Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα 400 κακών αιτημάτων

Μέθοδοι για τη διόρθωση σφάλματος 400 κακών αιτημάτων

Το σφάλμα 400 Bad Request είναι ένας κωδικός κατάστασης HTTP που σημαίνει ότι το αίτημα που στείλατε στον διακομιστή ιστότοπου, συχνά κάτι σαν απλό αίτημα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας, ήταν κάπως λανθασμένο ή αλλοιωμένο και ο διακομιστής δεν το κατάλαβε.

Το σφάλμα 400 Bad Request προκαλείται συχνά από την εισαγωγή ή επικόλληση λανθασμένης διεύθυνσης URL στο παράθυρο διεύθυνσης, αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες σχετικά συχνές αιτίες.

Τα 400 σφάλματα λάθους αιτήσεων εμφανίζονται με διαφορετικό τρόπο σε διαφορετικούς ιστότοπους, επομένως ενδέχεται να δείτε κάτι από τη λίστα παρακάτω αντί για "400" ή άλλη απλή παραλλαγή όπως αυτή:

400 Κακή Αίτηση Κακή Αίτηση. Το πρόγραμμα περιήγησής σας έστειλε ένα αίτημα που ο ίδιος ο διακομιστής δεν κατάλαβε. Κακή Αίτηση - Μη έγκυρη διεύθυνση URL Σφάλμα HTTP 400 - Κακή Αίτηση Κακή Αίτηση: Σφάλμα 400 Σφάλμα HTTP 400. Το όνομα κεντρικού υπολογιστή αίτησης δεν είναι έγκυρο. 400 - Κακή αίτηση. Το αίτημα δεν ήταν κατανοητό από τον διακομιστή εξαιτίας παραμορφωμένης σύνταξης. Ο πελάτης δεν πρέπει να επαναλάβει το αίτημα χωρίς τροποποιήσεις.

Το σφάλμα των 400 κακών αιτήσεων εμφανίζεται στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο, όπως κάνουν και οι ιστοσελίδες. 400 σφάλματα λάθους αίτησης, όπως όλα τα σφάλματα αυτού του τύπου, θα μπορούσαν να φαίνονται σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα και σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης.

Στον Internet Explorer, η ιστοσελίδα δεν μπορεί να βρεθεί μήνυμα υποδηλώνει ένα σφάλμα 400 κακής αίτησης. Η γραμμή τίτλου IE θα πει HTTP 400 Bad Request ή κάτι πολύ παρόμοιο με αυτό.

Το Windows Update μπορεί επίσης να αναφέρει σφάλματα HTTP 400 αλλά εμφανίζεται ως κωδικός σφάλματος 0x80244016 ή με το μήνυμα WU_E_PT_HTTP_STATUS_BAD_REQUEST .

Ένα σφάλμα 400 που αναφέρεται για έναν σύνδεσμο μέσα σε μια εφαρμογή του Microsoft Office θα εμφανίζεται συχνά ως ένας απομακρυσμένος διακομιστής επέστρεψε ένα σφάλμα: (400) Bad Request. μηνύματος μέσα σε ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο.

Σημείωση: Οι διακομιστές Web που εκτελούν Microsoft IIS συχνά δίνουν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την αιτία ενός σφάλματος 400 κακής αιτήσεως, προσθέτοντας έναν αριθμό μετά το 400 , όπως στο Σφάλμα HTTP 400.1 - Κακό Αίτημα , το οποίο σημαίνει Header Invalid Header . Μπορείτε να δείτε μια πλήρη λίστα εδώ.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 400 κακών αιτημάτων

  1. Ελέγξτε για σφάλματα στη διεύθυνση URL . Ο πιο συνηθισμένος λόγος για ένα σφάλμα 400 κακής αιτίας είναι ότι η διεύθυνση URL πληκτρολογήθηκε λανθασμένα ή ο σύνδεσμος στον οποίο έγινε κλικ σε σημεία σε μια παραμορφωμένη διεύθυνση URL με ένα συγκεκριμένο είδος σφάλματος σε αυτήν, όπως ένα πρόβλημα σύνταξης .
    1. Σημαντικό: Αυτό πιθανότατα είναι το πρόβλημα εάν λάβετε ένα σφάλμα 400 κακής αίτησης. Συγκεκριμένα, ελέγξτε για επιπλέον, συνήθως μη επιτρεπόμενους, χαρακτήρες στη διεύθυνση URL, όπως ποσοστό%. Ενώ υπάρχουν απόλυτα έγκυρες χρήσεις για κάτι σαν% χαρακτήρα, δεν θα βρείτε συχνά ένα σε μια τυπική διεύθυνση URL.
  2. Καταργήστε τη διαγραφή των cookies του προγράμματος περιήγησης , ειδικά εάν αντιμετωπίζετε λάθος λάθους με μια υπηρεσία Google. Πολλοί ιστότοποι αναφέρουν ένα σφάλμα 400 όταν ένα cookie που διαβάζει είναι κατεστραμμένο ή πολύ παλιό.
  3. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη DNS, η οποία θα πρέπει να διορθώσει το σφάλμα 400 Bad Request εάν προκαλείται από παλιές εγγραφές DNS που αποθηκεύει ο υπολογιστής σας. Κάνετε αυτό στα Windows εκτελώντας το ipconfig / flushdns από ένα παράθυρο Command Prompt .
    1. Σημαντικό: Αυτό δεν είναι το ίδιο με την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης.
  4. Καθαρίστε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης . Ένα αποθηκευμένο αλλά διεφθαρμένο αντίγραφο της ιστοσελίδας που προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μπορεί να είναι η ρίζα του προβλήματος που εμφανίζει το σφάλμα 400. Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης σας είναι απίθανο να είναι η λύση για την πλειοψηφία των 400 κακών ζητημάτων αιτήματος, αλλά είναι γρήγορη και εύκολη και αξίζει να δοκιμάσετε.
  1. Παρόλο που αυτό δεν είναι μια κοινή λύση, δοκιμάστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα ως ζήτημα χρονικού ορίου 504 Gateway , αν και το πρόβλημα αναφέρθηκε ως ένα 400 κακό αίτημα.
    1. Σε ορισμένες σχετικά σπάνιες καταστάσεις, δύο διακομιστές ενδέχεται να χρειαστούν πολύ χρόνο για να επικοινωνήσουν (ένα ζήτημα χρονικής υπέρβασης πύλης ), αλλά εσφαλμένα, ή τουλάχιστον αναποτελεσματικά, θα αναφέρουν το πρόβλημα σε εσάς ως 400 Κακή Αίτηση.
  2. Αν μεταφορτώνετε ένα αρχείο στον ιστότοπο όταν βλέπετε το σφάλμα, είναι πιθανό το σφάλμα 400 Bad Request να οφείλεται στο υπερβολικό μέγεθος του αρχείου και έτσι ο διακομιστής να το απορρίψει.
  3. Εάν το σφάλμα 400 συμβαίνει σχεδόν σε κάθε ιστοσελίδα που επισκέπτεστε, το πρόβλημα πιθανότατα έγκειται στον υπολογιστή ή τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Εκτελέστε μια δοκιμή ταχύτητας στο Διαδίκτυο και ελέγξτε την με τον ISP σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν ρυθμιστεί σωστά.
  4. Επικοινωνήστε απευθείας με τον ιστότοπο που φιλοξενεί τη σελίδα. Είναι πιθανό ότι το σφάλμα 400 Bad Request δεν είναι τίποτα λάθος στο τέλος, αλλά είναι κάτι που πρέπει να διορθωθούν, οπότε θα ήταν πολύ χρήσιμο να τους ενημερώσετε για αυτό.
    1. Ανατρέξτε στη λίστα πληροφοριών ιστοτόπου μας για τρόπους επικοινωνίας με διάφορους δημοφιλείς ιστότοπους. Οι περισσότεροι ιστότοποι διαθέτουν επαφές κοινωνικού δικτύου και μερικές φορές ακόμη και αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
    2. Συμβουλή: Αν ένας ολόκληρος ιστότοπος έχει χαθεί με σφάλμα 400 λάθους αιτήματος, η αναζήτηση Twitter για #websitedown είναι συχνά χρήσιμη, όπως #facebookdown ή #gmaildown. Σίγουρα δεν θα συμβάλει τίποτα στην επίλυση του θέματος, αλλά τουλάχιστον θα ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι!
  1. Αν δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω, και είστε σίγουροι ότι το πρόβλημα δεν είναι με τον υπολογιστή σας, έχετε μείνει απλά να ελέγξετε αργότερα.
    1. Εφόσον το πρόβλημα δεν είναι το δικό σας για να διορθώσετε, επανεξετάστε τη σελίδα ή την τοποθεσία τακτικά μέχρι να δημιουργηθεί αντίγραφο ασφαλείας.

Ακόμα 400 Λάθη;

Εάν έχετε ακολουθήσει τις παραπάνω συμβουλές, αλλά εξακολουθείτε να λαμβάνετε σφάλμα 400 λάθους αίτησης όταν επιχειρείτε να ανοίξετε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα ή τοποθεσία, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φόρουμ και πολλά άλλα.

Βεβαιωθείτε ότι επιτρέψτε μου να ξέρω ότι το σφάλμα είναι ένα σφάλμα HTTP 400 και ποια βήματα, αν υπάρχουν, που έχετε ήδη λάβει για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Σφάλματα όπως 400 κακό αίτημα

Ορισμένα άλλα σφάλματα του προγράμματος περιήγησης είναι επίσης σφάλματα από την πλευρά του πελάτη και έτσι σχετίζονται τουλάχιστον κάπως με το σφάλμα 400 Bad Request. Ορισμένα περιλαμβάνουν 401 μη εξουσιοδοτημένα , 403 απαγορευμένα , 404 δεν βρέθηκαν και 408 χρονικό όριο αιτήματος .

Οι κωδικοί κατάστασης HTTP από την πλευρά του διακομιστή υπάρχουν επίσης και πάντοτε ξεκινούν με 5 αντί για 4 . Μπορείτε να τα δείτε όλα στη λίστα σφαλμάτων κώδικα κατάστασης HTTP .