Πώς να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εικόνα ως μοτίβο Συμπληρώστε το Photoshop

Χρησιμοποιήστε το Marquee ορθογώνιο για να δημιουργήσετε μοτίβο από οποιαδήποτε εικόνα

Η χρήση μοτίβων στο Adobe Photoshop είναι μια τεχνική για την προσθήκη επαναλαμβανόμενων στοιχείων σε μια επιλογή ή ένα στρώμα. Για παράδειγμα, τα πρότυπα χρησιμοποιούνται συνήθως για την αλλαγή του υφάσματος σε ένα αντικείμενο ένδυσης ή για την προσθήκη λεπτής λεπτομέρειας σε μια εικόνα. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι η χρήση μιας ίνας από ανθρακονήματα συμπληρώνει πολλά σχέδια για κινητά και ιστοσελίδες ή συστατικά σελίδας.

Αυτά τα αντικείμενα δεν έχουν επεξεργαστεί σχολαστικά, είναι απλώς μια επιλογή ή ένα αντικείμενο γεμάτο με ένα μοτίβο. Μια άλλη κοινή χρήση για μοτίβα είναι η δημιουργία φόντου ταπετσαρίας για ιστοσελίδες ή τον υπολογιστή σας. Αν και μπορεί να φαίνονται σύνθετα, στην επιφάνεια, είναι σχετικά εύκολο να δημιουργηθούν.

Τι είναι το μοτίβο στο Photoshop;

Ένα μοτίβο, όπως ορίζεται στο Photoshop, είναι μια εικόνα ή μια τεχνική γραμμής που μπορεί να πλακάται επανειλημμένα. Ένα κεραμίδι είναι η υποδιαίρεση (ή πλακάρισμα) της επιλογής γραφικών υπολογιστή σε μια σειρά τετραγώνων και τοποθέτησή τους σε ένα στρώμα ή μέσα στην επιλογή. Έτσι, ένα μοτίβο στο Photoshop είναι ουσιαστικά μια εικόνα πλακιδίων.

Η χρήση των μοτίβων μπορεί να επιταχύνει τη ροή εργασίας σας κόβοντας την ανάγκη δημιουργίας περίπλοκων αντικειμένων που διαφορετικά μπορούν να κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας ένα επαναλαμβανόμενο πρότυπο εικόνας. Για παράδειγμα, αν μια επιλογή πρέπει να γεμίσει με μπλε κουκίδες, ένα πρότυπο μειώνει αυτή την εργασία σε ένα κλικ του ποντικιού.

Μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα μοτίβα από τις φωτογραφίες ή την τέχνη της γραμμής, να χρησιμοποιήσετε τα προκαθορισμένα μοτίβα που συνοδεύουν το Photoshop ή να κάνετε λήψη και εγκατάσταση βιβλιοθηκών προτύπων από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να ορίσετε οποιαδήποτε εικόνα ή επιλογή ως μοτίβο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα στο Photoshop. Αυτές οι οδηγίες ισχύουν για όλες τις εκδόσεις του Photoshop από τα 4.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα μοτίβο Συμπληρώστε το Photoshop

Δυσκολία: Εύκολη

Χρόνος που απαιτείται: 5 λεπτά

Εδώ είναι πώς:

  1. Ανοίξτε την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως συμπλήρωμα.
  2. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη την εικόνα ως γεμάτη, μεταβείτε στην Επιλογή > Επιλογή όλων . Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε το εργαλείο Rectangle Marquee για να κάνετε μια επιλογή.
  3. Μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία > Ορισμός μοτίβου . Αυτό θα ανοίξει το πλαίσιο ορισμού διαλόγου ορισμού και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε στην επιλογή σας ένα όνομα και κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  4. Μεταβείτε σε μια άλλη εικόνα ή δημιουργήστε μια νέα εικόνα.
  5. Επιλέξτε το στρώμα που θέλετε να γεμίσετε ή κάντε μια επιλογή χρησιμοποιώντας ένα από τα εργαλεία επιλογής όπως το Rectangular Marquee .
  6. Μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία> Συμπλήρωση για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Συμπλήρωση.
  7. Στο παράθυρο διαλόγου Συμπλήρωση, επιλέξτε Μοτίβο από τα περιεχόμενα .
  8. Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο προσαρμοσμένο μοτίβο μενού. Αυτό θα ανοίξει μια επιλογή από μοτίβα που έχουν εγκατασταθεί με το Photoshop και τυχόν μοτίβα που ίσως έχετε δημιουργήσει προηγουμένως.
  9. Κάντε κλικ στο μοτίβο που θέλετε να εφαρμόσετε.
  10. Αφήστε το πλαίσιο ελέγχου Script απενεργοποιημένο . Στο Photoshop CS6 και αργότερα, εισήχθησαν σκηνικά. Αυτά τα σενάρια είναι τα JavaScript που τοποθετούν τυχαία ένα στοιχείο που ορίζεται ως μοτίβο είτε στην επιλογή είτε σε ένα στρώμα.
  1. Επιλέξτε μια λειτουργία συγχώνευσης για να έχει το μοτίβο σας, ειδικά αν είναι σε ξεχωριστό στρώμα, να αλληλεπιδράσει με τα χρώματα των εικονοστοιχείων της εικόνας που τοποθετείται πάνω.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και το μοτίβο εφαρμόζεται.

Συμβουλές:

  1. Μόνο ορθογώνιες επιλογές μπορούν να οριστούν ως μοτίβο σε ορισμένες πολύ παλιές εκδόσεις του Photoshop.
  2. Επιλέξτε το πλαίσιο για τη Διατήρηση διαφάνειας στο παράθυρο διαλόγου Συμπλήρωση αν θέλετε να γεμίσετε μόνο τα μη διαφανή τμήματα ενός στρώματος.
  3. Αν εφαρμόσετε ένα μοτίβο σε ένα στρώμα, επιλέξτε το Layer και εφαρμόστε μια επικάλυψη Pattern στα στυλ επιπέδων .
  4. Ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε ένα μοτίβο είναι να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Κουβαδάκι χρωμάτων για να γεμίσετε το Layer ή την επιλογή. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε Μοτίβο από τις επιλογές εργαλείων .
  5. Η συλλογή προτύπων σας βρίσκεται σε βιβλιοθήκη. Επιλέξτε Παράθυρο > Βιβλιοθήκες για να τις ανοίξετε.
  6. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές Adobe Touch και να τις έχετε στη διάθεσή σας στη βιβλιοθήκη Δημιουργικού Cloud.