Ποιες είναι αυτές, οι δύο και οι τρίχες σε κινούμενα σχέδια;

Αν έχετε παρακολουθήσει κάποιες παρασκηνιακές ταινίες των εμψυχωτών ή έχετε μιλήσει ποτέ με κάποιον σχετικά με τις πιθανότητες animation , έχετε εντοπίσει τους όρους, twos και threes. Αλλά τι σημαίνει αυτό;

Όπως είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε ότι η κινούμενη εικόνα είναι η συσπείρωση των ατελείωτων σχεδίων, των μαριονιών, των εικόνων που παράγονται από υπολογιστή ή οποιουδήποτε αριθμού στυλ για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση της κίνησης. Με αυτόν τον τρόπο καταλήγουμε να εξετάζουμε κάθε δευτερόλεπτο της κινούμενης εικόνας ως καρέ ανά δευτερόλεπτο και όχι ως το ίδιο το δευτερόλεπτο όπως θα κάνατε αν γυρίζατε ζωντανή δράση. Εκεί βρίσκονται αυτά τα δύο, τα δύο και τα τρίτα.

One, Twos και Threes

Αυτά, twos και threes αναφέρονται σε πόση ώρα κρατάει μια κάμερα στη φωτογραφική μηχανή σε σχέση με καρέ ανά δευτερόλεπτο. Αυτά σημαίνει ότι κάθε καρέ είναι διαφορετικό, οπότε στα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο θα έχετε 24 μεμονωμένα και μοναδικά σχέδια με αυτό το δευτερόλεπτο.

Δύο σημαίνει ότι κάτι ισχύει για δύο καρέ, αντί για ένα. Αν λοιπόν κινούσαμε ένα δευτερόλεπτο σε 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε δύο, αυτό σημαίνει ότι κάθε άλλο πλαίσιο θα είναι διαφορετικό. Θα είχαμε συνολικά 12 μεμονωμένα σχέδια μέσα σε αυτό το δευτερόλεπτο.

Οι τρίτοι σημαίνουν ότι έχουμε ένα μόνο χέρι για 3 κουκίδες στη σειρά. Αν λοιπόν κάναμε ένα δεύτερο κινούμενου πλάσματος σε 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε τρία, αυτό σημαίνει ότι θα είχαμε 8 ξεχωριστά σχέδια, τα οποία κρατούν όλα για 3 καρέ κάθε φορά.

Τέσσερα, πέντε και έξι

Μπορείτε να ανεβείτε τόσο ψηλά όσο θέλετε, θα μπορούσατε να εργαστείτε σε τέσσερα, πέντε, ή ακόμα και έξι, αν θέλετε. Το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι όσο περισσότερο συγκρατείται μια εικόνα στη σειρά, πριν αλλάξει σε μια διαφορετική εικόνα, τόσο πιο ασταθής θα φανεί η κινούμενη εικόνα. Κατά τη γνώμη μου, οτιδήποτε πάνω από 4s αρχίζει να φαίνεται λίγο choppier και λιγότερο ομαλή. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό, στην πραγματικότητα, ο Bill Plympton έχει κάνει μια πολύ καλή καριέρα για τον εαυτό του που εργάζονται όπου τα single frames κρατούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Απλώς έρχεται κάτω για γεύση.

Τώρα, όπου μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή την ιδέα της κράτησης ακίνητων εικόνων για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους έρχεται όταν αρχίζετε να τα ανακατεύετε. Το Plympton λειτουργεί με αρκετά σταθερό ρυθμό, αλλά αλλάζοντας τα πράγματα τόσο βοηθάει με την επιθυμητή κίνηση όσο και σας εξοικονομεί χρόνο.

Για παράδειγμα, αν παρουσιάζουμε μια στάμνα ευρεία για να πετάξουμε μια μπάλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά, δύο και τρία για να τονίσουμε την αλλαγή ταχύτητας. Μπορούμε να τον έχουμε προετοιμάσει για το κλείσιμο του, όταν κουνάει και κουνάει το κεφάλι του στον καταρράκτη σε τρία, για παράδειγμα, είναι εν ηρεμία εδώ και δεν κινείται τόσο πολύ.

Όταν ξεκινάει τη νίκη του, μπορούμε να στραφούμε σε δύο. Έτσι, καθώς φέρνει το πόδι του και ετοιμάζεται να πετάξει, μπορούμε να έχουμε αυτά τα πλαίσια σε δύο. Έτσι κάθε επιμέρους σχέδιο παραμένει στην οθόνη για δύο πλαίσια στη σειρά. Όταν τελικά πηγαίνει να ρίξει τη μπάλα μπορούμε να στραφούμε σε αυτά, να τονίσουμε ότι αυτή η κίνηση είναι το ταχύτερο μέρος της δράσης, έτσι κάθε πλαίσιο είναι διαφορετικό από το τελευταίο.

Πώς η αλλαγή των αριθμών πλαισίων δημιουργεί ψευδαίσθηση της ρεαλιστικής κίνησης

Η ανάμειξη και η αλλαγή των αριθμών των πλαισίων που διαρκεί κάτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ενός ρεαλιστικού ή και στυλιζαρισμένου κινήματος. Τα ταχύτερα πράγματα κινούνται ταχύτερα (duh), ώστε να μπορούμε να έχουμε κάθε πλαίσιο διαφορετικό για να δείξουμε ότι υπάρχει περισσότερη αλλαγή στη θέση όλου του αντικειμένου που κινούμαστε. Όσο πιο αργή συμβαίνει, τόσο περισσότερο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τρία ή τέσσερα για να δείξουμε ότι μεταξύ κάθε πλαισίου κινείται πολύ λιγότερο.

Αν θέλαμε να καταγράψουμε τη λίστα πλαισίων για κάτι που ρίχνει ένα μπέιζμπολ πρώτα σε τρεις, τότε δύο, τότε θα μπορούσαν να φαίνονται κάτι τέτοιο:

Σχέδιο 1, Σχέδιο 1, Σχέδιο 1, Σχέδιο 2, Σχέδιο 2, Σχέδιο 2, Σχέδιο 3, Σχέδιο 3, Σχέδιο 4, Σχέδιο 4, Σχέδιο 5, Σχέδιο 6, Σχέδιο 7, Σχέδιο 8, Σχέδιο 9, κλπ.

Μου βοηθά να σκεφτώ για αυτά, τα δύο, και τα τρία παρόμοια με το πώς θα σκεφτόσαστε ένα storyboard. Για κάθε δευτερόλεπτο κίνησης σε 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο, θα πρέπει να συμπληρώσετε 24 μπλοκ. Τα άτομα, τα δύο και τα τρίτα αποφασίζουν μόνο πόσες φορές μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε μια εικόνα σε αυτά τα 24 μπλοκ που προσπαθείτε να γεμίσετε.

Μπορούν επίσης να βοηθήσουν αν δεν σας αρέσει να σχεδιάζετε πολλά σαν εμένα και μπορείτε να κάνετε περισσότερα δευτερόλεπτα animation για λιγότερη εργασία.