Τι είναι η ασύρματη τεχνολογία Kleer και πού είναι τώρα;

Υπάρχουν αρκετές ασύρματες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται συνήθως για συνδεσιμότητα ήχου και συσκευών, το καθένα με το δικό του σύνολο πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων. Κάποιος ειδικότερα - ο Kleer - πετούσε κάτω από το ραντάρ των καταναλωτών, ενώ σταδιακά έκανε το δρόμο του σε περισσότερα προϊόντα. Δεδομένου του πώς η Bluetooth έχει πάρει σε μεγάλο βαθμό την ασύρματη αγορά ηχείων και ακουστικών από καταιγίδα, μπορεί εύκολα να χάσετε νέες κυκλοφορίες με την τεχνολογία Kleer. Αλλά αν συμβεί να εκτιμήσετε τον ασύρματο ήχο που δεν θέτει σε κίνδυνο (δηλαδή μουσική που είναι χωρίς απώλειες και ασυμπίεστη), τότε σίγουρα θα θελήσετε να αρχίσετε να δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στον Kleer.

Η Kleer (αναγνωρισμένη επίσης ως KleerNet) είναι μια ιδιόκτητη ασύρματη τεχνολογία που λειτουργεί στα εύρη των 2,4 GHz, 5,2 GHz και 5,8 GHz και είναι ικανή για streaming ακουστικών 16 bit / 44,1 kHz. Σε σύγκριση με την τυπική τεχνολογία Bluetooth, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν ήχο ποιότητας CD / DVD έως και 328 πόδια (100 μ.) Με πρόσθετα προνόμια. Εντούτοις, αξίζει να σημειωθεί ότι το Bluetooth με υποστήριξη aptX μπορεί να αποδώσει "ποιότητα CD", επίσης, οι νεότερες συσκευές ήχου Bluetooth (π.χ. ηχεία Ultimate Ears UE Roll 2 , ακουστικά MW60 Master & Dynamic, ακουστικά Plantronics Backbeat Pro / Sense) να διατηρείτε ασύρματες αποστάσεις μέχρι 100 f (30 m).

Kleer Versus Bluetooth

Παρά τις πιο πρόσφατες βελτιώσεις της Bluetooth, η Kleer εξακολουθεί να διατηρεί ένα τεχνολογικό πλεονέκτημα με τη χρήση του χαμηλού εύρους ζώνης, τη χαμηλή ηρεμία, την υψηλή αντίσταση στις ασύρματες παρεμβολές, την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (δηλαδή καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας κατά 8-10 φορές περισσότερο) δυνατότητα υποστήριξης έως και τεσσάρων συσκευών με δυνατότητα ενεργοποίησης μέσω ενός μοναδικού πομπού. Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ισχυρά, οικεία συστήματα οικιακού κινηματογράφου ή / και ήχο ολόκληρου του σπιτιού χωρίς την ταλαιπωρία των καλωδίων. Πολλοί ακροατές μπορούν να απολαύσουν την ίδια ταινία μέσω ακουστικών Kleer, ή διαφορετικά δωμάτια μπορούν να έχουν ηχεία Kleer που ρέουν από μία και μοναδική πηγή μουσικής. Και επειδή τα προϊόντα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Kleer είναι συμβατά και διαλειτουργικά μεταξύ τους, οι χρήστες δεν είναι αιχμάλωτοι για το οικοσύστημα ενός εμπορικού σήματος (π.χ. Sonos ).

Αν και αρκετά ισχυρή από μόνη της, ο Kleer παραμένει περισσότερο από έναν άγνωστο έξω από κύκλους audiophile, enthusiast ή home theater. Σε αντίθεση με την πανταχού παρούσα τεχνολογία Bluetooth, η οποία διαπερνά τις προσωπικές αγορές ήχου και κινητής τηλεφωνίας, η χρήση του Kleer απαιτεί συχνά συμβατό πομπό / προσαρμογέα. Τα smartphones και τα tablet είναι πολύτιμα για τη φορητότητα τους, οπότε ο μέσος καταναλωτής έχει λιγότερες τάσεις να ασχολείται με ένα dongle dangle, προκειμένου να μεταδίδει μουσική ποιότητας CD σε ένα σύνολο ακουστικών Kleer. Ως εκ τούτου, οι επιλογές για την αγορά των ακουστικών με ακουστικά, των ηχείων ή των συστημάτων που είναι ενεργοποιημένα από την Kleer σε σχέση με αυτήν των Bluetooth. Αυτό μπορεί να αλλάξει εάν και όταν οι κατασκευαστές επιλέξουν να ενσωματώσουν την τεχνολογία Kleer στο υλικό όπως έγινε με Wi-Fi και Bluetooth.

Εκείνοι που επιθυμούν να βυθίσουν και να βιώσουν τον κόσμο του ασύρματου Hi-Fi ήχου μέσω της Kleer έχουν κάποιες επιλογές. Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα από μια λίστα με αξιόπιστες εταιρείες όπως (αλλά δεν περιορίζονται σε): Sennheiser, TDK (έχουμε αναθεωρήσει προηγουμένως τα ασύρματα ακουστικά TDK WR-700), AKG, RCA, εστίαση, κομψό ήχο, DigiFi και SMS Audio .