Πώς να προσδιορίσετε μια εγγραφή βάσης δεδομένων χρησιμοποιώντας ένα Superkey

Ένα σούπερ κλειδί είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση ενός αρχείου βάσης δεδομένων

Ένα σούπερ κλειδί είναι είτε ένα μόνο είτε ένα συνδυασμό χαρακτηριστικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την μοναδική αναγνώριση ενός αρχείου βάσης δεδομένων. Ένας πίνακας μπορεί να έχει πολλούς συνδυασμούς που δημιουργούν σούπερ κλειδιά.

Παράδειγμα Superkey

Ένας πίνακας με τα πεδία , , και <Επέκταση τηλεφώνου>, για παράδειγμα, έχει πολλά δυνατά πλήκτρα. Τρία σούπερ κλειδιά είναι , <Επέκταση τηλεφώνου, Όνομα> και .

Ονομα Ηλικία SSN Τηλέφωνο εξωτ.
Robert Jones 43 123-45-6789 123
Beth Smith 43 234-56-7890 456
Robert Jones 18 345-67-8901 789

Όπως μπορείτε να δείτε, οι στήλες <Όνομα> και <Ηλικία> έχουν πολλαπλές καταχωρήσεις με πανομοιότυπες πληροφορίες. Ενώ η στήλη <Επέκταση τηλεφώνου> μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό ενός ατόμου, μπορεί να αλλάξει μια επέκταση τηλεφώνου.

Τύποι Superkeys

Από εκείνα που παρατίθενται στον παραπάνω πίνακα , μόνο το είναι ένα υποψήφιο κλειδί , το οποίο είναι ένα ειδικό υποσύνολο των σούπερ κλειδιών που χρησιμοποιούν ένα ελάχιστο ποσό χαρακτηριστικών για να αναγνωρίσουν με μοναδικό τρόπο ένα ρεκόρ. Οι άλλες στήλες περιέχουν πληροφορίες που δεν είναι απαραίτητες για τον εντοπισμό αρχείων.

Το μπορεί επίσης να αναφέρεται ως το ελάχιστο κλειδί ή το ελάχιστο σούπερ κλειδί επειδή περιέχει το ελάχιστο ποσό πληροφοριών που απαιτούνται για την αναγνώριση μιας μεμονωμένης εγγραφής. Κατά μήκος των ίδιων γραμμών, ένα πρωτεύον κλειδί μπορεί επίσης να είναι ένα σούπερ κλειδί και ένα ελάχιστο κλειδί, διότι θα πρέπει να εντοπίζει με μοναδικό τρόπο ένα ρεκόρ και, σπάνια, αν αλλάξει ποτέ.

Εάν ο πίνακας δεν περιέχει μια στήλη τότε ένας εργοδότης θα μπορούσε να δημιουργήσει αριθμούς υπαλλήλων προκειμένου να είναι σε θέση να εντοπίσει άτομα.

Οι νέοι αριθμοί υπαλλήλων θα ονομάζονται υποκατάστατο πρωτεύον κλειδί. Αυτό το υποκατάστατο πρωτεύον κλειδί θα χρησιμεύσει επίσης ως σούπερ κλειδί.