Πώς να μετακινήσετε τα δεδομένα και τα προγράμματα σας σε έναν νέο σκληρό δίσκο

Αντικατάσταση του σκληρού δίσκου του φορητού σας υπολογιστή (ή του επιτραπέζιου υπολογιστή) είναι μια από τις καλύτερες αναβαθμίσεις που μπορείτε να κάνετε (και να πάρετε περισσότερα από ένα παλαιότερο φορητό υπολογιστή ειδικότερα): Εάν κάνετε αναβάθμιση σε μια μεγαλύτερη μονάδα δίσκου, θα αποκτήσετε τον απαιτούμενο χώρο αποθήκευσης ή τουλάχιστον μια μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας από τις ταχύτερες ταχύτητες του σκληρού δίσκου. (Με δίσκους στερεάς κατάστασης, SSD, μειώνοντας δραματικά την τιμή, μπορείτε πραγματικά να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας για πολύ λίγες επενδύσεις.) Εδώ πρέπει να ξέρετε για την αντικατάσταση του σκληρού σας δίσκου και την εύκολη μεταφορά των δεδομένων και των προγραμμάτων σας στη νέα μονάδα δίσκου.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή μονάδα αντικατάστασης

Δεν είναι όλοι οι σκληροί δίσκοι ίδιοι. Εάν έχετε έναν παλαιότερο φορητό υπολογιστή, για παράδειγμα, ο σύνδεσμος για τη μονάδα ενδέχεται να μην λειτουργεί με νεότερους σκληρούς δίσκους. Ομοίως, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η μονάδα δίσκου που αγοράζετε θα ταιριάζει σωστά στον φορητό σας υπολογιστή ή στον υπολογιστή σας. Για να μάθετε τι είδους μονάδα δίσκου πρέπει να αγοράσετε, κάντε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για τον τρέχοντα κατασκευαστή και το μοντέλο της μονάδας δίσκου για να πάρετε το μέγεθος και το πάχος καθώς και τη διασύνδεση (π.χ., 2.5 ιντσών, αλλά θα πρέπει να ελέγξετε τη δική σας για να βεβαιωθείτε - οι πληροφορίες βρίσκονται στην ίδια την ετικέτα της μονάδας δίσκου).

Μόλις αγοράσετε τη σωστή αντικατάσταση του δίσκου, αλλάζοντας φυσικά την παλιά σας μονάδα δίσκου με τη νέα μονάδα είναι πολύ εύκολη - πρέπει να αφαιρέσετε μερικές βίδες και να σύρετε στη νέα μονάδα αντί για την παλιά.

Μετακινήστε τα δεδομένα σας και το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές στη νέα μονάδα δίσκου

Φυσικά, δεν είναι μόνο η ανταλλαγή των φυσικών δίσκων. Θέλετε επίσης τα αρχεία, τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις στη νέα μονάδα δίσκου. Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μεταφέρετε τα δεδομένα και ακόμη και το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές στη νέα μονάδα δίσκου:

Εάν έχετε ήδη εξωτερική μονάδα σκληρού δίσκου ή αποθηκευμένο σε δίκτυο (NAS) :

Αν θέλετε να αντιγράψετε απευθείας από την παλιά μονάδα δίσκου στη νέα μονάδα δίσκου:

Η μέθοδος που προτιμάμε είναι να ανταλλάξουμε τις νέες και τις παλιές μονάδες δίσκου και να συνδέσουμε την παλιά μονάδα δίσκου με το φορητό υπολογιστή μέσω καλωδίου προσαρμογέα USB. Στη συνέχεια, απλά αντιγράφετε τους φακέλους στους Χρήστες στη νέα μονάδα, αφού εγκαταστήσετε τα Windows και τις εφαρμογές φρέσκα. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εγκαταστήσετε ξανά το λειτουργικό σύστημα και τα προγράμματα, αλλά μας αρέσει να έχουμε το σύστημα εντελώς καινούργιο. Προγράμματα όπως το Ninite και το AllMyApps καθιστούν την επανεγκατάσταση εφαρμογών πολύ εύκολη κατά τη δημιουργία του νέου φορητού σας υπολογιστή - ή την επαναλειτουργία του φορητού σας υπολογιστή.