Ένας οδηγός χρήσης εσωτερικών συνδέσεων σε SQL για δεδομένα ομάδας από πολλούς πίνακες

Χρησιμοποιήστε το SQL Inner Joins για να συνδυάσετε δεδομένα από τρεις ή περισσότερους πίνακες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δηλώσεις SQL JOIN για να συνδυάσετε δεδομένα από τρεις ή περισσότερους πίνακες. Το SQL JOIN είναι εξαιρετικά ευέλικτο και η ισχυρή λειτουργικότητα του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδυάσει δεδομένα από πολλούς πίνακες. Ας ρίξουμε μια ματιά στις δηλώσεις SQL που σας επιτρέπουν να συνδυάσετε αποτελέσματα από τρεις διαφορετικούς πίνακες χρησιμοποιώντας μια εσωτερική ένωση.

Εσωτερικό παράδειγμα εγγραφής

Για παράδειγμα, παίρνετε πίνακες που περιέχουν οδηγούς σε ένα τραπέζι και match-ups στο δεύτερο. Η εσωτερική ένωση συμβαίνει όπου το όχημα και ο οδηγός βρίσκονται στην ίδια πόλη. Η εσωτερική σύνδεση επιλέγει όλες τις σειρές και από τους δύο πίνακες που περιέχουν αντιστοιχία μεταξύ των στηλών τοποθεσίας.

Η παρακάτω δήλωση SQL συνδυάζει δεδομένα από τους πίνακες οδηγών και οχημάτων σε περιπτώσεις όπου ο οδηγός και το όχημα βρίσκονται στην ίδια πόλη:

SELECT επώνυμο, όνομα, ετικέτα FROM οδηγούς, οχήματα WHERE drivers.location = vehicles.location

Αυτό το ερώτημα παράγει τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Όνομα: Όνομα: Όνομα: Όνομα: E-mail: Προηγούμενη σελίδα Επόμενη σελίδα Επόμενη σελίδα Επόμενη σελίδα Επόμενη σελίδα Επόμενη σελίδα Επόμενη σελίδα Επόμενη σελίδα Επόμενη σελίδα Επόμενη σελίδα Επόμενη σελίδα »Ο Baker Roland H122JM Smythe Michael D824HA Smythe Michael P091YF Jacobs Abraham J291QR Jacobs Abraham L990MT

Τώρα, επεκτείνετε αυτό το παράδειγμα για να συμπεριλάβετε έναν τρίτο πίνακα. Φανταστείτε ότι θέλετε να συμπεριλάβετε μόνο τους οδηγούς και τα οχήματα που υπάρχουν σε θέσεις που είναι ανοιχτές το Σαββατοκύριακο. Θα μπορούσατε να φέρετε ένα τρίτο τραπέζι στο ερώτημα σας επεκτείνοντας τη δήλωση JOIN ως εξής:

SELECT επώνυμο, όνομα, ετικέτα, open_weekends FROM οδηγούς, οχήματα, τοποθεσίες WHERE drivers.location = vehicles.location ΚΑΙ vehicles.location = locations.location ΚΑΙ locations.open_weekends = 'Ναι' επώνυμο ετικέτα firstname open_weekends -------- --------- --- ------------- Baker Roland H122JM ναι Jacobs Abraham J291QR ναι Jacobs Abraham L990MT ναι

Αυτή η ισχυρή επέκταση στη βασική εντολή SQL JOIN σάς επιτρέπει να συνδυάσετε δεδομένα με πολύπλοκο τρόπο. Εκτός από το συνδυασμό τραπεζιών με εσωτερική ένωση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική για να συνδυάσετε πολλαπλά τραπέζια χρησιμοποιώντας μια εξωτερική ένωση. Οι εξωτερικές συνδέσεις περιλαμβάνουν αποτελέσματα που υπάρχουν σε έναν πίνακα αλλά δεν έχουν αντίστοιχη αντιστοιχία στον ενοποιημένο πίνακα.