Μέτρηση: 10 συστήματα ηχείων υπολογιστή / ηχείων

01 από 11

Τεχνική ματιά στους κορυφαίους ηχεία Η / Υ

Brent Butterworth

Ο συρματοφύλακας μου ζήτησε πρόσφατα να διενεργήσω μια εκτεταμένη δοκιμή τροφοδοτούμενων συστημάτων με ηχεία 2.0 καναλιών που έχουν σχεδιαστεί για ήχο υπολογιστή / υπολογιστή. Στη δοκιμή, εγώ και μια ομάδα ακροατών συγκρίνουμε αρκετά οκτώ μοντέλα. Υπήρξαν τρεις ακόμη που αποκλείσαμε επειδή σκέφτηκα ότι είχαν μηδενική πιθανότητα να διαλέξουν ως το καλύτερο, το δεύτερο ή το τέταρτο καλύτερο. Και στο The Wirecutter, μόλις περάσετε την τέταρτη καλύτερη, είστε εκτός λειτουργίας.

Με τόσα πολλά συστήματα στο σπίτι μου, δεν μπορούσα να αντισταθώ να τα βάλω στη βάση μέτρησης και να δω πώς εκτελούν τα εργαστηριακά τεστ.

Έκανα μέτρηση της απόκρισης συχνότητας κάθε συστήματος, πράγμα που σας δίνει έναν καλό δείκτη για το πόσο καλά είναι σχεδιασμένο ένα σύστημα. Στην ιδανική περίπτωση, η απόκριση συχνότητας του μπλε ίχνους σε κάθε γράφημα (που αντιστοιχεί σε μια μέτρηση από 0 μοίρες, ακριβώς μπροστά από το ηχείο) θα ήταν επίπεδη ή κοντά σε αυτό. Και ιδανικά, το πράσινο ίχνος σε κάθε διάγραμμα (το οποίο δείχνει τον μέσο όρο αποκρίσεων σε 0, ± 10, ± 20 και ± 30 μοίρες οριζόντια) θα ήταν ελαφρώς μειωμένο στην δεξιά πλευρά του διαγράμματος, καθώς η συχνότητα των δοκιμών προσεγγίζει 20 kilohertz, που είναι το γενικώς αποδεκτό θεωρητικό όριο της ανθρώπινης ακοής.

Κάναμε αυτές τις μετρήσεις χρησιμοποιώντας τεχνική οιονεί αναισθητικού, με το ηχείο πάνω από ένα βάθρο ύψους 2 μέτρων και το μικρόφωνο μέτρησης MIC-01 σε 1 μέτρο χρησιμοποιώντας τη λειτουργία πύλης στον αναλυτή ήχου Clio 10 FW για την εξάλειψη των ακουστικών επιδράσεων του περιβάλλοντος χώρου αντικείμενα. Ρυθμίσαμε το ύψος του μικροφώνου, μέσα στο λόγο, για να προσπαθήσω να βρω τη βέλτιστη απόκριση από κάθε ηχείο. Η απόκριση των μπάσων μετρήθηκε χρησιμοποιώντας τεχνική εδάφους, με το μικρόφωνο στο έδαφος 1 μέτρο μπροστά από το ηχείο, και έπειτα συγκολλώντας το αποτέλεσμα στις οιονεί ανηκενικές καμπύλες κάπου μεταξύ 160 και 180 Hz. Τα οιονεί ανεκτικά αποτελέσματα εξομαλύνθηκαν στην 1 / 12η οκτάβα, το επίπεδο γη φτάνει στην 1 / 6η οκτάβα. Τα αποτελέσματα ομαλοποιήθηκαν σε 0 dB στα 1 kHz.

Παρεμπιπτόντως, όταν υπολογίζω τους αριθμούς συν / μείον dB, απορρίπτω τα πάντα κάτω από 200 Hz επειδή η κλιμάκωση της απόκρισης των μπάσων στην απόκτηση απόλυτης αναισθησίας εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από τις εικασίες. Υπολογίζω το όριο απόκρισης μπάσων λαμβάνοντας την έξοδο κορυφής κάτω από 200 Hz και αφαιρώντας -6 dB.

02 από 11

Ακουστικές μηχανές A2 +

Brent Butterworth

Απόκριση συχνότητας
Επί του άξονα (μπλε): ± 3,3 dB από 82 Hz έως 20 kHz
Μέση (πράσινη): ± 2,4 dB από 82 Hz έως 20 kHz

Παρόλο που το A2 + έχει ένα σημαντικό κτύπημα στην απόκριση μπάσων με κέντρο γύρω στα 140 Hz, η απόκριση συνολικά είναι αξιοθαύμαστα επίπεδη. Επειδή ομαλοποιώ τα πάντα σε 0 dB στα 1 kHz, φαίνεται ότι το A2 + έχει αυξημένη ανώτερη απόκριση μεσαίων και τριπλών, αλλά πραγματικά αυτό που έχει είναι μια μεσαία βύθιση περίπου -3 dB μεταξύ 400 Hz και 1,5 kHz.

03 από 11

Μετρήσεις Bose Companion 20

Brent Butterworth

Απόκριση συχνότητας
Επί του άξονα (μπλε): ± 6,2 dB από 56 Hz έως 20 kHz
Μέση (πράσινη): ± 6,6 dB από 56 Hz έως 20 kHz

Η μετρηθείσα απόκριση μπάσων του Companion 20 πηγαίνει πραγματικά βαθιά - αλλά αυτή η μέτρηση είναι σε χαμηλό επίπεδο, οπότε μην περιμένετε μεγάλη ισχύ μπάσων από αυτό το ηχείο. Η ανταπόκριση συχνότητας φαίνεται αρκετά ξεχασμένη. Ως συνήθως, η Bose δεν αποκαλύπτει το συμπλήρωμα οδηγού στα υλικά μάρκετινγκ, αλλά αυτό μοιάζει με την ενδεικτική απάντηση ενός μόνο οδηγού πλήρους φάσματος.

04 από 11

Δημιουργικές μετρήσεις GigaWorks T40 Series II

Brent Butterworth

Απόκριση συχνότητας
Επί άξονα (μπλε): ± 4,7 dB από 90 Hz έως 20 kHz
Μέση (πράσινη): ± 4,9 dB από 90 Hz έως 20 kHz

Παρόλο που το GigaWorks T40 έχει αρκετά επίπεδη ισορροπία, με περίπου ομοιόμορφη ποσότητα ενέργειας στο μέσον και τα πρίματά του, καθώς και μια ενίσχυση των μπάσων για να μην το ακούγεται λεπτό, η απόκριση μεταξύ 1,4 και 5,5 kHz φαίνεται αρκετά τραχύ.

05 από 11

Μετρήσεις έκλειψης εκτάκτου

Brent Butterworth

Απόκριση συχνότητας
Επί άξονα (μπλε): ± 5,4 dB από 57 Hz έως 20 kHz
Μέση (πράσινη): ± 4,5 dB από 57 Hz έως 20 kHz

Εδώ είναι ένα ηχείο που μετρά ακριβώς όπως μου ακούγεται. Ενώ η απόκριση των μπάσων του Eclipse πηγαίνει εντυπωσιακά βαθιά (χάρη στα διπλά παθητικά καλοριφέρ) και η μεσαία γραμμή είναι ομαλή, η αυξημένη απόκριση πάνω από 3 kHz είναι αυτό που δίνει αυτό το ηχείο ο μάλλον "sizzly" ήχος που σημείωσα στη δοκιμή.

06 από 11

Μέτρηση σπινάρων Edifier

Brent Butterworth

Απόκριση συχνότητας
Επί άξονα (μπλε): ± 2,5 dB από 61 Hz έως 20 kHz
Μέση (πράσινη): ± 2,6 dB από 61 Hz έως 20 kHz

Τώρα μιλάμε. Ο Spinnaker μετράει σχεδόν νεκρά. Τα περισσότερα ηχεία υψηλού επιπέδου δεν μετρούν αυτό καλά. Φυσικά, το Spinnaker έχει ψηφιακή επεξεργασία σήματος μέσα από αυτό που του επιτρέπει να επιτύχει ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Παρεμπιπτόντως, μικρά ηχεία όπως αυτά που δοκιμάστηκαν εδώ θα πρέπει να μετρηθούν επίπεδα επειδή η ευρεία διασπορά των μικρών γούφερ μπορεί να συνδυαστεί καλύτερα με τα tweeters. Ο λόγος που πολλοί από αυτούς δεν μετράνε επίπεδο είναι είτε ότι οι μηχανικοί δεν είχαν αρκετό προϋπολογισμό για να βάλουν ένα κατάλληλο δίκτυο crossover στον ομιλητή, ή ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις ότι δεν προσπάθησαν πραγματικά σκληρά ή δεν έχουν το χρόνο να πραγματικά καρφώσουν το σχέδιο. Με το Spinnaker είναι ακόμα πιο εύκολο, διότι είναι ένα τρισδιάστατο σχέδιο με ένα tweeter 3/4-ιντσών, μεσαία γραμμή 2-3 / 4 ιντσών και ένα γούφερ 4 ιντσών.

07 από 11

Grace Ψηφιακές μετρήσεις GDI-BTSP201

Brent Butterworth

Απόκριση συχνότητας
Επί του άξονα (μπλε): ± 5,0 dB από 72 Hz έως 20 kHz
Μέση (πράσινη): ± 4,8 dB από 72 Hz έως 20 kHz

Όπως ανέφερα στην αρχική μου αναθεώρηση , οι μετρήσεις του GDI-BTSP201 φαίνονται αρκετά ομαλές μέχρι 3 kHz, αλλά αρκετά ξεχασμένες πάνω από αυτό.

08 από 11

Μετρήσεις Logitech Z600

Brent Butterworth

Απόκριση συχνότητας
Επί του άξονα (μπλε): ± 5,8 dB από 71 Hz έως 20 kHz
Μέση (πράσινη): ± 5,2 dB από 71 Hz έως 20 kHz

Το Z600 έχει μια σταδιακά αυξανόμενη απόκριση πρίμων έως 5 kHz, που θα ήθελε να δώσει έναν λαμπερό ήχο και δεν έχει την απάντηση μπάσων που χρειάζεται για να αντισταθμίσει τα ζεστά πρίμα.

09 από 11

Μετρήσεις M-Audio Studiophile AV 40

Brent Butterworth

Απόκριση συχνότητας
Επί του άξονα (μπλε): ± 4,2 dB από 78 Hz έως 20 kHz
Μέση (πράσινη): ± 3,9 dB από 78 Hz έως 20 kHz

Το AV 40 δεν μετρά τόσο λεία όσο περίμενε, ούτε και το μπάσο του πάει τόσο βαθιά όσο περίμενα - παρόλο που το σχετικά μεγάλο γούφερ του θα επιτρέψει να παίζει πιο δυνατά σε χαμηλές συχνότητες από ότι κάποια από τα μικρότερα ηχεία εδώ. Ακόμα, η συνολική ισορροπία των μπάσων σε μεσαία έως τριπλάσια είναι αρκετά ομαλή, με ίσως λίγο υπερβολική ενέργεια στα άνω μέσα και χαμηλότερα πρίμα, μεταξύ 1,8 και 6 kHz.

10 από 11

Μετρήσεις NuForce S3-BT

Brent Butterworth

Απόκριση συχνότητας
Επί του άξονα (μπλε): ± 5,4 dB από 68 Hz έως 20 kHz
Μέση (πράσινη): ± 6,4 dB από 68 Hz έως 20 kHz

Εκτός από την αιχμηρή αιχμή που φαντάζει, αλλά δεν είναι όλοι ηγέτη στο 1,1 kHz, το S3-BT έχει μια αρκετά επίπεδη απόκριση συχνότητας στο μεγαλύτερο μέρος του ακουστικού εύρους. Ο ηχητικός ισορροπημένος είναι κάτω-κλίση και τριπλός-ντροπαλός, όμως, και τα πρίμακα πραγματικά πέφτει πάνω από 9 kHz.

11 από 11

PSP Alpha PS1 μετρήσεις

Brent Butterworth

Απόκριση συχνότητας
Επί άξονα (μπλε): ± 4,0 dB από 76 Hz έως 20 kHz
Μέση (πράσινη): ± 2,9 dB από 76 Hz έως 20 kHz

Το Alpha PS1 έχει μια πολύ ομαλή απόκριση εκτός από την κορυφή πλάτους της οκτάβας με κέντρο το 1,6 kHz. Ναι, υπάρχει ένας μεγάλος συντονιστής tweeter στα 18 kHz, αλλά αν δεν είσαι νέος και θηλυκός, σχεδόν σίγουρα δεν μπορείς να το ακούσεις.