Τύποι φωτογραφικών μηχανών Dash

Χαρακτηριστικά και επιλογές επιλογών κάμερας παύλας

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι συσκευών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κάμερες παύλας: σκοπευτικές κάμερες, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και smartphones. Εάν θέλετε να ρυθμίσετε μια κάμερα παύσης και απλά να την καταγράψετε κάθε φορά που βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι, τότε θα θέλετε μια συσκευή που έχει κατασκευαστεί με σκοπό. Μέσα σε αυτήν την κατηγορία, θα βρείτε βασικές μονάδες, συσκευές χωρίς προχωρημένους, συσκευές με προηγμένες λειτουργίες και κάμερες διπλής κατεύθυνσης εσωτερικού / εξωτερικού χώρου. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε, αυτό εξαρτάται πραγματικά από τον προϋπολογισμό σας και τι θέλετε να βγείτε από τη συσκευή.

Βασικές κάμερες παύσης

Οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές παύουν να εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία δεδομένου ότι αυτές οι συσκευές είναι κατάλληλες για τους περισσότερους σκοπούς, και είναι επίσης οι πιο προσιτές. Οι βασικές φωτογραφικές μηχανές παύλας είναι εξαιρετικά απαραβίαστες στη φύση, αλλά είναι επίσης βολικές συσκευές τύπου set-and-forget. Αυτές οι βασικές μονάδες τυπικά είναι ενσύρματες στο ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου σας, παρόλο που μερικές από αυτές έχουν σχεδιαστεί για να συνδέονται σε μια πρίζα αναπτήρα τσιγάρων και οι άλλες περιλαμβάνουν μια ενσωματωμένη μπαταρία ιόντων λιθίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι βασικές κάμερες παύλας είναι ακριβώς αυτές: βιντεοκάμερες με ενσωματωμένα ή αφαιρούμενα μέσα αποθήκευσης που καταγράφουν συνεχώς όποτε οδηγείτε. Εάν αυτό ακούγεται αρκετά καλό για εσάς, ή εργάζεστε σε έναν σφιχτό προϋπολογισμό, τότε θα θελήσετε να δείτε μια από αυτές τις μονάδες.

Κάμερες Dash με προηγμένες λειτουργίες

Αν και η πλειοψηφία των dashcams είναι σχετικά απλοϊκή, υπάρχει επίσης ένα υποσύνολο αυτών των συσκευών που έρχονται με πιο προηγμένα σύνολα χαρακτηριστικών. Μερικά από τα πρόσθετα χαρακτηριστικά που μπορεί να θέλετε να αναζητήσετε περιλαμβάνουν:

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που θα βρείτε στις κάμερες παύσης είναι η καταγραφή GPS. Οι συσκευές με αυτή τη λειτουργία διαθέτουν ενσωματωμένους δέκτες GPS, τους οποίους συνήθως χρησιμοποιούν για να παρέχουν μια επικάλυψη βίντεο της φυσικής θέσης του οχήματός σας. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν πρέπει να καθορίσετε τη θέση του οχήματός σας μετά από ένα συμβάν.

Οι αισθητήρες ταχύτητας και τα επιταχυνσιόμετρα μπορούν επίσης να είναι χρήσιμοι επειδή μπορούν επίσης να παρέχουν μια καταγραφή για το πόσο γρήγορα το όχημά σας ταξίδευε κατά τη στιγμή ενός περιστατικού και την αλλαγή στην επιτάχυνση εάν και όταν ένα άλλο όχημα χτυπά τη δική σας.

Μια αδιάλειπτη τροφοδοσία ρεύματος μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη, καθώς θα επιτρέψει στην κάμερα παύσης σας να συνεχίσει την εγγραφή ακόμη και αν η τροφοδοσία διακοπεί κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος. Αυτή η λειτουργία είναι επίσης χρήσιμη εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την κάμερά σας ως συσκευή επιτήρησης όταν το αυτοκίνητό σας είναι σταθμευμένο, καθώς θα σας επιτρέψει να αποφύγετε την αποστράγγιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας.

Διπλές κάμερες εσωτερικών / εξωτερικών φωτογραφικών μηχανών

Ορισμένες κάμερες παύλα είναι στην πραγματικότητα δύο κάμερες σε ένα, όπου μια κάμερα βλέπει προς τα έξω και η άλλη καταγράφει το εσωτερικό του οχήματος. Αυτές οι κάμερες παύσης έχουν δύο κύριους σκοπούς:

Εάν είστε γονέας ενός νέου οδηγού έφηβος, τότε αυτός ο τύπος φωτογραφικής μηχανής μπορεί να σας ενδιαφέρει. Στην πραγματικότητα, αυτές οι κάμερες καταγράφουν τόσο το εσωτερικό του οχήματος (συμπεριλαμβανομένης μιας σαφούς όψης του οδηγού) όσο και μια όψη που βλέπει προς τα εμπρός μέσω του παρμπρίζ. Αυτές οι εικόνες συνήθως συντίθενται σε ένα μόνο βίντεο, το οποίο μπορεί να παρέχει σε έναν ενδιαφερόμενο γονέα αποδείξεις για τις ασφαλείς (ή μη ασφαλείς) συνήθειες οδήγησης του παιδιού.

Παρόλο που αυτός ο τύπος γονικής παρακολούθησης αναμφισβήτητα ανατρέψει κάθε οδηγό εφήβων που σκέφτεται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία να ανοίξει διάλογο σχετικά με τα προνόμια, τις ευθύνες, την εμπιστοσύνη και την ιδιωτικότητα. Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από την Αμερικανική Ασφάλιση Οικογένειας, οι έφηβοι παρουσίασαν μείωση κατά 70% των επικίνδυνων συμπεριφορών οδήγησης μετά την εγκατάσταση αυτών των συσκευών στα αυτοκίνητά τους.

Φυσικά, αυτός ο τύπος συσκευής διπλής κάμερας μπορεί επίσης να είναι χρήσιμος για λόγους ασφαλείας. Εάν ορίσετε μία από αυτές τις συσκευές μέχρι να καταγραφούν όταν το όχημά σας είναι σταθμευμένο, μπορεί να τραβήξει βίντεο για τα ατυχήματα και την κλοπή.

Ο καλύτερος τύπος Dashcam

Παρόλο που δεν υπάρχει κανένας τύπος dashcam που να είναι καλύτερος από όλους τους άλλους σε κάθε σενάριο, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε έναν τύπο που να ταιριάζει στις ανάγκες σας, εάν έχετε υπόψη σας ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά. Ίσως μια φθηνή, μη φρυγανιές μονάδα θα κάνει τη δουλειά για εσάς και ίσως θα κάνατε καλύτερα με ένα μοντέλο διπλής κάμερας αν ζείτε ή εργάζεστε σε ένα χώρο υψηλής εγκληματικότητας. Μπορεί ακόμη και να κάνετε καλά με μια εναλλακτική κάμερα dash - ειδικά αν έχετε ήδη ένα smartphone ή άλλη συσκευή εγγραφής, και εργάζεστε σε έναν προϋπολογισμό.