Τι είναι ένα αρχείο EXO;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία EXO

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου EXO είναι ένα αρχείο βίντεο YouTube Chunk. Αυτοί οι τύποι αρχείων EXO είναι κυριολεκτικά κομμάτια μεγαλύτερου αρχείου που δημιουργούνται όταν ζητείται ένα βίντεο εκτός σύνδεσης από την εφαρμογή YouTube σε ορισμένες συσκευές Android.

Τα αρχεία EXO του YouTube συχνά κρυπτογραφούνται και συμπιέζονται.

Ορισμένα αρχεία EXO ενδέχεται να μην είναι αρχεία βίντεο καθόλου, αλλά αρχεία δεδομένων Motorola EXORmacs. Ορισμένα αρχεία EXO ενδέχεται να είναι γενικά αρχεία συστήματος , υποστηρίζοντας ορισμένα προγράμματα αποκλειστικού λογισμικού.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο EXO

Η εφαρμογή YouTube για το Android είναι ο μόνος τρόπος για να ανοίξετε αρχεία EXO που είναι αρχεία βίντεο βίντεο YouTube.

Σημείωση: Δεν είναι διαθέσιμα όλα τα βίντεο του YouTube για αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης και όχι κάθε χώρα στην οποία είναι διαθέσιμη η εφαρμογή YouTube μπορεί πραγματικά να το χρησιμοποιήσει για να αποθηκεύσει βίντεο για χρήση εκτός σύνδεσης. Ωστόσο, για τις χώρες που μπορούν (όπως η Ινδία, η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες), η ίδια εφαρμογή YouTube χρησιμοποιείται για να ανοίξει τα αρχεία EXO. Δυστυχώς, αυτό δεν γίνεται με το χέρι.

Τα αρχεία EXO ανοίγουν αυτόματα με την εφαρμογή, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Η εφαρμογή χωρίζει όλα τα διαφορετικά αρχεία EXO μαζί, έτσι ώστε τα κομμάτια να γίνουν ένα ολόκληρο αρχείο για άλλη μια φορά και στη συνέχεια η εφαρμογή αποκρυπτογραφεί το αρχείο βίντεο ώστε να μπορεί να αναπαραχθεί.

Η παραλαβή αυτών των αρχείων EXO σε έναν υπολογιστή δεν θα σας κάνει καλό, αφού είναι μόνο η εφαρμογή YouTube σε συσκευές Android που μπορούν να ενωθούν μαζί τους και να τις αποκρυπτογραφήσουν.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη λειτουργία εκτός σύνδεσης YouTube στο ιστολόγιο της Google.

Είμαι βέβαιος ότι το αρχείο EXO σας πιθανότατα σχετίζεται με την εφαρμογή YouTube, αλλά αν όχι, θα μπορούσε να είναι αρχείο δεδομένων Motorola EXORmacs. Αυτά τα αρχεία φορτώνονται σε μη πτητική μνήμη μέσω του JTAG με το Xilinx iMPACT. Υπάρχουν κάποιες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη διαδικασία στην ιστοσελίδα του Xilinx.

Συμβουλή: Αν και τα αρχεία EXO που αναφέρθηκαν παραπάνω (ειδικά τα αρχεία βίντεο) πιθανόν να μην μπορούν να προβληθούν με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, μπορεί να έχετε ένα αρχείο .EXO που είναι εντελώς διαφορετικό και βασίζεται σε κείμενο . Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα όπως το Notepad στα Windows ή οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας δωρεάν κειμένου για να δείτε τα περιεχόμενα του αρχείου.

Εάν το αρχείο EXO δεν είναι αρχείο κειμένου, οπότε το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου είναι δυσανάγνωστο και κωδικοποιημένο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή κειμένου όπως το Σημειωματάριο (Notepad) για να βρείτε κάτι μέσα σε όλα τα σκουπίδια που περιγράφουν το αρχείο. Υποθέτοντας ότι βρίσκετε κάτι ενδιαφέρον, μπορείτε να κάνετε κάποια έρευνα στο διαδίκτυο για να δείτε ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για να το δημιουργήσετε.

Σημείωση: Αν και οι επεκτάσεις αρχείων τους μοιράζονται παρόμοια γράμματα, τα αρχεία EXO δεν είναι τα ίδια με τα αρχεία EXE , EXR ή EX4 .

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο EXO

Τα αρχεία βίντεο Chunk του YouTube στη μορφή αρχείου .EXO δεν μπορούν να μετατραπούν σε MP4 , AVI , MKV ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή βίντεο με μετατροπέα βίντεο, επειδή τα αρχεία είναι κρυπτογραφημένα και συναφή μόνο στο πλαίσιο της εφαρμογής YouTube.

Μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο .EXO της Motorola EXORmacs Dataan σε ένα αρχείο .MCS (Intel MCS86) χρησιμοποιώντας μια εντολή όπως αυτή:

promgen -p mcs -r input.exo -o out.mcs

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη μετατροπή του EXO σε MCS σε αυτό το PDF από την ιστοσελίδα του Xilinx .

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία EXO

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου EXO και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.