Μια ανασκόπηση του εργαλείου λογισμικού KillDisk v11

Μια πλήρης αναθεώρηση του KillDisk, ενός Ελεύθερου Λογισμικού Καταστροφής Δεδομένων

KillDisk είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα καταστροφής δεδομένων που μπορεί να διαγράψει με ασφάλεια κάθε αρχείο σε σκληρό δίσκο . Μπορεί να εγκατασταθεί σε υπολογιστή Windows ή Linux, καθώς και να εκκινήσει από δίσκο.

Επειδή το KillDisk μπορεί να τρέξει από ένα δίσκο, μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για να διαγράψει έναν σκληρό δίσκο στον οποίο έχει εγκατασταθεί το λειτουργικό σας σύστημα .

Σημείωση: Αυτή η αναθεώρηση είναι KillDisk έκδοση 11.0.93. Παρακαλώ ενημερώστε μας αν υπάρχει μια νεότερη έκδοση που πρέπει να επανεξετάσω.

Κατεβάστε KillDisk

Περισσότερα για το KillDisk

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το KillDisk είτε από ένα δίσκο είτε από το εσωτερικό του λειτουργικού συστήματος σαν ένα κανονικό πρόγραμμα.

Αν χρησιμοποιείτε την εκκίνηση, μπορείτε να διαγράψετε ολόκληρο το σκληρό δίσκο ταυτόχρονα (ακόμα και αν έχει εγκατεστημένο ένα λειτουργικό σύστημα), αλλά η διεπαφή είναι μόνο κείμενο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την έκδοση που μπορεί να εγκατασταθεί, η οποία σάς επιτρέπει να διαγράψετε λειτουργίες flash drives ή άλλους εσωτερικούς σκληρούς δίσκους. Αυτή η έκδοση έχει μια γραφική διεπαφή όπως ένα κανονικό πρόγραμμα.

Η μέθοδος απολύμανσης δεδομένων που χρησιμοποιείται για τη διαγραφή αρχείων με το KillDisk είναι Write Zero . Αυτό ισχύει τόσο για την έκδοση που μπορεί να εγκατασταθεί, όσο και για την έκδοση που εκτελείται από ένα δίσκο.

Είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε το KillDisk από δίσκο, συσκευή USB ή από Windows, απλά επιλέξτε τη σύνδεση λήψης στο "KillDisk Freeware" από τη σελίδα λήψης. Ένα download του Linux είναι επίσης διαθέσιμο στη δεξιά πλευρά της σελίδας.

Μόλις εγκατασταθεί το πρόγραμμα, η έκδοση εκκίνησης μπορεί να κατασκευαστεί από την επιλογή "Boot Disk Creator" στο μενού "Έναρξη" των Windows. Μπορείτε να εγγράψετε το KillDisk απευθείας σε δίσκο ή συσκευή USB, καθώς και να αποθηκεύσετε την εικόνα ISO οπουδήποτε στον υπολογιστή σας, ώστε να μπορείτε να το κάψετε αργότερα με ένα διαφορετικό πρόγραμμα. Βλ. Τρόπος εγγραφής ενός αρχείου εικόνας ISO για μια διαφορετική μέθοδο.

Όταν χρησιμοποιείτε το KillDisk εκτός του λειτουργικού συστήματος, χρησιμοποιήστε το πλήκτρο διαστήματος για να επιλέξετε τα διαμερίσματα που θέλετε να σκουπίσετε και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο F10 για να ξεκινήσετε. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να εκκινήσετε από έναν δίσκο εάν χρειάζεστε βοήθεια για να το κάνετε αυτό.

Για να εκτελέσετε το KillDisk σαν κανονικό πρόγραμμα για τα Windows XP στα Windows 10 , ανοίξτε το πρόγραμμα Active KillDisk.

Πλεονεκτήματα & amp; Μειονεκτήματα

Το KillDisk είναι ένα ευέλικτο πρόγραμμα αλλά εξακολουθεί να έχει μερικά μειονεκτήματα:

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Οι σκέψεις μου στο KillDisk

Για αρχάριους, δεν μου αρέσει η έλλειψη μεθόδων εξυγίανσης δεδομένων που υποστηρίζει το KillDisk. Η υποστήριξη μίας μόνο μεθόδου σκουπίσματος καθιστά λιγότερο επιθυμητή από παρόμοια προγράμματα.

Επίσης, ενώ υπάρχουν πολλές άλλες μέθοδοι σκουπίσματος δεδομένων και λειτουργίες που μπορείτε να κάνετε κλικ στο πρόγραμμα, δεν μπορείτε πραγματικά να τις χρησιμοποιήσετε σε αυτή την δωρεάν έκδοση. Αντίθετα, σας ζητείται να κάνετε αναβάθμιση για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη συγκεκριμένη ρύθμιση, την οποία θεωρώ ενοχλητική.

Από την αρχή, η εκκίνηση επιτρέπει την προβολή των αρχείων σε έναν σκληρό δίσκο προτού επιλέξετε να την καθαρίσετε. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγξετε ξανά ότι είναι ο σωστός σκληρός δίσκος που θέλετε να σκουπίσετε πριν κάνετε κάτι τέτοιο, το οποίο είναι χρήσιμο, δεδομένου ότι οι μόνες άλλες πληροφορίες που δίνονται για την αναγνώριση ενός δίσκου είναι το μέγεθός του.

Ευτυχώς, η έκδοση εκκίνησης απαιτεί να πληκτρολογήσετε κείμενο επιβεβαίωσης για να βεβαιωθείτε ότι πραγματικά θέλετε να διαγράψετε έναν σκληρό δίσκο. Η εγκατεστημένη έκδοση δεν το κάνει αυτό, αλλά είναι ακόμα λίγο περισσότερο από ένα κλικ μακριά για να αρχίσει να καταστρέφει μια μονάδα δίσκου, η οποία είναι πάντα καλή.

Το KillDisk κάνει ένα ωραίο πρόγραμμα καταστροφής δεδομένων λόγω της ευελιξίας του, αλλά πιστεύω ότι η έλλειψη μεθόδων σκουπίσματος δεν το καθιστά σχεδόν τόσο ευεργετικό όσο παρόμοια προγράμματα όπως το DBAN . Στη συνέχεια, το KillDisk διαφέρει από το DBAN στο ότι μπορεί να λειτουργήσει μέσα από τα Windows ή το Linux και όχι μόνο από ένα δίσκο, οπότε υπάρχουν οφέλη για τη χρήση και των δύο.

Κατεβάστε KillDisk