Τι είναι το Mashup;

Εξερευνώντας Web Mashups

Ένα web mashup είναι μια εφαρμογή web που λαμβάνει πληροφορίες από μία ή περισσότερες πηγές και την παρουσιάζει με έναν νέο τρόπο ή με μια μοναδική διάταξη.

Ταραγμένος?

Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο να κατανοηθεί, καθώς ο τεχνικός ορισμός μπορεί να σας κάνει να πιστέψετε. Η βασική κινητήρια δύναμη του Διαδικτύου είναι πληροφορίες και ένα mashup είναι μια εφαρμογή που λαμβάνει αυτές τις πληροφορίες και σας δείχνει με μοναδικό τρόπο.

Για παράδειγμα, το Nintendo Wii ήταν δύσκολο να βρεθεί στα καταστήματα. Ένα mashup ιστού μπορεί να σας βοηθήσει με τη λήψη των δεδομένων από διάφορα καταστήματα, όπως τα EB Games και άλλες ιστοσελίδες όπως το Ebay και συνδυάστε αυτές τις πληροφορίες με τους χάρτες Google για να σας παρουσιάσουμε μια εύχρηστη διασύνδεση για την εύρεση ενός Wii στην περιοχή σας. Για να δείτε αυτό σε δράση, μπορείτε να επισκεφτείτε το FindNearBy.

Πώς είναι ενσωματωμένο ένα Mashup στο Web;

Ο ιστός αναπτύσσεται ολοένα και πιο ανοικτός και πιο κοινωνικός. Εξαιτίας αυτού, πολλοί ιστότοποι έχουν ανοίξει διεπαφές προγραμματισμού (API) που επιτρέπουν στους προγραμματιστές να αποκτήσουν τις βασικές πληροφορίες τους.

Ένα πρωταρχικό παράδειγμα αυτού είναι οι Χάρτες Google , το οποίο είναι ένα πολύ δημοφιλές περιβάλλον για χρήση σε mashups. Η Google επιτρέπει στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση στους χάρτες τους μέσω των API. Ο προγραμματιστής μπορεί στη συνέχεια να συνδυάσει αυτούς τους χάρτες με μια άλλη ροή δεδομένων για να δημιουργήσει κάτι νέο και μοναδικό.

Πρέπει ένα Mashup Web να περιέχει δεδομένα από πολλαπλές πηγές;

Το όνομα "mashup" προέρχεται από την ιδέα του συνδυασμού δεδομένων από δύο ή περισσότερες πηγές και την εμφάνισή του με μια μοναδική εμφάνιση. Ωστόσο, οι νεώτεροι mashups χρησιμοποιούν μερικές φορές μόνο μία μόνο πηγή πληροφοριών. Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι το TwitterSpy , το οποίο τραβά μόνο δεδομένα από το Twitter .

Παραδείγματα Mashup Web