Πώς να βρείτε και να κάνετε λήψη δημόσιων βιβλίων τομέα από το Google

Μια τεράστια συλλογή της λογοτεχνίας είναι διαθέσιμη δωρεάν στο διαδίκτυο

Ένας πλούτος κλασικής λογοτεχνίας ζει στο διαδίκτυο - στο Google Books - και είναι δωρεάν για όποιον μπορεί να το βρει. Η βάση δεδομένων Google περιέχει μια τεράστια βιβλιοθήκη σαρωμένων βιβλίων από τις συλλογές δημόσιων και ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών. Η Αναζήτηση Βιβλίων Google είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την εύρεση αυτών των βιβλίων σύμφωνα με μια αναζήτηση λέξεων-κλειδιών ή φράσεων. Η Google αναζητά το περιεχόμενο των βιβλίων καθώς και τίτλους και άλλα μεταδεδομένα, ώστε να μπορείτε να αναζητάτε αποσπάσματα, αποσπάσματα και εισαγωγικά. Μερικές φορές, μπορείτε να βρείτε ολόκληρα βιβλία που μπορείτε να προσθέσετε στη δική σας βιβλιοθήκη και να τα διαβάσετε στο τηλέφωνο ή στο tablet σας.

Μόνο τα βιβλία με συγκεκριμένα δικαιώματα μπορούν να μεταφορτωθούν δωρεάν, πράγμα που σημαίνει συνήθως ότι τα βιβλία είναι αρκετά μεγάλα ώστε να ανήκουν στον δημόσιο τομέα . Κάποια σύγχρονα βιβλία προσφέρονται και ως εισαγωγή σε μια σειρά. Τα βιβλία με ανέπαφα πνευματικά δικαιώματα είναι διαθέσιμα μόνο για προεπισκόπηση ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, για αγορά στο Google Play Store. Το ποσό ενός βιβλίου που μπορείτε να δείτε ποικίλλει από μια παραπομπή σε ολόκληρο το βιβλίο, ανάλογα με τη συμφωνία που έχει η Google με τον εκδότη.

Μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στα Βιβλία Google και να βρείτε βιβλία για λήψη δωρεάν. Θα χρειαστείτε έναν συγγραφέα, είδος, τίτλο ή κάποιο άλλο περιγραφικό όρο για να μπείτε στη μηχανή αναζήτησης. Η διαδικασία είναι διαισθητική:

  1. Μεταβείτε στα Βιβλία Google (όχι στο Google Play).
  2. Αναζητήστε έναν περιγραφικό όρο, όπως "Chaucer" ή "Wuthering Heights".
  3. Αφού η Google επιστρέψει τα αποτελέσματα αναζήτησης, κάντε κλικ στο Εργαλεία στο μενού πάνω από τα αποτελέσματα αναζήτησης.
  4. Θα πρέπει να εμφανιστεί το μενού Εργαλεία στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Κάντε κλικ στην επιλογή που λέει Οποιαδήποτε βιβλία.
  5. Αλλάξτε το σε δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία Google από το αναπτυσσόμενο μενού για να περιορίσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης.
  6. Όταν βρείτε ένα βιβλίο που θέλετε να κάνετε λήψη, κάντε κλικ για να ανοίξετε τη σελίδα του και επιλέξτε Προσθήκη στη βιβλιοθήκη μου στο επάνω μέρος της οθόνης. Αν προτιμάτε να κάνετε λήψη του βιβλίου ως PDF, μεταβείτε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις και επιλέξτε Λήψη PDF .

Μερικά από τα βιβλία στα αποτελέσματα αναζήτησης δεν πρόκειται να είναι κλασικά ή ακόμα και δημόσια βιβλία. μερικά είναι μόνο βιβλία που έγραψε κάποιος και θέλει να διανείμει δωρεάν στα Βιβλία Google , είτε για πάντα είτε για λίγες μόνο ώρες. Διαβάστε την περιγραφή που εμφανίζεται με κάθε ένα από τα βιβλία στη λίστα αποτελεσμάτων αναζήτησης για περισσότερες λεπτομέρειες. Μπορείτε να προσαρμόσετε την επιλογή Οποιαδήποτε στιγμή στο μενού Εργαλεία για να βρείτε μόνο παλιότερα έργα για να αποκλείσετε τα σύγχρονα σχόλια.

Εάν δεν ενδιαφέρεστε να διαβάσετε ένα πλήρες βιβλίο και απλώς θέλετε να μάθετε κάποιες πληροφορίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού Εργαλεία για να περιορίσετε την αναζήτησή σας σε βιβλία με μια διαθέσιμη προεπισκόπηση, επιλέγοντας Προεπισκόπηση διαθέσιμη στο αναπτυσσόμενο μενού Οποιαδήποτε στιγμή . Αυτό το φίλτρο δείχνει επίσης δωρεάν ebooks, διότι πάντα περιλαμβάνουν πλήρεις προεπισκοπήσεις.