Πώς να πάρετε μια καλή διαπραγμάτευση σε ένα μεταχειρισμένο iPod touch

Αγοράζοντας ένα μεταχειρισμένο iPod touch είναι μια ελκυστική ιδέα για τον εύπορο tech enthusiast. Σας υπόσχεται να παραδώσει ένα ισχυρό και διασκεδαστικό gadget, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομεί χρήματα. Αλλά αξίζει τον κόπο; Μια χαμηλότερη τιμή δεν είναι αναγκαστικά καλό αν σημαίνει ότι παίρνετε μια συσκευή με προβλήματα. Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο iPod touch, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια καλή συμφωνία.

Μην αγοράζετε τίποτα παλιότερο από μία γενιά πίσω

Ο κόσμος της τεχνολογίας κινείται γρήγορα, τόσο γρήγορα ώστε ακόμη και μια χαμηλή τιμή δεν είναι ένας καλός λόγος για να αγοράσετε ένα iPod touch που είναι πολύ παλιό. Το τρέχον iPod touch είναι η 6η γενιά . Η 5η γενιά κυκλοφόρησε το 2012, ενώ το μοντέλο της 4ης γενιάς κυκλοφόρησε το 2010, το ίδιο έτος με το iPhone 4. Δεν θα είχε νόημα να αγοράσετε ένα iPhone 4 αυτές τις μέρες. είναι πάρα πολύ παλιά. Το ίδιο ισχύει για το iPod touch.

Η Apple ενημερώνει το iPod touch πολύ πιο αργά από το iPhone, οπότε το χάσμα όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, την ταχύτητα και την χωρητικότητα αποθήκευσης μεταξύ κάθε μοντέλου είναι πολύ μεγαλύτερο από ό, τι μεταξύ των μοντέλων iPhone.

Αγοράζοντας περισσότερες από μία γενεές πίσω θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει επιπλέον χρήματα, αλλά σημαίνει επίσης ότι η αφή που αγοράζετε θα είναι λιγότερο ισχυρή, λιγότερο χρήσιμη, λιγότερο διασκεδαστική και πιο πιθανό να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα υλικού και ασυμβατότητας λογισμικού νωρίτερα.

Τι να ψάξετε με ένα μεταχειρισμένο iPod Touch

Εδώ είναι μερικές λεπτομέρειες για να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο iPod touch για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε πένες σοφός, αλλά μια λίβρα ανόητη.

  1. Χαρακτηριστικά - Όπως ανέφερα προηγουμένως, το κενό στις λειτουργίες μεταξύ μιας γενιάς αφής και της επόμενης μπορεί να είναι τεράστιο. Κατά την αγορά ενός μεταχειρισμένου iPod touch, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τις λειτουργίες του μοντέλου που σκέφτεστε και ποιες από αυτές δεν διαθέτει σε σύγκριση με την τελευταία έκδοση. Μπορεί να μην αξίζει τον κόπο να εξοικονομήσετε μερικά δολάρια εάν χάσετε δροσερά, νέα χαρακτηριστικά.
  2. Φήμη του πωλητή - Ελέγξτε τη φήμη του πωλητή σας είναι ένας καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι δεν θα πάρετε scammed. Τοποθεσίες όπως το eBay και το Amazon καθιστούν εύκολο να δούμε πώς άλλοι άνθρωποι που αγόρασαν από αυτόν τον πωλητή έχουν συμπαθήσει τη συναλλαγή τους. Αν αγοράζετε για μια εταιρεία, κάντε αναζήτηση στο διαδίκτυο για καταγγελίες σχετικά με αυτό.
  3. Μπαταρία - Η μπαταρία σε ένα iPod touch θα διαρκέσει μερικά χρόνια εάν αντιμετωπιστεί καλά. Μετά από αυτό, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αρχίζει να μειώνεται και θα πρέπει να πληρώσετε για την αντικατάσταση της μπαταρίας. Ρωτήστε αν ο πωλητής είναι πρόθυμος να πιστοποιήσει ή να αντικαταστήσει την μπαταρία με μια νέα (κάτι που μπορούν να κάνουν τα καταστήματα επισκευής) πριν αγοράσετε. Διαφορετικά, μπορεί να καταλήξετε να πληρώνετε επιπλέον για το "φθηνό" iPod touch νωρίτερα από ό, τι αναμενόταν.
  1. Οθόνη- Με τη διασύνδεσή του με την οθόνη αφής, η κατάσταση μιας χρησιμοποιημένης οθόνης του iPod touch είναι καθοριστική. Αν δεν έχει διατηρηθεί σε μια περίπτωση, η οθόνη μπορεί να είναι χαραγμένη, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την παρακολούθηση βίντεο, την αναπαραγωγή παιχνιδιών ή την περιήγηση στο διαδίκτυο. Ρίξτε μια ματιά στην οθόνη του μεταχειρισμένου iPod touch που σκέφτεστε, ακόμα κι αν είναι απλώς μια φωτογραφία.
  2. Χωρητικότητα - Οι χαμηλότερες τιμές είναι ελκυστικές, αλλά θα πρέπει πάντα να αγοράζετε τόσο περισσότερη χωρητικότητα αποθήκευσης όσο μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Θα το γεμίσετε με μουσική, βίντεο, εφαρμογές και φωτογραφίες. Μην αγοράζετε τίποτα μικρότερο από ένα μοντέλο 32 GB. το iOS καταλαμβάνει τόση χώρο ώστε τα μοντέλα με λιγότερη αποθήκευση να μην αφήνουν πολύ χώρο για τα δεδομένα σας.
  3. Εγγύηση - Εάν μπορείτε να πάρετε μια χρησιμοποιηθείσα αφή με εγγύηση - ακόμη και μια εκτεταμένη εγγύηση πληρώνετε επιπλέον για να το κάνει. Δεν μπορείτε να το πάρετε από ένα άτομο που πωλεί το παλιό του iPod, αλλά αν το αγοράζετε από μια εταιρεία, ίσως μπορείτε να πάρετε ένα. Η δαπάνη των επιπλέον χρημάτων τώρα θα μπορούσε να εξοικονομήσει έξοδα επισκευής αργότερα.

Πού να αγοράσετε ένα Μεταχειρισμένο iPod touch

Εάν ένα μεταχειρισμένο iPod touch είναι κατάλληλο για εσάς, έχετε πολλές επιλογές για το πού να το αγοράσετε: