Τι είναι το Geofencing;

Μάθετε τι μπορεί να κάνει το Geofencing για εσάς

Το Geofencing στην απλούστερη μορφή του είναι η δυνατότητα δημιουργίας ενός εικονικού φράχτη ή φανταστικού ορίου σε ένα χάρτη και η ειδοποίησή του όταν μια συσκευή με εντοπισμένες υπηρεσίες τοποθεσίας μετακινείται εντός ή εκτός του ορίου που ορίζεται από τον εικονικό φράκτη. Για παράδειγμα, θα λάβατε μια ειδοποίηση όταν το παιδί σας εγκαταλείπει το σχολείο.

Το Geofencing είναι μια ανάπτυξη των υπηρεσιών εντοπισμού θέσης, ένα κοινό σύστημα που περιλαμβάνει τα περισσότερα smartphones , υπολογιστές, ρολόγια και ορισμένες εξειδικευμένες συσκευές παρακολούθησης .

Τι είναι το Geofencing;

Το Geofencing είναι μια υπηρεσία βάσει τοποθεσίας που χρησιμοποιεί GPS ( Global Positioning System ), RFID ( Ραδιοσυχνική Ταυτοποίηση ), Wi-Fi, κυψελοειδή δεδομένα ή συνδυασμούς των παραπάνω για να καθορίσει τη θέση της συσκευής που παρακολουθείται.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η συσκευή παρακολούθησης είναι ένα smartphone, ένας υπολογιστής ή ένα ρολόι. Μπορεί επίσης να είναι μια συσκευή σχεδιασμένη ειδικά για μια αρκετά μεγάλη ποικιλία καταστάσεων. Ορισμένα παραδείγματα μπορούν να περιλαμβάνουν περιλαίμια σκυλιών με ενσωματωμένο tracker GPS, ετικέτες RFID που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση απογραφής σε αποθήκη και συστήματα πλοήγησης ενσωματωμένα σε αυτοκίνητα, φορτηγά ή άλλα οχήματα.

Η θέση της παρακολουθούμενης συσκευής συγκρίνεται με ένα εικονικό γεωγραφικό όριο που συνήθως δημιουργείται σε έναν χάρτη μέσα στην εφαρμογή geofence. Όταν η συσκευή που παρακολουθείται διασχίζει το όριο geofence ενεργοποιεί ένα συμβάν που ορίζεται από την εφαρμογή. Το συμβάν μπορεί να είναι να στείλετε μια ειδοποίηση ή να εκτελέσετε μια λειτουργία όπως ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των φώτων, θέρμανση ή ψύξη στην καθορισμένη γεωγραφική ζώνη.

Πώς λειτουργεί το Geofencing

Το Geofencing χρησιμοποιείται σε προηγμένες υπηρεσίες βάσει τοποθεσίας για να προσδιοριστεί πότε μια συσκευή που παρακολουθείται βρίσκεται εντός ή έχει εξέλθει από ένα γεωγραφικό όριο. Για να εκτελέσετε αυτήν τη λειτουργία, η εφαρμογή geofencing πρέπει να έχει πρόσβαση στα δεδομένα θέσης σε πραγματικό χρόνο που αποστέλλονται από την συσκευή παρακολούθησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οι πληροφορίες έχουν τη μορφή συντεταγμένων γεωγραφικού πλάτους και γεωγραφικού μήκους που προέρχονται από μια συσκευή με δυνατότητα GPS.

Η συντεταγμένη συγκρίνεται με το όριο που ορίζεται από το geofence και δημιουργεί ένα γεγονός ενεργοποίησης είτε για να βρίσκεται μέσα είτε έξω από το όριο.

Παραδείγματα γεωφενικής παραλλαγής

Το Geofencing έχει μεγάλο αριθμό χρήσεων, μερικές εκπληκτικές και κάποιες αρκετά συνηθισμένες, αλλά όλα είναι παραδείγματα για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία: