Τα καλύτερα 4 Εργαλεία Brainstorming για το 2018

Αφήστε τις ιδέες σας να ρέουν με αυτά τα εργαλεία χαρτογράφησης μυαλού

Τα εργαλεία εγκεφάλου, γνωστά και ως λογισμικό χαρτογράφησης μυαλού, μπορούν να σας βοηθήσουν να συλλέξετε ιδέες και να συνεργαστείτε με τους συναδέλφους για να τους φέρετε στη ζωή. Οι επιλογές κυμαίνονται από εργαλεία που βασίζονται σε κείμενο που μιμούνται ένα whiteboard με οπτικές πλατφόρμες που σας επιτρέπουν να καταγράψετε σχετικές ιδέες και να εξαλείψετε ένα σχέδιο για να τις κάνετε πραγματικότητα. Εξετάσαμε το πλήρες τοπίο για να βρούμε το καλύτερο, από τις ελεύθερες επιλογές έως τις προσφορές πριμοδότησης για τον εντοπισμό των κορυφαίων προϊόντων για όλες τις διάφορες τεχνικές ανταλλαγής ιδεών.

Τα παρακάτω εργαλεία επιτρέπουν στους χρήστες να καταγράφουν ιδέες και να τις συνδέουν σε μορφή ροής. Το λογισμικό χαρτογράφησης μυαλού καταγράφει συνεδρίες προβληματισμού, βοηθά επίσης άτομα και ομάδες να ανακαλύψουν θέματα και αντιφάσεις πριν αποφασίσουν τι να αντιμετωπίσουν στη συνέχεια.

Εδώ είναι τα τέσσερα καλύτερα εργαλεία brainstorming, σύμφωνα με την έρευνά μας.

Το καλύτερο λογισμικό χαρτογράφησης ελεύθερου μυαλού: Coggle

PC Screenshot

Το Coggle είναι ένα online εργαλείο χαρτογράφησης μυαλού με δωρεάν και πληρωμένες εκδόσεις. Είναι ένα οπτικό εργαλείο, όπου οι χρήστες μπορούν να χτίζουν διαγράμματα, συνδέοντας ένα θέμα με μια συλλογή ιδεών. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν οργανωτικά διαγράμματα, χάρτες μυαλού με ένα ή περισσότερα κεντρικά θέματα και σκίτσα ροής εργασίας.

Τιμολόγηση και χαρακτηριστικά
Η δωρεάν έκδοση περιλαμβάνει τρία ιδιωτικά διαγράμματα και απεριόριστα δημόσια διαγράμματα, πρόσβαση στο πλήρες ιστορικό αλλαγών (έκδοση) και μια σειρά επιλογών εξαγωγής.

Διαφορετικά, το σχέδιο Awesome ($ 5 ανά μήνα) περιλαμβάνει απεριόριστα ιδιωτικά και δημόσια διαγράμματα, μεταφορτώσεις εικόνων υψηλής ανάλυσης και δυνατότητες συνεργασίας. Τέλος, το σχέδιο οργάνωσης ($ 8 ανά χρήστη ανά μήνα), που απευθύνεται σε εταιρείες, περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του σχεδίου Awesome, καθώς και τα διαγράμματα επωνυμίας, τη μαζική εξαγωγή και τη διαχείριση χρηστών.

Γιατί το επιλέξαμε
Τα σχόλια και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματός του κάνουν εύκολη τη συνεργασία και η απρόσκοπτη ενσωμάτωσή του στο Google Drive είναι βολική. Εάν δεν σας πειράζει να μοιράζεστε τους χάρτες μυαλού εκτός της ομάδας σας, η δωρεάν έκδοση είναι πολύ γενναιόδωρη.

Το καλύτερο λογισμικό χαρτογράφησης μυαλού για μικρές ομάδες: Mindmeister

PC Screenshot

Το Mindmeister, όπως και το Coggle, είναι web-based και ως εκ τούτου μια καλή επιλογή για απομακρυσμένες ομάδες που χρησιμοποιούν ένα μείγμα λειτουργικών συστημάτων. Το λογισμικό μπορεί επίσης να αναπτυχθεί μαζί με μια εταιρεία με επιλογές για μεμονωμένους χρήστες μέχρι το τέλος των επιχειρήσεων. Επίσης, ενσωματώνεται με το λογισμικό διαχείρισης έργων MeisterTask και διαθέτει εφαρμογές για Android και iOS.

Τιμολόγηση και χαρακτηριστικά
Το Mindmeister έχει δωρεάν και αμειβόμενα σχέδια. Η δωρεάν έκδοση (Βασικό σχέδιο) περιλαμβάνει τρεις χαρτογραφικές ιδέες και μια χούφτα επιλογές εισαγωγής και εξαγωγής. Το προσωπικό πρόγραμμα (4,99 δολάρια το μήνα) είναι οι καλύτερες ομάδες χρηστών και περιλαμβάνει απεριόριστους χάρτες μυαλού, πρόσθετες επιλογές εξαγωγής, συμπεριλαμβανομένου του PDF και αποθήκευσης σύννεφο. Το πρόγραμμα Pro ($ 8,25 ανά χρήστη ανά μήνα) είναι καλό για μεγαλύτερες ομάδες και προσθέτει επιλογές εξαγωγής Microsoft Word και PowerPoint και δυνατότητες προσαρμογής. Τέλος, το επιχειρηματικό σχέδιο (12,49 δολάρια ανά χρήστη ανά μήνα) έχει αποθηκευτικό χώρο σε σύννεφο 10 GB, προσαρμοσμένο τομέα, μαζικές εξαγωγές και πολλούς χρήστες διαχείρισης.

Γιατί το επιλέξαμε
Οι ενημερώσεις του Mindmeister σε πραγματικό χρόνο, διευκολύνοντας τη συνεργασία από διαφορετικές τοποθεσίες ή ακόμα και δίπλα-δίπλα. Τα Pro και τα Επιχειρηματικά σχέδια καθιστούν εύκολη τη λήψη ιδεών και τη μετατροπή τους σε παρουσιάσεις και τελικά την υλοποίησή τους.

Εργαλείο λογισμικού εγκεφάλου με ενσωματωμένες εφαρμογές λογισμικού: LucidChart

PC Screenshot

Το LucidChart είναι ένας μηχανισμός δημιουργίας χαρτών σε απευθείας σύνδεση και, όπως και ο Mindmeister, μπορεί να λειτουργήσει για άτομα, μικρές ομάδες και μεγάλες εταιρείες. Βάζει λάμψη όταν πρόκειται για ενσωματωμένες εφαρμογές λογισμικού, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε τις συνεδρίες προβληματισμού και να τις μετακινήσετε στο λογισμικό που χρησιμοποιείτε καθημερινά, όπως η αποθήκευση σύννεφων, το λογισμικό διαχείρισης έργων και άλλα εργαλεία.

Τιμολόγηση και χαρακτηριστικά
Η LucidChart έχει πέντε σχέδια: δωρεάν, βασικά, υπέρ, ομάδα και επιχείρηση. Ο δωρεάν λογαριασμός είναι μια δωρεάν δοκιμή χωρίς λήξη.

Το βασικό σχέδιο ($ 4.95 ανά μήνα που καταβάλλεται ετησίως) περιλαμβάνει 100 MB αποθήκευσης και απεριόριστα σχήματα και έγγραφα. Το πρόγραμμα Pro (8,95 δολάρια το μήνα) προσθέτει επαγγελματικά σχήματα και η εισαγωγή και εξαγωγή του Visio. Το σχέδιο της ομάδας (20 δολάρια ανά μήνα για τρεις χρήστες) προσθέτει δυνατότητες φιλικές προς την ομάδα και ενοποιήσεις τρίτου μέρους, ενώ το πρόγραμμα Enterprise (διαθέσιμη τιμή κατόπιν αιτήματος) προσφέρει διαχείριση αδειών χρήσης και ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Γιατί το επιλέξαμε
Η LucidChart συνδέεται εύκολα με το υπόλοιπο προσωπικό και επιχειρηματικό λογισμικό σας. Οι ενοποιήσεις τρίτου μέρους περιλαμβάνουν τα Jira, Confluence, G Suite, Dropbox και πολλά άλλα.

Το καλύτερο εργαλείο δημιουργίας εγκεφάλων για συγγραφείς: Εξάντληση

PC Screenshot

Το Scapple είναι ένα εργαλείο brainstorming που βασίζεται σε συγγραφείς από τη λογοτεχνία & Latte, μια εταιρεία που διαθέτει επίσης λογισμικό γραφής Scrivener. Ως εκ τούτου, είναι βαρύ σε κείμενο και έχει μια μορφή ανοιχτού τύπου. Οι χρήστες μεταφέρουν τις σημειώσεις τους στο Scapple και εξάγουν και εκτυπώνουν.

Τιμολόγηση και χαρακτηριστικά
Το Scapple είναι διαθέσιμο ως λήψη για Windows και MacOS ($ 14.99, $ 12 εκπαιδευτική άδεια διαθέσιμη). Προσφέρει επίσης μια πλήρως δοκιμασμένη δωρεάν δοκιμή διάρκειας 30 ημερών, η οποία επεκτείνεται σε 15 εβδομάδες εάν χρησιμοποιείτε το λογισμικό μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα. Το Scapple είναι μια πραγματική λέξη που σημαίνει "να δουλεύεις χονδρικά ή να φτιάχνεις χωρίς φινίρισμα", κάτι που ισχύει σίγουρα για συνεδρίες καταιγισμού ιδεών.

Γιατί το επιλέξαμε
Όταν οι ιδέες σας είναι λόγια, είναι απαραίτητο ένα ευέλικτο εργαλείο όπως το Scapple. Το Scapple σάς βοηθά μόνο να φέρετε λέξεις στη σελίδα και να τα οργανώσετε όποτε θέλετε. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε τις σημειώσεις σας στο Scrivener, το οποίο σας βοηθά να μορφοποιήσετε την εργασία σας και να την ετοιμάσετε για υποβολή.