Τι σημαίνει η CTFD;

Εδώ είναι αυτό που αυτό το χυδαίο ακρωνύμιο πραγματικά αντιπροσωπεύει

Το CTFD είναι ένα από αυτά τα αρκτικόλεξα που είναι δύσκολο να ερμηνευτεί με την πρώτη ματιά, αλλά αν συμβεί να το δείτε οπουδήποτε στο διαδίκτυο ή σε ένα κείμενο, σίγουρα θα θέλετε να γνωρίζετε το χυδαίο μήνυμα πίσω από αυτό!

Το CTFD σημαίνει:

Calm Το F *** Κάτω

Το CTFD είναι ένα από τα πολλά online αρκτικόλεξα που περιέχουν τη λέξη F. Παρόλο που δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε πλήρως την λέξη F, το ίδιο το αρκτικόλεξο μπορεί να είναι εξίσου επιθετικό.

Η έννοια του CTFD

Το CTFD είναι μια υπερβολική παραλλαγή της λαϊκής φράσης, "ηρεμήστε". Η ίδια η κύρια φράση χρησιμοποιείται συνήθως ως αίτημα για κάποιον να ελέγχει τα αρνητικά συναισθήματά του όταν φαίνονται άσκοπα ταραγμένα. Η προσθήκη της λέξης F υπογραμμίζει μόνο αυτό το αίτημα, καθιστώντας το πιο κρίσιμο και απαιτητικό.

Πώς χρησιμοποιείται το CTFD

Το CTFD χρησιμοποιείται συχνά ως απόκριση στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Παραδείγματα CTFD κατά τη χρήση

Παράδειγμα 1
Ο χρήστης της Instagram απαντά σε έναν σχολιαστή: "Μη με ακολουθείτε αν δεν σας αρέσει αυτό που βλέπετε !!!!"

Commenter : "Το Ctfd μοιράζεται μόνο την ειλικρινή μου γνώμη ..."

Στο πρώτο σενάριο παραπάνω, μπορείτε να δείτε πώς η έκρηξη ενός ατόμου (ο χρήστης του Instagram ) ερμηνεύεται ως περιττή από την οπτική γωνία ενός άλλου ατόμου (ο σχολιαστής). Το CTFD χρησιμοποιείται από τον σχολιαστή για να κοινοποιήσει αυτήν την ερμηνεία.

Παράδειγμα 2
Φίλος # 1 στέλνοντας ένα κείμενο: "Γεια σου πού είσαι ;;! Γιατί δεν u απάντηση στα κείμενά μου; Αν u δεν ανταποκρίνεται σε αυτό έρχομαι !!!!!"

Ο Φίλος # 2 απάντησε στο κείμενο: "Άφησα το τηλέφωνό μου σε μια καμπίνα χθες το βράδυ, αφού μόλις το πήρα πίσω."

Σε αυτό το δεύτερο σενάριο, ο Φίλος # 1 κατηγορεί κατηγορηματικά τον Φίλο # 2 ότι σκόπιμα δεν τους έστειλε επιστολή. Ο φίλος # 2 χρησιμοποιεί CTFD για να τους δώσει ένα κομμάτι ελέγχου πραγματικότητας.

Παράδειγμα 3
Ο φίλος # 1 στέλνει ένα κείμενο: "Ο Omg μόλις είδε τη συντριβή μου να κρατά το χέρι ενός άλλου κοριτσιού σήμερα στο σχολείο!

Ο φίλος # 2 που απαντά στο κείμενο: "Lol ctfd μόλις ανακαλύψατε ότι υπήρχε χθες!"

Σε αυτό το τελικό σενάριο, το CTFD χρησιμοποιείται με σαρκαστική έννοια. Η καρδιά του Friend # 1 μπορεί να είναι έγκυρη, αλλά ο Friend # 2 φέρνει το χιούμορ στην κατάσταση χρησιμοποιώντας το CTFD για να τους υπενθυμίσει ότι όλη η κατάσταση είναι αρκετά ανόητη στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων.

Πότε να χρησιμοποιείτε CTFD

Το CTFD δεν είναι ένα αρκτικόλεξο που απλά θέλετε να ξεγελάσετε σε οποιονδήποτε σε οποιοδήποτε είδος συναισθηματικής κατάστασης. Χρησιμοποιήστε CTFD μόνο όταν:

Λάβετε υπόψη ότι πολλοί άνθρωποι δεν επιθυμούν να τους ζητηθεί να ηρεμήσουν και να κάνουν κάτι τέτοιο να καταστήσουν την απάντησή τους χειρότερη παρά καλύτερη. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι καλύτερο να μην πούμε τίποτα!