρομολογητή. Αλλά προτού ανοίξετε το πορτοφόλι σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να επανατοποθετήσετε το δρομολογητή σας για να δείτε αν το σήμα ξεκαθαρίζει. Θα πρέπει επίσης να επανεκκινήσετε το δρομολογητή. Ορισμένοι δρομολογητές τείνουν να επιβραδύνουν την πάροδο του χρόνου Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης του σήματος.

Απενεργοποίηση ανανέωσης εφαρμογής ανασκόπησης φόντου

Τώρα θα λάβουμε ορισμένες ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν την απόδοσή σας. Πολλά από αυτά απαιτούν την εκκίνηση της εφαρμογής "Ρυθμίσεις" , η οποία είναι η εφαρμογή που μοιάζει με εργαλεία στροφής. Εκεί μπορείτε να ρυθμίσετε και να απενεργοποιήσετε διάφορες ρυθμίσεις και ορισμένες λειτουργίες.

Η Ανανέωση της εφαρμογής στο παρασκήνιο ελέγχει περιστασιακά διαφορετικές εφαρμογές στο iPad σας και λήψεις περιεχομένου για να κρατήσει τις εφαρμογές φρέσκες. Αυτό μπορεί να επιταχύνει την εφαρμογή όταν την εκκινήσετε, αλλά μπορεί επίσης να επιβραδύνει το iPad σας όταν χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές. Για να απενεργοποιήσετε την ανανέωση της εφαρμογής στο παρασκήνιο, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο μενού αριστερά στις Ρυθμίσεις και πατήστε στο "Γενικά". Στις "Γενικές ρυθμίσεις", το Background App Refresh βρίσκεται περίπου στο μισό της σελίδας, ακριβώς κάτω από το Storage και iCloud Usage. Πατήστε το κουμπί για να εμφανίσετε τις ρυθμίσεις ανανέωσης εφαρμογής και πατήστε το ρυθμιστικό δίπλα στην επιλογή "Ανανέωση εφαρμογής φόντου" για να το απενεργοποιήσετε για όλες τις εφαρμογές.

Μειώστε την κίνηση και το Parallax

Το δεύτερο τσίμπημα στις ρυθμίσεις είναι να μειώσουμε ορισμένα γραφικά και κίνηση στο περιβάλλον εργασίας χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του εφέ parallax που κάνει την εικόνα φόντου να κινείται πίσω από τα εικονίδια όταν περιστρέφετε το iPad.

Στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις", επιστρέψτε στις Γενικές ρυθμίσεις και επιλέξτε "Προσβασιμότητα". Μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε "Μείωση κίνησης". Αυτό πρέπει να είναι απλά ένας διακόπτης on-off. Αγγίξτε το για να το βάλετε στη θέση 'On'. Αυτό θα πρέπει να μειώσει το χρόνο επεξεργασίας κατά τη χρήση του iPad, το οποίο μπορεί να βοηθήσει λίγο με προβλήματα απόδοσης.

Εγκαταστήστε έναν αποκλεισμό διαφημίσεων

Εάν βρίσκετε ως επί το πλείστον αργό το iPad κατά την περιήγηση στον ιστό, η εγκατάσταση ενός μηχανισμού αποκλεισμού διαφημίσεων μπορεί να επιταχύνει το iPad. Πολλοί ιστότοποι κατακλύζονται τώρα με διαφημίσεις και οι περισσότερες διαφημίσεις απαιτούν πληροφορίες φόρτωσης του ιστότοπου από ένα κέντρο δεδομένων, πράγμα που σημαίνει ότι η φόρτωση ενός ιστότοπου σημαίνει πραγματικά φόρτωση δεδομένων από διάφορους ιστότοπους. Και οποιοσδήποτε από αυτούς τους ιστότοπους μπορεί να παρατείνει τον χρόνο που χρειάζεται για τη φόρτωση της σελίδας.

Θα πρέπει πρώτα να κατεβάσετε μια εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί ως αποκλεισμός διαφημίσεων από το App Store. Το Adguard είναι μια καλή επιλογή για έναν ελεύθερο αποκλεισμό. Στη συνέχεια, πρέπει να ενεργοποιήσετε τον αποκλεισμό στις ρυθμίσεις. Αυτή τη φορά, θα μετακινηθούμε προς τα κάτω στο αριστερό μενού και θα επιλέξετε το Safari. Στις ρυθμίσεις του Safari, επιλέξτε "Blockers περιεχομένου" και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την εφαρμογή adblocking που έχετε κατεβάσει από το App Store. Θυμηθείτε, πρέπει πρώτα να κατεβάσετε την εφαρμογή για να εμφανιστεί σε αυτήν τη λίστα.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τους αποκλεισμούς διαφημίσεων.

Διατήρηση του iOS Ενημερώθηκε.

Είναι πάντα μια καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι είστε στην πιο ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος. Ενώ με κάποιο τρόπο αυτό μπορεί να επιβραδύνει το iPad, καθώς η πιο πρόσφατη έκδοση μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερους πόρους, αλλά μπορεί επίσης να λύσει σφάλματα που μπορεί να καταλήξουν να επιβραδύνουν την απόδοση του iPad. Μπορείτε να ελέγξετε αν το iOS είναι ενημερωμένο μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του iPad, επιλέγοντας Γενικές ρυθμίσεις και πατώντας το Update Software.

Πώς να κάνετε αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του iOS .

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σπουδαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το iPad σας; Ελέγξτε τις μεγάλες συμβουλές iPad Κάθε ιδιοκτήτης πρέπει να ξέρει