Τι είναι τα βασικά καρέ;

Δύο πολύ συνηθισμένες ερωτήσεις όταν οι άνθρωποι ξεκινούν καταδύσεις στον κόσμο της κινούμενης εικόνας είναι? τι είναι ένα βασικό πλαίσιο; Και τι είναι ένας καλλιτέχνης keyframe; Ας μάθουμε μαζί, εμείς!

Κινούμενα σχέδια, όπως μπορεί να γνωρίζετε ή όχι, είναι μια σειρά σχεδίων αρματωμένα μαζί για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση της κίνησης. Όταν ένας καλλιτέχνης κάθεται για να δημιουργήσει μια δράση για τον κινούμενο χαρακτήρα του, αυτός ή αυτή θα πρέπει να τραβήξει όλη τη δράση σε όλες τις αποχρώσεις του, αν θέλουν να δημιουργήσουν ένα συναρπαστικό κομμάτι της κινούμενης εικόνας για να παρακολουθήσουν.

Χρησιμοποιώντας τα βασικά καρέ σε κινούμενα σχέδια

Ένας επιτυχημένος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με τη χρήση βασικών καρέ. Στο ζωγραφισμένο στο χέρι κινούμενο σχέδιο, ένα keyframe είναι ένα συγκεκριμένο πλαίσιο στο κινούμενο κίνημα που χρησιμοποιεί ο εμψυχωτής ως οδηγός για την οικοδόμηση του υπόλοιπου έργου του γύρω. Είναι κυριολεκτικά ένα κλειδί-κλειδί, το κλειδί όπως στο σημαντικό κλειδί, όπως στο κλειδί, όπως ένα κλειδί πόρτας.

Ας πούμε ότι κινούμαστε με κάποιον που ρίχνει μπέιζμπολ και πρέπει να καταλάβουμε πώς να ξεκινήσετε. Μπορούμε να ξεκινήσουμε επιλέγοντας μερικά βασικά καρέ και εργαζόμενοι από εκεί. Ίσως το πρώτο βασικό καρέ είναι αυτός που ετοιμάζεται να ρίξει τη μπάλα με αυτό στο γάντι του.

Το δεύτερο βασικό καρέ που θα μπορούσαμε να κάνουμε στο μέσο του αγωνιστικού χώρου, και το τελικό κλειδί είναι να βγάλει την μπάλα με το πόδι του στον αέρα, καθώς εξισορροπεί τον εαυτό του.

Δημιουργώντας το υπόλοιπο της κινούμενης εικόνας

Από αυτά τα βασικά καρέ, μπορούμε να δουλέψουμε και να οικοδομήσουμε το υπόλοιπο της κινούμενης εικόνας. Δεν υπάρχει καθορισμένη αποφασιστικότητα ως προς το τι πρέπει ή δεν πρέπει να είναι ένα βασικό πλαίσιο, αλλά συνήθως θέλετε να επιλέξετε κάτι που είναι μια δραματική ή σημαντική στάση στο κινούμενο σχέδιο. Αν λοιπόν κάνουμε κάποιον να χορεύει μπαλέτο ίσως να κάνουμε 3 βασικά καρέ πριν, στο μέσον και στο τέλος του άλματος.

Η λεπτομέρεια βρίσκεται στα βασικά καρέ

Τα βασικά καρέ τείνουν επίσης να έχουν τις περισσότερες λεπτομέρειες όλων των πλαισίων μέσα στη δράση. Θα βρείτε, καθώς ζωντανεύετε, μπορείτε να κόψετε πολλές γωνίες εδώ και εκεί, αλλά τα βασικά καρέ βοηθούν να βεβαιωθείτε ότι ο χαρακτήρας που κινείστε πάντα πηγαίνει πίσω σε μια βάση και είναι γειωμένος, ανεξάρτητα από το πόσα κηλίδες μπορεί να χρησιμοποιήσετε.

Το πλεονέκτημα των βασικών καρέ

Ποιο είναι λοιπόν το πλεονέκτημα της χρήσης των βασικών καρέ; Λοιπόν, όταν πηγαίνετε να ζωντανέψετε κάτι, είναι ωραίο να ξέρετε πού πηγαίνετε. Εάν κάνετε κινούμενα σχέδια που χρονολογούνται με το χέρι, μπορεί να είναι εύκολο να χάσετε το κομμάτι από το πού πρέπει να μπαίνει ένας βραχίονας στη δράση και τα βασικά καρέ σας δίνουν ωραίες οδηγίες για να ακολουθήσετε, ώστε να μπορείτε να ξέρετε πού πρέπει να μετακινήσετε όλα τα κομμάτια και κομμάτια καθώς ζωντανεύετε.

Τα βασικά καρέ στον υπολογιστή Animation

Σε κινούμενα σχέδια υπολογιστών όπως το After Effects ή το Cinema 4D, ένα βασικό καρέ είναι παρόμοιο με το κινούμενο animation, αλλά λέει στον υπολογιστή πού να γεμίσει τα πράγματα. Αν κινούμαστε μια μπάλα στην οθόνη θα έχουμε δύο keyframes, ένα στα αριστερά και ένα στα δεξιά. Λέμε στον υπολογιστή ότι αυτά τα δύο βασικά καρέ είναι όπου ζει αυτό το αντικείμενο και ο υπολογιστής πηγαίνει και γεμίζει όλα τα μεσαία πλαίσια χρησιμοποιώντας ένα tween.

Έτσι, τα βασικά καρέ κινουμένων σχεδίων σε υπολογιστή λειτουργούν πολύ παρόμοια με τα βασικά καρέ που έχουν σχεδιαστεί με το χέρι, αντί να πηγαίνετε και να γεμίζετε τα πλαίσια μεταξύ των βασικών καρέ, το κάνει ο υπολογιστής για εσάς. Handy dandy πράγματα.

Τι είναι ο καλλιτέχνης του κλειδιού

Τι είναι λοιπόν ένας καλλιτέχνης βασικών καρέ; Στην παραδοσιακή χειροποίητη κίνηση σε στούντιο, θα έχετε συγκεκριμένους καλλιτέχνες βασικών καρέ για να κάνετε τα βασικά καρέ μιας κινούμενης ακολουθίας. Συχνά ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να είναι τόσο ακριβείς στο στυλ, όσο και οι εμψυχωτές που ήταν πιο ταλαντούχοι ή ήταν εκεί περισσότερο. Στη συνέχεια, θα απομακρύνουν τα βασικά καρέ σε έναν inbetweener, ο οποίος θα ζωντανέψει όλα τα πλαίσια μεταξύ αυτών των βασικών καρέ.

Σήμερα, σχεδόν όλα τα στούντιο που εκτελούν παραδοσιακά κινούμενα σχέδια θα έχουν τους καλλιτέχνες βασικού σκηνικού τους στο εσωτερικό τους και θα τους εκχωρούν σε εξωτερικούς συνεργάτες κάπου όπως η Νότια Κορέα ή ο Καναδάς.

Έτσι, συνοπτικά, ένα βασικό πλαίσιο στην παραδοσιακή κινούμενη εικόνα είναι μεμονωμένα πλαίσια μέσα σε μια ενέργεια που ο εμψυχωτής σχεδιάζει συγκεκριμένα μπροστά από το χρόνο για να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός καθώς εισέρχονται ή κι άλλοι εμψυχωτές και γεμίζουν τα υπόλοιπα πλαίσια μεταξύ των βασικών καρέ. Στην καμπάνια ζωτικότητας υπολογιστών είναι τα πλαίσια που λένε στον υπολογιστή πού πρέπει να είναι ένα αντικείμενο ή ένας χαρακτήρας και πότε ξέρει τι να γεμίσει ανάμεσα σε αυτά τα βασικά καρέ.