Ξεκινώντας με το Podcast Hosting

Το ξεκίνημα με το podcasting μπορεί να φανεί συντριπτικό, αλλά είναι αρκετά απλό όταν καταρρεύσει σε βήματα που μπορούν να γίνουν. Όπως κάθε έργο ή στόχος, το σπάσιμο του σε μικρά κομμάτια είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί το έργο. Σε γενικές γραμμές, το podcasting μπορεί να αναλυθεί στα τέσσερα στάδια του σχεδιασμού, της παραγωγής, της δημοσίευσης και της προώθησης. Αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί στη δημοσίευση και εξήγηση του κρίσιμου ρόλου του podcast hosting και του γιατί είναι σημαντικό.

Πρώτα βήματα

Μετά την καταγραφή ενός podcast, θα είναι ένα αρχείο MP3, αυτό το αρχείο πρέπει να αποθηκευτεί ή να φιλοξενηθεί σε κάποιο σημείο όπου τα αρχεία μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση όταν οι ακροατές θέλουν να ακούσουν την εκπομπή. Μια ιστοσελίδα μπορεί να φαίνεται σαν το λογικό μέρος για να γίνει αυτό, αλλά αν η εκπομπή έχει πραγματικούς ακροατές, η χρήση του εύρους ζώνης θα γίνει ένα ζήτημα. Τα επεισόδια podcast πρέπει να είναι προσβάσιμα από τον ιστότοπο του podcast μαζί με τις σημειώσεις εμφάνισης, αλλά τα πραγματικά αρχεία ήχου πρέπει να φιλοξενούνται σε έναν κεντρικό υπολογιστή που δεν έχει περιορισμό εύρους ζώνης και χρήσης.

Για να ξεκαθαρίσετε τυχόν παρερμηνείες, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί ένα plugin ή ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων για πρόσβαση στα αρχεία podcast που βρίσκονται στον κεντρικό υπολογιστή πολυμέσων και το iTunes είναι ένας κατάλογος που αποκτά πρόσβαση στα αρχεία podcast από τον κεντρικό υπολογιστή μέσων χρησιμοποιώντας τη ροή RSS podcast. Οι κύριοι κεντρικοί υπολογιστές podcast είναι LibSyn, Blubrry και Soundcloud. Είναι επίσης δυνατό να κάμψετε κάτι μαζί χρησιμοποιώντας το Amazon S3, και υπάρχουν και άλλες επιλογές όπως το PodOmatic, το Spreaker και το PodBean.

Podcast Media Hosts

Το LibSyn και το Blubrry είναι ίσως οι καλύτερες επιλογές όταν πρόκειται για ευκολία χρήσης, προσιτή τιμή και ευελιξία. Η LibSyn σύντομη για την Liberated Syndication πρωτοστάτησε στη φιλοξενία και δημοσίευση podcasts το 2004. Είναι μια μεγάλη επιλογή για νέους podcasters και εγκατεστημένους podcasters. Παρέχουν εργαλεία δημοσίευσης, φιλοξενία μέσων ενημέρωσης, ροές RSS για iTunes, στατιστικά στοιχεία, καθώς και διαφήμισή τους για premium υπηρεσίες.

Από τη σύνταξη αυτού του άρθρου, η LibSyn έχει σχέδια ξεκινώντας από $ 5 το μήνα. Είναι ωραία για αρχάριους που θέλουν να πάρουν το podcast τους στο επόμενο επίπεδο και φιλοξενούν πολλές μεγάλες επωνυμίες όπως το Marc Maron, το Grammar Girl, το Joe Rogan, το The Nerdist και το podcasts του NFL. Η εκκίνηση είναι αρκετά εύκολη.

Ξεκινώντας με το LibSyn

Μόλις έχετε ρυθμίσει τις βασικές πληροφορίες, είναι καιρός να διαμορφώσετε τη ροή δεδομένων. Το LibSyn διαθέτει ένα εύχρηστο ταμπλό. Οι πληροφορίες τροφοδοσίας θα βρίσκονται κάτω από την καρτέλα προορισμών. Κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία κάτω από την κλασική ροή Libsyn και, στη συνέχεια, επιλέξτε τις τρεις κατηγορίες iTunes, προσθέστε μια σύνοψη έκθεσης του iTunes, η οποία θα εμφανίζεται ως περιγραφή στο κατάστημα iTunes. Στη συνέχεια, εισαγάγετε το όνομά σας ή το όνομα επίδειξης κάτω από το όνομα συγγραφέα, εάν η γλώσσα σας είναι κάτι διαφορετικό από την αγγλική, αλλάξτε τον κωδικό γλώσσας και εισαγάγετε μια βαθμολογία εμφάνισης όπως Καθαρό ή ρητό. Πληκτρολογήστε το όνομα του κατόχου σας και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτά δεν θα δημοσιευθούν, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το iTunes για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Τώρα που συμπληρώνονται όλες οι πληροφορίες, χτυπήστε αποθηκεύστε και θα είναι καιρός να δημιουργήσετε το πρώτο επεισόδιο.

Τώρα η εμφάνιση ρυθμίζεται στο LibSyn, η εμφάνιση και η ροή RSS διαμορφώνονται και το πρώτο επεισόδιο δημοσιεύεται. Προτού υποβληθεί η ροή RSS στο iTunes, είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι είναι έγκυρη. Μεταβείτε στις Προορισμοί> Επεξεργασία υπάρχοντος> Προβολή τροφής και η διεύθυνση URL θα βρίσκεται στη γραμμή περιήγησης. Αντιγράψτε αυτήν τη διεύθυνση URL και εκτελέστε την μέσω μιας επικύρωσης ροής. Αφού γνωρίζετε ότι η ροή δεδομένων είναι έγκυρη, μπορείτε να την υποβάλετε στο iTunes.

Υποβολή στο iTunes

Για να υποβάλετε στο iTunes, μεταβείτε στο iTunes store> Podcasts> Υποβάλετε ένα Podcast> καταχωρίστε τη διεύθυνση URL της ροής σας> κάντε κλικ στο Continue, ίσως χρειαστεί να κάνετε ξανά σύνδεση, όλες οι πληροφορίες podcast θα εμφανιστούν σε αυτό το σημείο. Επιλέξτε μια υποκατηγορία, αν θέλετε, και κάντε κλικ στην επιλογή Υποβολή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ροή podcast για να τοποθετήσετε το podcast σας σε άλλους καταλόγους και στον ιστότοπό σας και στα κοινωνικά μέσα. Κάθε φορά που έχετε ένα νέο επεισόδιο, θα το ανεβάσετε στον κεντρικό υπολογιστή σας, στην περίπτωση αυτή, το LibSyn και η ροή θα ενημερωθεί αυτόματα με τη νέα επίδειξη. Ανεβάζετε κάθε επεισόδιο στον κεντρικό υπολογιστή πολυμέσων, αλλά η ροή πρέπει να δημοσιευτεί μόνο μία φορά. Η κατοχή ενός αξιόπιστου κεντρικού υπολογιστή μέσων για το podcast σας θα αποτρέψει τα προβλήματα εύρους ζώνης και θα κάνει τη syndication εύκολη.