Δυτική ψηφιακή διάγνωση δεδομένων LifeGuard

Μια πλήρης ανασκόπηση της Western Digital DLGDIAG, ενός Εργαλείου Ελέγχου Ελεύθερου Σκληρού Δίσκου

Το λογισμικό LifeGuard Diagnostic (DLGDIAG) του Western Digital είναι ένα πρόγραμμα δοκιμής σκληρού δίσκου το οποίο μπορεί είτε να εκτελείται ως πρότυπο πρόγραμμα μέσα στα Windows είτε να τοποθετείται σε μια μονάδα flash για εκκίνηση πριν ξεκινήσει ο υπολογιστής.

Το DLGDIAG για Windows μπορεί να εκτελεί διαγνωστικές δοκιμές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους οποιουδήποτε κατασκευαστή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε μια μονάδα Western Digital για να χρησιμοποιήσετε την έκδοση των Windows.

Το DLGDIAG για το DOS είναι ανεξάρτητο από λειτουργικό σύστημα , που σημαίνει ότι λειτουργεί ανεξάρτητα από το τι είναι εγκατεστημένο στον σκληρό δίσκο , αλλά η δοκιμή είναι διαθέσιμη μόνο σε σκληρούς δίσκους Western Digital.

Σημαντικό: Ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε τη μονάδα σκληρού δίσκου, εάν αποτύχει σε οποιαδήποτε από τις δοκιμές σας.

Κάντε λήψη του διαγνωστικού ελέγχου LifeGuard Western Digital για Windows

Κάντε λήψη του διαγνωστικού ελέγχου LifeGuard Western Digital για το DOS

Συμβουλή: Οι λήψεις είναι από το Softpedia και το Wdc.com της Western Digital. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον οδηγό Συμβουλές λήψης και εγκατάστασης .

Σημείωση: Αυτή η αναθεώρηση είναι της διάγνωσης LifeGuard Western Digital για τα Windows v1.31, η οποία κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2016 και το DOS v5.27, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2016. Παρακαλώ ενημερώστε μας αν υπάρχει νεότερη έκδοση που πρέπει να επανεξετάσω.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διάγνωση δεδομένων LifeGuard Western Digital

Το λογισμικό LifeGuard Diagnostic για τα Windows για Windows λειτουργεί σε εκδόσεις 32 και 64 bit των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista και Windows XP .

Για να ξεκινήσετε, απλώς κατεβάστε το αρχείο εγκατάστασης, το οποίο έρχεται σε μορφή ZIP . Στη συνέχεια, αποσυμπιέστε το με ένα αρχείο εξαγωγής και εκτελέστε το αρχείο setup.exe που περιέχεται μέσα. Εγκαταστήστε το όπως θα κάνατε σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα, επιλέγοντας Επόμενο σε όλο το πρόγραμμα εγκατάστασης.

Συμβουλή: Μπορείτε πιθανότατα να αποσυμπιέσετε το αρχείο χωρίς να χρειάζεστε προγράμματα τρίτων, αλλά συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το 7-Zip αν πάτε αυτή η διαδρομή.

Το εκκινήσιμο πρόγραμμα ονομάζεται Διαγνωστικό πρόγραμμα LifeGuard Western Digital για το DOS και είναι ένα πρόγραμμα μόνο για κείμενο, το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι για να πλοηγηθείτε γύρω του. Μην ανησυχείτε ότι λέει το DOS - δεν χρειάζεστε DOS ή πρέπει να ξέρετε τίποτα γι 'αυτό για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο.

Η έκδοση που απαιτείται για εκκίνηση απαιτεί λίγο περισσότερη δουλειά, αλλά είναι εξαιρετική όταν δεν χρησιμοποιείτε τα Windows ή δεν μπορείτε να εισέλθετε για κάποιο λόγο. Κάντε λήψη του αρχείου εγκατάστασης, επίσης σε μορφή ZIP, και εξαγάγετε το. Αφού γίνει αυτό, δείτε αυτές τις οδηγίες για να φέρετε τα αρχεία σε μια μονάδα flash - απλά αντιγράψτε τα δεν θα λειτουργήσει.

Το DLGDIAG για Windows είναι πιο εύκολο στη χρήση από την έκδοση DOS, αλλά μπορούν και να εκτελούν τις ίδιες ακριβώς λειτουργίες, με την εξαίρεση της έκδοσης των Windows να μπορούν να δουν τις πληροφορίες SMART (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology).

Μια άλλη διαφορά είναι ότι η έκδοση DOS της Western Digital DataGuard Diagnostic απαιτεί το πρωτεύον σκληρό δίσκο να είναι μια μονάδα Western Digital πριν το πρόγραμμα να λειτουργήσει. Η έκδοση των Windows, ωστόσο, δεν έχει τέτοιο περιορισμό.

Η επιλογή " Γρήγορη δοκιμή " στο διαγνωστικό εργαλείο LifeGuard Western Digital εκτελεί μια σχετικά γρήγορη αυτόματη σάρωση, ενώ μια εκτεταμένη δοκιμή ελέγχει ολόκληρο το σκληρό δίσκο για κακούς τομείς . Η έκδοση των Windows σάς επιτρέπει να δείτε τα αποτελέσματα στην οθόνη ενώ η έκδοση DOS σας επιτρέπει να εκτυπώσετε τα αποτελέσματα.

Και οι δύο εκδόσεις του DLGDIAG μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να σκουπίσετε έναν σκληρό δίσκο αντικαθιστώντας τη μονάδα δίσκου χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Write Zero της απολύμανσης δεδομένων .

Δυτικά ψηφιακά δεδομένα LifeGuard Diagnostic Pros & amp; Μειονεκτήματα

Επειδή υπάρχει επίσης μια έκδοση εκκίνησης του DLGDIAG, υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα:

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Οι σκέψεις μου για το διαγνωστικό στοιχείο LifeGuard Western Digital Data

Η φορητή έκδοση για Windows είναι εξαιρετικά εύκολη στη χρήση και κατανόηση, δείχνοντας με σαφήνεια ένα σήμα περάσματος ή αποτυχίας για την κατάσταση SMART.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να ξεκινήσετε μια σάρωση είναι να κάνετε διπλό κλικ σε μια μονάδα δίσκου από τη λίστα για να εμφανίσετε περισσότερες επιλογές όπως γρήγορη ή εκτεταμένη σάρωση. Μου αρέσει επίσης ότι μπορείτε να διαβάσετε τον αριθμό μοντέλου και τον σειριακό αριθμό κάθε συσκευής.

Όταν επιλέγετε σκληρό δίσκο για να εργαστείτε με τη χρήση του Διαγνωστικού ελέγχου LifeGuard Western Digital για το DOS, μπορείτε να δείτε μόνο τον σειριακό αριθμό. Αφότου επιλέγετε τυφλά μία από τις μονάδες δίσκου και επιστρέφετε στο κύριο μενού που εμφανίζει την χωρητικότητα του σκληρού δίσκου, η οποία είναι χρήσιμη για τον προσδιορισμό της μονάδας με την οποία θέλετε να εργαστείτε.

Κάντε λήψη του διαγνωστικού ελέγχου LifeGuard Western Digital για Windows

Κάντε λήψη του διαγνωστικού ελέγχου LifeGuard Western Digital για το DOS

Αυτές οι λήψεις είναι από το Softpedia και το Wdc.com. Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη και εγκατάσταση συμβουλών για περισσότερες πληροφορίες.