Πώς να μεταφορτώσετε τα δικά σας ηλεκτρονικά βιβλία στα Βιβλία Google Play

Ναι, μπορείτε να μεταφορτώσετε τα προσωπικά σας βιβλία ή έγγραφα PDF EPUB και PDF στα Βιβλία Google Play και να αποθηκεύσετε τα βιβλία στο σύννεφο για χρήση σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή. Αυτή η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτή που σας επιτρέπει η Google να κάνετε με τη Μουσική Google Play .

Ιστορικό

Όταν η Google κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τα Βιβλία Google και τον ηλεκτρονικό αναγνώστη Βιβλίων Google Play , δεν ήταν δυνατή η μεταφόρτωση των δικών σας βιβλίων. Ήταν ένα κλειστό σύστημα, και εσείς κολλήσατε διαβάζοντας μόνο τα βιβλία που αγοράσατε από την Google. Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το αίτημα χαρακτηριστικών αριθμού ένα για τα Βιβλία Google ήταν ένα είδος αποθήκευσης που βασίζεται σε σύννεφο για προσωπικές βιβλιοθήκες. Αυτή η επιλογή υπάρχει τώρα. Ζήτω!

Πίσω στις πρώτες μέρες των Βιβλίων Google Play, μπορείτε να κατεβάσετε τα βιβλία και να τα βάλετε σε κάποιο άλλο πρόγραμμα ανάγνωσης. Μπορείτε ακόμα να το κάνετε αυτό, αλλά έχει κάποια μειονεκτήματα. Εάν χρησιμοποιείτε μια τοπική εφαρμογή ηλεκτρονικής ανάγνωσης, όπως το Aldiko , τα βιβλία σας είναι επίσης τοπικά. Όταν παίρνετε το tablet σας, δεν μπορείτε να συνεχίσετε το βιβλίο που μόλις διάβαζα στο τηλέφωνό σας. Εάν χάσατε το τηλέφωνό σας χωρίς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αυτών των βιβλίων κάπου αλλού, έχετε επίσης χάσει το βιβλίο.

Απλώς δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα της σημερινής αγοράς ηλεκτρονικών βιβλίων. Οι περισσότεροι άνθρωποι που διαβάζουν ηλεκτρονικά βιβλία θα προτιμούσαν να έχουν την επιλογή τους για το πού να αγοράζουν βιβλία, αλλά να μπορούν να τα διαβάσουν όλα από μία θέση.

Απαιτήσεις

Για να μεταφορτώσετε βιβλία στο Google Play, χρειάζεστε τα εξής:

Βήματα για τη μεταφόρτωση των βιβλίων σας

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google . Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε το Chrome, αλλά ο Firefox και οι σύγχρονες εκδόσεις του Internet Explorer λειτουργούν επίσης.

  1. Μεταβείτε στη διεύθυνση https://play.google.com/books.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Upload στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο.
  3. Μεταφέρετε τα στοιχεία από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας ή κάντε κλικ στο My Drive και περιηγηθείτε στα βιβλία ή τα έγγραφα που θέλετε να συμπεριλάβετε.

Τα αντικείμενά σας ενδέχεται να διαρκέσουν μερικά λεπτά για να εμφανιστεί η κάλυψη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το εξώφυλλο δεν θα εμφανιστεί καθόλου και θα έχετε μια γενική κάλυψη ή οτιδήποτε συνέβαινε στην πρώτη σελίδα του βιβλίου. Δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα αυτή τη στιγμή, αλλά προσαρμόσιμα καλύμματα μπορεί να είναι ένα μελλοντικό χαρακτηριστικό.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που λείπει, από αυτό το γράψιμο, είναι η ικανότητα να οργανώσετε με νόημα αυτά τα βιβλία με ετικέτες, φακέλους ή συλλογές. Αυτή τη στιγμή μπορείτε απλά να ταξινομήσετε βιβλία με μεταφορτώσεις, αγορές και ενοικιάσεις. Μερικές επιλογές είναι διαθέσιμες για ταξινόμηση όταν βλέπετε τη βιβλιοθήκη σας σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, αλλά αυτές οι επιλογές δεν εμφανίζονται στην κινητή συσκευή σας. Μπορείτε να αναζητήσετε τίτλους βιβλίων, αλλά μπορείτε να αναζητήσετε μόνο περιεχόμενο σε βιβλία που αγοράστηκαν από την Google.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Εάν διαπιστώσετε ότι τα βιβλία σας δεν μεταφορτώνονται, μπορείτε να ελέγξετε μερικά πράγματα: