Πώς να δημιουργήσετε ένα βιβλίο Flip Animation

Οτιδήποτε μπορεί να γίνει ένα flip βιβλίο animation : ένα σημειωματάριο, το sketchbook σας, ένα βιβλίο επιταγών, ακόμη και μια αθώα σωρός χαρτιού που βρίσκεται ακριβώς εκεί. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια στοίβα διαδοχικών σελίδων. Αλλά μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε το δικό σας flipbook, χρησιμοποιώντας μόνο λίγα πράγματα που έχετε γύρω σας.

Δημιουργώντας το δικό σας κινούμενο βιβλίο Flip

1. Πάρτε ένα σκίτσο ή συνδέστε μαζί μια στοίβα χαρτιού.
Τα Flip βιβλία δουλεύουν καλύτερα όταν είναι μικρά αλλά παχιά. ένα λεπτό flip βιβλίο δεν θα σας αφήσει να πάρετε μια καλή πρόσφυση στις σελίδες για να τους flip αρκετά σωστά. Ένα μεγάλο βιβλίο αναστροφής θα μετακινηθεί πολύ αργά καθώς οι σελίδες αντιμετωπίζουν αντίσταση αέρα. Θα θελήσετε να πάρετε ένα sketchbook τσέπη, 3 "x 5" ή έτσι, ίσως λίγο μεγαλύτερο, ίσως λίγο μικρότερο. Για το καλύτερο αποτέλεσμα, θα θελήσετε κάτι με ένα εύκαμπτο επάνω κάλυμμα, αλλά μια άκαμπτη υποστήριξη - και σελίδες με ελαφρώς ελαφρύτερο βάρος χαρτιού ώστε να μπορείτε να δείτε το ένα μέσα στο άλλο. Τίποτα δεν είναι τόσο λεπτό όσο το χαρτί ανίχνευσης. το χαρτί εντοπισμού είναι δύσκολο να αναστραφεί επειδή είναι τόσο ελαφρύ. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε απλά το χαρτί αντιγραφής στο ένα άκρο. Τραβήξτε το μέχρι το μέγεθός του και συνδέστε τα άκρα μαζί, κλιπ τους ή συρραφή τους με ένα συρραπτικό βιομηχανικής δύναμης. Θα θελήσετε περισσότερες σελίδες από ό, τι σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για το animation flip book.

2. Δημιουργήστε το πρώτο σας σχέδιο στο κάτω μέρος της στοίβας.
Τα Flip βιβλία δουλεύουν καλύτερα όταν τα αναστρέφετε από κάτω προς τα πάνω, χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά σας για να ανεμίζουν τις σελίδες, έτσι θέλετε να ξεκινήσετε το πρώτο σας πλαίσιο στο κάτω μέρος και να εργαστείτε με αντίστροφη σειρά. Το πρώτο σας σχέδιο θα πρέπει να είναι η αρχή της ακολουθίας σας. τα βιβλία flip συνήθως δεν έχουν σχεδιαστεί με τον τρόπο που είναι τα περισσότερα κινούμενα σχέδια, χρησιμοποιώντας keyframes και in-betweens, αν και αν θέλετε να προσπαθήσετε να βάλετε τα βασικά σχέδια σε καθορισμένα διαστήματα σε διαφορετικές σελίδες, μπορείτε. Μπορεί να μην λειτουργήσει με τον τρόπο που θέλετε, όμως. Το σημείο του βιβλίου είναι να παρουσιάσει τις βασικές δεξιότητες και αρχές της κινούμενης εικόνας . Προτείνω να εργάζεστε με μολύβι για να διαγράψετε. Επίσης, προσπαθήστε να σύρετε πιο κοντά στο κάτω μέρος της σελίδας, στο χώρο που καλύπτει το κάτω μισό. Οτιδήποτε πλησιάζει το πάνω μισό / δεσμευτικό μπορεί να είναι πιο δύσκολο να το δεις όταν γυρίζεις.

3. Τοποθετήστε τη δεύτερη στη τελευταία σελίδα πάνω από το πρώτο σας σχέδιο και σχεδιάστε το επόμενο πλαίσιο.
Αυτή είναι η πραγματική δοκιμασία της ικανότητάς σας - ή της καλής πρακτικής αν προσπαθείτε να την ακονίσετε. Θυμηθείτε, αυτή δεν είναι η προεπιλεγμένη διαδικασία κινούμενης εικόνας, αλλά είναι μια καλή άσκηση για την πρακτική εκτίμηση πλαισίων. Θα μπορείτε να εντοπίσετε αυτό κάπως αν χρησιμοποιείτε διαδοχική κίνηση. μερικοί άνθρωποι δημιουργούν μόνο βιβλία flip από τυχαίες ακολουθίες σχετικών εικόνων. Αυτό που θα θελήσετε να κάνετε είναι να αποκλίνετε αρκετά στο σχέδιο σας για να αποδείξετε την αξία ενός πλαισίου. Εάν κινείστε μια αναλαμπή, ίσως θελήσετε να τραβήξετε το μάτι το ένα τρίτο κλειστό, κλπ. Η χρονική στιγμή δεν χρειάζεται να είναι τέλεια για ένα flip βιβλίο, αλλά θα βρείτε ότι όσο περισσότερο ασκείτε, θα πάρω. Μερικοί άνθρωποι κάνουν flip βιβλία εξ ολοκλήρου από ραβδιά στοιχεία μόνο για την πρακτική.

4. Συνεχίστε να στρώσετε και να σχεδιάσετε σελίδες μέχρι να τελειώσει η ακολουθία.
Είναι ουσιαστικά ξεπλύνετε και επαναλάβετε από εδώ. Κινήστε από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά με τις σελίδες σε αντίστροφη σειρά από κάτω προς τα πάνω. Διασκεδάστε με αυτό. Να είσαι τρελός. Τραβήξτε φιγούρες, σύρετε λεπτομέρειες, ανατινάξτε ολόκληρο τον στρατό ραβδί με μικρά σύννεφα καπνού με σκίτσο μολυβιού. Κάνε ό, τι θέλεις, έως ότου αισθάνεσαι ότι έχεις φτάσει στο τελικό σημείο. Επειδή αυτό είναι απλώς ένα βασικό βιβλίο αναστροφής, δεν χρειάζεται να κάνετε μελάνι, αν και μπορείτε εάν θέλετε να αποφύγετε το ξεθώριασμα.

5. Αναστρέψτε το βιβλίο σας για να δείτε το κινούμενο σχέδιο.
Με μεγαλύτερα βιβλία, μπορείτε απλά να σηκώσετε τις σελίδες και να τους αφήσετε να πέσουν. Με τα μικρότερα, μπορείτε να τα στηρίξετε από την παλάμη σας και να χρησιμοποιήσετε τον αντίχειρά σας για να ανεβείτε γρήγορα τις σελίδες και να παρακολουθήσετε την κίνηση των κινούμενων σχεδίων σας.