15 Χρήσιμες επεκτάσεις Safari για iPhone και iPod touch

Αυτή η λίστα ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 23 Ιανουαρίου 2015 και προορίζεται μόνο για χρήστες iPhone και iPod touch που εκτελούν iOS 8 ή νεότερη έκδοση.

Καθώς οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης συνεχίζουν να διαπερνούν τη σφαίρα των κινητών, περισσότεροι προγραμματιστές ενσωματώνουν τις εφαρμογές τους στο iOS . Ενώ οι χρήστες επιφάνειας εργασίας μπορούν να πραγματοποιήσουν αναζήτηση μέσω χιλιάδων πρόσθετων μέσω του ιστού, η εύρεση εφαρμογών για κινητά που περιλαμβάνουν επεκτάσεις του Safari μπορεί να είναι πιο δύσκολη.

Εντούτοις, έχουμε κάνει τα πράγματα ευκολότερα, αναφέροντας μερικές από τις καλύτερες επιλογές παρακάτω.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επεκτάσεις του Safari για iOS, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ενεργοποίησης και διαχείρισης τους, επισκεφθείτε το σεμινάριο σε βάθος: Πώς να χρησιμοποιήσετε τις επεκτάσεις Safari στο iPhone ή το iPod touch

Asana

Το δημοφιλές εργαλείο διαχείρισης έργων έχει ενσωματωθεί με το Safari για iOS με μια επέκταση κοινής χρήσης που βρίσκεται στην πρώτη σειρά του φύλλου κοινής χρήσης του προγράμματος περιήγησης. Εφόσον έχετε ήδη πιστοποιηθεί με την εφαρμογή Asana, η επιλογή αυτής της επέκτασης σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια νέα εργασία με το περιεχόμενο Web που προβάλλετε αυτήν τη στιγμή. Δεν υπάρχει πλέον ανάγκη να αλλάζετε εφαρμογές για να προσθέσετε γρήγορα ένα άρθρο, μια διεύθυνση URL ή άλλο στοιχείο σε ένα υπάρχον έργο. Περισσότερο "

Bing μεταφραστής

Μια επέκταση δράσης που περιλαμβάνεται στην εφαρμογή μηχανής αναζήτησης της Microsoft, ο μεταφραστής Bing μετατρέπει την ενεργή ιστοσελίδα στη γλώσσα της επιλογής σας - η προεπιλογή είναι η αγγλική. Κατά τη μετάφραση, εμφανίζεται ένας δείκτης προόδου στην κορυφή του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Η προεπιλεγμένη γλώσσα μπορεί να τροποποιηθεί στις ρυθμίσεις της ίδιας της εφαρμογής Bing, με πάνω από τρεις δωδεκάδες διαθέσιμες επιλογές. Περισσότερο "

Πρώτη μέρα

Μια ιδιαίτερα αναγνωρισμένη εφαρμογή καταγραφής για iOS, η Day One προσφέρει ένα ισχυρό σύνολο χαρακτηριστικών που περιλαμβάνει εύκολο συγχρονισμό τόσο με το Dropbox όσο και με το iCloud. Η επέκταση Κοινόχρηστης σύνδεσης για το Safari σάς επιτρέπει να στέλνετε γρήγορα συνδέσμους, κείμενο και άλλο περιεχόμενο από την τρέχουσα ιστοσελίδα απευθείας στο περιοδικό σας, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζετε εφαρμογές ή να κλείνετε την περιήγησή σας.

Evernote

Συνοδεύοντας τη δημοφιλή εφαρμογή λήψης σημειώσεων, η επέκταση Evernote σάς επιτρέπει να αποσυνδέετε και να μοιράζεστε ιστοσελίδες με ένα πάτημα του δακτύλου κατά την περιήγηση στο Safari. Έχετε ακόμη τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο φορητό υπολογιστή για να αποθηκεύσετε το κλιπ, εάν το επιλέξετε. Όπως συμβαίνει με πολλές επεκτάσεις iOS 8, πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο Evernote για να λειτουργούν άψογα αυτές οι λειτουργίες. Περισσότερο "

Βρείτε ένα προσφορά

Εγκατεστημένη μαζί με την εφαρμογή Promofly, αυτή η επέκταση Ενέργεια εντοπίζει και εξαργυρώνει αυτόματα όλους τους κωδικούς προσφοράς στον ιστότοπο που αγοράζετε αυτήν τη στιγμή. Αν χρειάζεστε να συνδεθείτε στην εφαρμογή Promofly πριν από τη χρήση, η εύρεση ενός προσκλήματος μπορεί να σας εξοικονομήσει έναν τόνο χρημάτων ενώ ψωνίζετε στη συσκευή σας iOS.

Instapaper

Αυτή η επέκταση, η οποία απαιτεί τη σύνδεσή σας στο λογαριασμό σας, αποθηκεύει την τρέχουσα ιστοσελίδα με μία μόνο πινελιά στο εικονίδιο Instapaper που βρίσκεται στο Κοινό φύλλο του Safari. Αυτή είναι μια από τις πιο απλές, αλλά πιο αποτελεσματικές επεκτάσεις στη λίστα μας για την αποθήκευση περιεχομένου Web για μελλοντική κατανάλωση. Περισσότερο "

LastPass

Όταν θυμηθείτε ότι όλοι οι κωδικοί πρόσβασης σας είναι υπερβολικοί, οι υπηρεσίες όπως το LastPass μπορούν να αποδειχθούν ανεκτίμητες. Η εφαρμογή iOS έρχεται με μια επέκταση του προγράμματος Safari Action, η οποία μπορεί να συμπληρώσει τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης στον ιστό, ανάλογα με τις ανάγκες. Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στην εφαρμογή LastPass για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επέκταση και θα σας ζητηθεί επίσης να επαληθεύσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα κατά την πρώτη εκκίνηση της επέκτασης μέσα από το Safari. Περισσότερο "

Αποστολή σε εαυτό

Ένα από τα προσωπικά μου αγαπημένα, αυτή η επέκταση δράσης αποστέλλει αυτόματα τον τίτλο και τη διεύθυνση URL της ενεργής ιστοσελίδας σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ορίζει ο χρήστης. Δεν χρειάζεται πλέον να ανοίξετε το πρόγραμμα-πελάτη αλληλογραφίας ή να δημιουργήσετε ένα πραγματικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Απλώς αγγίξτε το εικονίδιο της επέκτασης και τελειώσατε! Ωστόσο, πριν χρησιμοποιήσετε αυτήν την επέκταση, πρέπει να ρυθμίσετε τη διεύθυνσή σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εφαρμογή Mail to Self - η οποία περιλαμβάνει την αίτηση και την εισαγωγή ενός κωδικού επαλήθευσης. Περισσότερο "

Μια σημείωση

Οι παραγωγοί του Microsoft OneNote θα πρέπει να απολαμβάνουν αυτή την επέκταση, η οποία σας επιτρέπει να μοιράζεστε μια ιστοσελίδα με τον επιλεγμένο σας φορητό υπολογιστή και τμήμα - τροποποιώντας τον τίτλο και προσθέτοντας πρόσθετες σημειώσεις, αν το επιθυμείτε. Όχι μόνο είναι αποθηκευμένη η διεύθυνση URL της σελίδας, αλλά συμπεριλαμβάνεται μια μικρογραφία προεπισκόπησης. Αυτές οι λειτουργίες, εκτός από την εικόνα, είναι επίσης διαθέσιμες σε λειτουργία εκτός σύνδεσης. Περισσότερο "

Pinterest

Οι χρήστες της Pinterest αγαπούν να εξοικονομούν καρφίτσες στις προσωπικές ή ομαδικές τους συλλογές, συλλέγοντας και ανταλλάσσοντας τα πάντα, από νόστιμες συνταγές μέχρι εμπνευσμένα έργα τέχνης καθώς περιηγούνται στο Web. Στη σειρά "Κοινή χρήση επεκτάσεων", η επέκταση Pinterest σάς επιτρέπει να την προσαρμόσετε στον πίνακα της επιλογής σας χωρίς να εγκαταλείψετε την εφαρμογή Safari. Περισσότερο "

Τσέπη

Η εφαρμογή Pocket σας επιτρέπει να αποθηκεύετε άρθρα, βίντεο και ολόκληρες ιστοσελίδες σε μια τοποθεσία. Στη συνέχεια, μπορείτε να προβάλετε αυτά τα στοιχεία αργότερα σε οποιαδήποτε συσκευή που έχει εγκατεστημένο το Pocket. Με την επέκταση Pocket Share για το Safari, το περιεχόμενο Web που βλέπετε αυτήν τη στιγμή αποθηκεύεται αυτόματα μόλις επιλέξετε το εικονίδιο του. Περισσότερο "

TranslateSafari

Μια άλλη επέκταση δράσης, το TransSafari διαβιβάζει την ενεργή ιστοσελίδα στην επιλογή σας από τις υπηρεσίες μετάφρασης του Bing ή της Google σε οποιαδήποτε γλώσσα επιλέγετε με το πάτημα ενός κουμπιού. Εκτός από τη μετάφραση κειμένου, αυτή η επέκταση προσφέρει επίσης να διαβάσει τα περιεχόμενα της σελίδας δυνατά μέσα στη συνοδευτική εφαρμογή. Ενώ υπάρχουν αρκετές γλώσσες για τη λειτουργία ομιλίας, όλοι απαιτούν μια αγορά εντός της εφαρμογής, με εξαίρεση τα αγγλικά σε θηλυκή φωνή. Περισσότερο "

Tumblr

Αυτή η επέκταση είναι θεϊκή προσφορά για τον ενεργό blogger του Tumblr που τείνει να ψάχνει εν κινήσει, μοιράζοντας συνεχώς με τους αναγνώστες του καθώς περιφέρονται. Η επιλογή του εικονιδίου Tumblr από το Κοινό φύλλο του Safari δημιουργεί αυτόματα μια ανάρτηση της τρέχουσας ιστοσελίδας, επιτρέποντάς σας να την προσθέσετε στην ουρά σας ή να την δημοσιεύσετε απευθείας στο μικροσκόπιο σας. Πριν χρησιμοποιήσετε αυτήν την επέκταση, πρέπει πρώτα να επαληθεύσετε την ταυτότητα μέσα στην εφαρμογή Tumblr. Περισσότερο "

Προβολή προέλευσης

Η προβολή πηγής, που βρίσκεται στη σειρά Δράσεις επεκτάσεων του Φύλλου Share του Safari, εμφανίζει τον πηγαίο κώδικα μορφοποίησης χρώματος για την ενεργή ιστοσελίδα σε ένα νέο παράθυρο. Ένα κουμπί Ενεργητικού , που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου, απαριθμεί όλες τις εικόνες, τους συνδέσμους και τα σενάρια που βρέθηκαν σε όλη την εν λόγω σελίδα. Άλλα κουμπιά σας επιτρέπουν να προβάλετε μια ανάλυση των κόμβων DOM της σελίδας, να εισάγετε κάποιο δοκιμαστικό JavaScript στον τρέχοντα κώδικα και να δείτε λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους της σελίδας, του συνόλου χαρακτήρων και των cookies. Περισσότερο "

Wunderlist

Στον σημερινό κόσμο με γρήγορο ρυθμό, η διατήρηση της οργάνωσης είναι απαραίτητη. Αυτό είναι όπου η εφαρμογή Wunderlist λάμπει, παρέχοντας τη δυνατότητα να δημιουργείτε, να διατηρείτε και να μοιράζεστε σχέδια και λίστες που κυμαίνονται από τα προϊόντα που πρέπει να ολοκληρώσετε σήμερα ή τα αντικείμενα που χρειάζεστε για να αγοράσετε στο σούπερ μάρκετ. Η επέκτασή του στο Safari Share, εν τω μεταξύ, σας επιτρέπει να προσθέσετε την ενεργή ιστοσελίδα (τίτλο, URL, εικόνα και τυχόν σημειώσεις που θέλετε να προσθέσετε) στην προσωπική σας λίστα Wunder με δύο βρύσες ενός δακτύλου. Περισσότερο "