Γιατί το Uber είναι τόσο αμφιλεγόμενο

Το Uber είναι ένα δίκτυο κοινής χρήσης που ξεκίνησε το 2012. Κατασκευάστηκε για να παρακάμψει την ακριβή και υποβαθμισμένη υπηρεσία μονοπωλιακών εταιρειών ταξί. Το Uber περιστρέφεται γύρω από οδηγούς χωρίς άδεια οδήγησης που δεν παρέχουν υπηρεσίες ταξί, αλλά χρησιμοποιούν νεότερα προσωπικά οχήματα αντί να χάνουν παλιές κίτρινες σκουπιδοτενεκέδες.

Αντί για την αποστολή ραδιοφώνου και τα τοπικά γραφεία, η Uber χρησιμοποιεί συνδεσιμότητα smartphone που αποστέλλει βόλτες, διαδρομές, λογαριασμούς πελατών και πληρώνει τους οδηγούς. Η Uber λειτουργεί εξ ολοκλήρου ως μια εικονική εταιρεία, με τους οδηγούς της να αναθέτουν σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες οδηγοί σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο Uber περνώντας μέσω διαδικτυακής προβολής και προσφέροντας τη χρήση των προσωπικών οχημάτων τους. Οι οδηγοί της Uber δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν τις υπερβολικές αμοιβές αδειοδότησης και να πληρούν τους αυστηρούς ελέγχους των δημοτικών παρόχων ταξί.

Η Uber έχει συναντήσει ρυθμιστικά οδοφράγματα σε πολλά μέρη. Το Uber απαγορεύεται στην Ισπανία και την Ιταλία, αλλά είναι νόμιμο στον Καναδά, τις ΗΠΑ και σε μέρη της Ευρώπης και της Ασίας.

Παρακάτω είναι μια λίστα με τα κύρια σημεία διαμάχης γύρω από το Uber και μια εξήγηση πίσω από κάθε επιχείρημα.

01 από 07

Ταξιδιωτικοί οδηγοί ταξί μίσος Uber.

Ισπανία: οι οδηγοί των ταξί ταξινομούν το Uber. Pablo Blazques Dominguez / Stringer /. Getty

Σε κάθε μεγάλη πόλη, θα ακούσετε για διαμαρτυρίες εναντίον της Uber από εταιρείες ταξί και άλλα άτομα με παράπονα για την υπηρεσία Uber.

Οι αντιπαραθέσεις περιλαμβάνουν μια σειρά κατηγοριών, όπως:

  1. Αφαιρέστε αδικαιολόγητα χαμηλότερες τιμές από τους ναύλους ταξί.
  2. Η Uber παραβιάζει αθέμιτα τις λειτουργικές αμοιβές.
  3. Το Uber έχει ανεπαρκή πρότυπα ασφαλείας και ελέγχους ιστορικού για τους οδηγούς τους.
  4. Η τιμολόγηση της Uber είναι μια κακή τακτική.
  5. Η Uber έχει ανεπαρκή ασφάλιση.

02 του 07

Το Uber είναι σε χαμηλότερες τιμές από τους κανονικούς ναύλους του οδηγού ταξί

Uber χαμηλότερες τιμές ταξί. Jetta Productions / Getty

Η αντιπαράθεση με τα οριζόντια κεφάλια : Οι βόλτες Uber είναι φθηνότερες από τις βόλτες με ταξί. Αυτό απειλεί τους οδηγούς ταξί ταξί, όπως ίσως μαντέψετε.

Ενώ τα ποσοστά ποικίλλουν ανάλογα με την πόλη και την ώρα της ημέρας, υπάρχουν σημαντικά δημόσια στοιχεία που δείχνουν ότι το UberX ridesharing μπορεί να είναι 25% έως 50% φθηνότερο από τη λήψη τοπικού ταξί taxi.

Τιμολόγηση της επιτάχυνσης: αυτή είναι μια άλλη ανησυχία που θα εξετάσουμε πιο κάτω αυτή τη σελίδα.

Θυμηθείτε: το Uber δεν υποστηρίζει την ανατροπή . οποιαδήποτε επιβάρυνση Uber θεωρείται στο κόστος. Οι καμπίνες ταξί, από την άλλη πλευρά, αναμένουν προστιθέμενη άκρη 15% πέραν του μετρημένου ναύλου.

Πηγές δεδομένων σύγκρισης:

Γιατί οι τιμές Uber είναι συνήθως χαμηλότερες από τις τιμές ταξί; Επειδή η Uber λειτουργεί ως εικονικό ηλεκτρονικό δίκτυο αντί γκαράζ τούβλων και κονιάματος, έχει πολύ μικρότερο λειτουργικό κόστος. Η εξοικονόμηση κόστους μεταφέρεται στον πελάτη ως μειωμένα τέλη.

03 του 07

Το Uber παρακάμπτει τις τεράστιες χρεώσεις ταξί για έναν οδηγό που θα αποκτήσει άδεια

Οι οδηγοί ταξί πληρώνουν τεράστια μηνιαία τέλη. Οι οδηγοί Uber δεν το κάνουν. Spencer Platt / Getty

Στις μεγάλες πόλεις, οι οδηγοί ταξί καταβάλλουν $ 500 - $ 1200 το μήνα στη μητρική τους εταιρεία και στην πόλη. Το κόστος αυτό περιλαμβάνει υπηρεσίες αποστολής και διαχείρισης και τυχόν πρόσθετα τέλη που η εταιρεία ταξί επιλέγει να επιβάλει στους οδηγούς της.

Η Uber δεν χρεώνει καμία από αυτές τις μηνιαίες αμοιβές των οδηγών της. Αυτό είναι μέρος του γιατί οι οδηγοί ταξί μίσος Uber, και γιατί τόσοι πολλοί ερασιτέχνες οδηγοί προσελκύονται στην οδήγηση για Uber.

Απαιτήσεις: Εάν είστε 21 ετών, έχετε καθαρό αρχείο οδηγού και ποινικό μητρώο, έχετε αυτοκίνητο ηλικίας κάτω των δέκα ετών και αν έχετε πενήντα δολάρια σε μετρητά, μπορείτε θεωρητικά να γίνετε οδηγός Uber.

Η Uber θα επιβεβαιώσει ότι είστε νόμιμα σε θέση να οδηγήσετε στην πόλη σας, έχετε βασική ασφάλιση αστικής ευθύνης με ελάχιστη κάλυψη σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους σας και ότι το αυτοκίνητό σας διαθέτει άδεια και διαθέτει 4 πόρτες.

Το όχημά σας θα χρειαστεί να περάσει μια μηχανική επιθεώρηση σε ένα εγκεκριμένο κατάστημα τεχνικού (το χρηματικό ποσό των 50 $ που θα χρειαστεί να περάσετε).

Ο έλεγχος ιστορικού Uber θα εξετάσει τα τελευταία 7 χρόνια της εγκληματικής σας ιστορίας, όπου η Uber θα αναζητήσει σοβαρές παραβιάσεις, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την ηρεμία, τα σεξουαλικά εγκλήματα ή άλλα ποινικά αδικήματα.

Έτσι, εν συντομία: αν είστε τίμιος άνθρωπος με ένα νεότερο τετράθυρο αυτοκίνητο και εάν είστε αξιόπιστος και ασφαλής οδηγός, μπορείτε να είστε οδηγός της Uber μέσα σε δύο εβδομάδες.

Όπως μπορεί κανείς μαντέψει, ένας οδηγός ταξί που έχει ξοδέψει δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να κερδίσει τον εαυτό του μια άδεια ταξί είναι δυσαρεστημένος με τους ερασιτέχνες οδηγούς παρακάμπτοντας αυτά τα κόστη.

04 του 07

Το Uber έχει πιο αδύναμο έλεγχο ιστορικού και προβολή ασφαλείας από τις εταιρίες ταξί

Η Uber κατηγορείται για ανεπαρκή έλεγχο και έλεγχο ιστορικού όταν δέχεται νέους οδηγούς.

Στις ΗΠΑ, οι εταιρείες ταξί απασχολούν το λεγόμενο έλεγχο δακτυλικών αποτυπωμάτων Live Scan, ένα πρότυπο για τον έλεγχο των καθηγητών, των γιατρών, των παραϊατρικών και όλων των επαγγελματιών που εργάζονται σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου. Το Live Scan αναζητά τις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και του FBI για τα τελευταία 10 χρόνια.

Αντί της Live Scan, η Uber χρησιμοποιεί το Hirease. Αυτή η υπηρεσία διερεύνησης δεν χρησιμοποιεί αρχεία δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αντίστοιχα, οι αναζητήσεις της Hirease από πιστωτικούς οργανισμούς και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης. Οι αναζητήσεις Hirease επιστρέφουν μόνο 7 χρόνια.

Επιπλέον, οι οδηγοί UberX δεν χρειάζεται να συναντήσουν έναν ερευνητή της Uber για να γίνει οδηγός. Η διαδικασία εφαρμογής είναι εντελώς εικονική.

05 του 07

Ο Uber κατηγορείται για τιμολόγηση με τιμολόγηση

Uber "τιμολόγηση υπερτάσεων". screenshot

Ο Uber είναι μόνο λίγα χρονών και είχε πολλούς αυξανόμενους πόνους από τα πειράματα δοκιμής και σφάλματος.

Η τιμολόγηση των υπερτάσεων είναι όταν ο Uber αυξάνει δραματικά τους ναύλους κατά τη διάρκεια των περιόδων αιχμής ώστε να υπάρξει κίνητρο για τους οδηγούς να είναι διαθέσιμοι. Αυτό ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικό κατά τη διάρκεια της κρίσης του τυφώνα Hurricane το 2012. Ο Uber αύξησε τις αμοιβές του για να παρακινήσει τους οδηγούς να βγουν στην καταιγίδα. Οι πελάτες της Uber διαμαρτυρήθηκαν πολύ δυνατά και τώρα η τιμολόγηση των κυμάτων είναι μια από τις δυσάρεστες εμπειρίες που μπορείς να έχεις με την Uber.

Σημείωση: Η τιμολόγηση των υπερτάσεων δεν αποτελεί έκπληξη για τους αναβάτες της Uber. Η εφαρμογή smartphone Uber εμφανίζει σαφώς τι είναι η αύξηση των τιμών πριν αποδεχτείτε την προσφορά.

06 του 07

Ασφάλιση Ασφαλίσεων και Ασφάλισης οδηγών: Θα σας καλύψει πραγματικά όταν το χρειάζεστε;

Uber: οι οδηγοί φέρουν ασφάλιση αστικής ευθύνης. Πηγή εικόνας / Getty

Υπάρχουν δύο πτυχές αυτής της αστυνομικής διαμάχης:

  1. Η ασφαλιστική πολιτική του οδηγού Uber θα περιορίσει την κάλυψη εάν συνετρευτεί κατά τη μεταφορά του επιβάτη;
  2. Η ίδια η Uber θα προσφερθεί να καλύψει τις ανάγκες του οδηγού σε περίπτωση που η ασφάλειά τους αποτύχει να τις καλύψει;

Το καλοκαίρι του 2015, ένας οδηγός του Τορόντο Uber είχε αυτή την τρομερή ασφάλιση όταν το minivan του χτυπήθηκε σε μια διασταύρωση.

07 του 07

Είστε έτοιμοι να ακυρώσετε το Uber;

Έγινε με Uber ;. Ο Douglas Craig / Getty Images

Δεν υπάρχει πρόβλημα αν θέλετε να ακυρώσετε το Uber. Μπορείτε να διαγράψετε εύκολα τον λογαριασμό σας.

Έτσι, πού μας αφήνει αυτό; Είναι Uber μια κακή επιλογή;

Ως ένας καταναλωτής, προτείνω έντονα ότι το Uber είναι ένα εξαιρετικό επιχειρησιακό μοντέλο αλλά με ατελής διαχείριση. Είναι σίγουρα μια καλή νέα εναλλακτική λύση για τη σάπια και εδραιωμένη βιομηχανία παροχής υπηρεσιών ταξί. Ενώ μερικές από τις εμπορικές επιλογές της Uber είναι πραγματικά ασταθή (σφυρηλάτηση τιμών, αμφισβητήσιμες τακτικές μάρκετινγκ), το επιχειρηματικό μοντέλο που μοιράζεται το ποδήλατο είναι ένας πραγματικός νικητής. Ανυπομονώ για την επόμενη εταιρία εκκίνησης που παίρνει αυτά τα μαθήματα και τρέχει μαζί τους και αυτή είναι η εταιρεία που μοιράζομαι τα αυτοκίνητα που θα δίνω την επιχείρησή μου.