Μάθετε για την Ανθεκτικότητα του Όραμα και Κινούμενα Σχέδια

Ας είμαστε ειλικρινείς, η κινούμενη εικόνα λειτουργεί σαν μαγεία. Είστε ένας οδηγός της σελίδας. Πώς λειτουργεί η κινούμενη εικόνα; Ας ρίξουμε μια μικρή λεπτομέρεια, ώστε να κατανοήσουμε ποιες σκοτεινές τέχνες σχεδιάζουμε.

Η επικρατούσα ιδέα για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν η εμμονή του οράματος ήταν ο λόγος που η κινούμενη εικόνα λειτούργησε. Παρόλο που είναι εν μέρει αληθινό, τώρα καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα απ 'ό, τι απλά απλώς η εμμονή του οράματος. Αλλά ποια είναι η εμμονή του οράματος;

Ανθεκτικότητα του Όραμα

Η εμμονή του οράματος είναι το γεγονός ότι τα μάτια σας φαίνεται να διατηρούν μια εικόνα για ένα δευτερόλεπτο δευτερόλεπτο μετά την εξαφάνιση της εικόνας από την άποψή σας. Είναι κάπως σαν όταν κοιτάζετε έξω ένα παράθυρο σε μια ηλιόλουστη μέρα και κλείνετε τα μάτια σας πραγματικά σφιχτά, εξακολουθείτε να βλέπετε τα βασικά σχήματα αυτού που κοιτάζετε. Δεν είναι η ίδια ακριβής αρχή, καθώς αυτό έχει να κάνει με το φως περισσότερο και οι αμφιβληστροειδείς σας αναπροσαρμόζονται στο σκοτάδι, αλλά είναι η ίδια ιδέα.

Θυμηθείτε αυτά τα παλιά παιχνίδια πουλιών και κλουβιών; Όπως και αυτό που η μητέρα του Johnny Depp τον δείχνει στο Sleepy Hollow. Αυτά ονομάζονται θαυματόπια. Μην ανησυχείτε ότι δεν θα είναι στην τελική εξέταση, εκείνες που εργάζονται από την αρχή της εμμονής του οράματος. Το μάτι σας διατηρεί ότι υπάρχει ένα πουλί και ένα κλουβί ελαφρώς αφού αλλάξουν εικόνες, προκαλώντας την ψευδαίσθηση ότι το πουλί είναι μέσα στο κλουβί όταν πραγματικά είναι δύο ξεχωριστές εικόνες.

Animation Strings μια σειρά από εικόνες μαζί

Τώρα με κινούμενα σχέδια, έχουμε μια σειρά από εικόνες που συστέλλονται μαζί για να κάνουν μια κίνηση. Για πολύ καιρό, οι άνθρωποι υποτίθεται ότι ήταν λόγω της εμμονής του οράματος, ότι το μυαλό μας θα κρατούσε το πλαίσιο για ένα χωριστό δευτερόλεπτο καθώς το συνδυάσαμε με το νέο πλαίσιο για να δημιουργήσουμε το κίνημα. Σήμερα όμως, τουλάχιστον ανάμεσα στην κοινότητά μου, δεν είναι η πλήρης εξήγηση.

Έτσι ξέρετε πότε περπατάτε στο δρόμο και αναβοσβήνετε και είστε σαν. "Whoa, πού πήγαν όλα ;!" Οχι? Λοιπόν, αυτή είναι μια καλή αιτία που θα ήταν ένας τεράστιος πόνος και πολύ τρομακτικό. Ευτυχώς για εμάς, ο εγκέφαλός μας αγνοεί όλες αυτές τις αναλαμπές, έτσι ώστε να μην βλέπουμε συνεχώς μια λάμψη μαύρου κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Μια φωτογραφική μηχανή φιλμ λειτουργεί πολύ παρόμοια με ένα ανθρώπινο μάτι, έχει ένα ρολό το οποίο αποκλείει την εικόνα ενώ η εικόνα αλλάζει. Με αυτόν τον τρόπο βλέπουμε μόνο τα πλήρη πλαίσια και όχι τα περίεργα μισά πλαίσια καθώς προχωρά η ταινία.

Ο εγκέφαλος αγνοεί τα κενά πλαίσια

Γιατί λοιπόν, όταν βλέπουμε μια ταινία, δεν βλέπουμε όλα αυτά τα κενά πλαίσια, όπως βλέπουμε ένα φως στροβοσκόπιου; Ο εγκέφαλός μας τις αγνοεί ακριβώς όπως αγνοεί όλες τις αναλαμπές μας. Αλλά τώρα που όλα είναι ψηφιακά, η διαδικασία παραμένει η ίδια, αλλά συμβαίνει πολύ πιο γρήγορα.

Αντί ενός ρολού, λειτουργεί αναζωογονώντας είτε το ήμισυ της οθόνης κάθε φορά, είτε μεταφέρεται είτε από πάνω προς τα κάτω, προοδευτικά. Έχετε παρατηρήσει ποτέ όταν βλέπετε ένα κλιπ του YouTube για κάποιον που γυρίζει την οθόνη της τηλεόρασής του; υπάρχουν πάντα περίεργες ράβδους που ολισθαίνουν γύρω από την οθόνη; Αυτή είναι η περιοχή ανανέωσης της οθόνης.

Τι προκαλεί τη συνεχή και ομαλή κίνηση της κίνησης

Και πάλι, πηγαίνει με τέτοια ταχύτητα που το μάτι μας το αγνοεί. Έτσι, ο συνδυασμός του εγκεφάλου που διατηρεί τη δεύτερη εικόνα από πριν, καθώς αγνοεί τα μαύρα ή τα μισά πλαίσια, είναι αυτό που προκαλεί την κίνηση κινούμενων εικόνων σαν μια συνεχή, ομαλή κίνηση. Μπορείτε να δείτε ότι όλα ξεκινούν να καταρρέουν μόλις περάσουμε τα γυρίσματα 1s και 2s και αρχίσουμε να γυρίζουμε σε 4s ή 5s, η κινούμενη εικόνα αρχίζει να σπάει και να γίνει πιο κομματιασμένη και choppier επειδή παίρνει έξω από το γλυκό σημείο του ανθρώπινου ματιού.

Έτσι υπάρχει μια σύντομη ιστορία της εμμονής του οράματος και του πόσο τρελό είναι το ανθρώπινο μάτι καθώς και πώς λειτουργεί η κινούμενη εικόνα. Πραγματικά όμως αν πρέπει να το εξηγήσετε σε οποιονδήποτε λέει ότι βρήκατε μια κατσίκα που μετατράπηκε σε μάγο και σας έδωσε μαγικές δυνάμεις, είναι πολύ πιο γρήγορα από το να εξηγήσετε όλα αυτά.