Τι είναι ένα αρχείο ATN;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ATN

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ATN είναι ένα αρχείο ενεργειών Adobe Photoshop. Κατασκευάζεται για την καταγραφή βημάτων / ενεργειών στο Photoshop και προορίζεται να "παιχθεί" ξανά αργότερα για να αυτοματοποιήσει τα ίδια βήματα.

Τα αρχεία ATN είναι βασικά συντομεύσεις μέσω του Photoshop που είναι χρήσιμες εάν βρεθείτε να περάσετε πολλά από τα ίδια βήματα ξανά και ξανά. το αρχείο ATN μπορεί να καταγράψει αυτά τα βήματα και στη συνέχεια να τα εκτελέσει αυτόματα.

Τα αρχεία ATN μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο στον ίδιο υπολογιστή που τα κατέγραψε, αλλά στον υπολογιστή που τα εγκαθιστά.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ATN

Τα αρχεία ATN χρησιμοποιούνται με το Adobe Photoshop, γι 'αυτό πρέπει να τα ανοίξετε.

Εάν κάνετε διπλό κλικ ή διπλό πάτημα δεν ανοίγετε ένα αρχείο ATN στο Photoshop, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Βεβαιωθείτε ότι η παλέτα Ενέργειες είναι ανοιχτή από το μενού των Windows . Μπορείτε να το κάνετε αυτό γρήγορα με το πλήκτρο πρόσβασης Alt + F9 .
  2. Κάντε κλικ στο μικρό στοιχείο μενού κοντά στην επάνω δεξιά γωνία του πλαισίου Ενέργειες .
  3. Επιλέξτε την επιλογή " Load Actions ... ".
  4. Επιλέξτε το αρχείο ATN που θέλετε να προσθέσετε στο Photoshop.

Σημείωση: Πολλά αρχεία ATN που φορτώθηκαν έρχονται με τη μορφή αρχείου όπως αρχείου ZIP ή 7Z . Χρειάζεστε ένα πρόγραμμα όπως το 7-Zip για να εξαγάγετε το αρχείο ATN από το αρχείο.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ATN

Τα αρχεία ATN πρέπει να είναι σε μια συγκεκριμένη μορφή για να τα αναγνωρίσει το Adobe Photoshop. Επιπλέον, δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλο λογισμικό που να χρησιμοποιεί αυτούς τους τύπους αρχείων ATN, δεν χρειάζεται να μετατρέψετε το αρχείο σε οποιαδήποτε άλλη μορφή.

Ωστόσο, μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο ATN σε ένα αρχείο XML , ώστε να μπορείτε να επεξεργαστείτε τα βήματα και στη συνέχεια να μετατρέψετε το αρχείο XML σε αρχείο ATN για χρήση στο Photoshop.

Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

  1. Μεταβείτε στο ps-scripts.sourceforge.net και κάντε δεξί κλικ στο ActionFileToXML.jsx για να αποθηκεύσετε το αρχείο JSX στον υπολογιστή σας (ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε λίγο για να βρείτε το αρχείο).
  2. Στο Photoshop, μεταβείτε στο File> Scripts> Browse ... και επιλέξτε το αρχείο JSX που μόλις κατεβάσατε. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο.
  3. Αναζητήστε το αρχείο ATN στην περιοχή "Αρχείο ενεργειών:" αυτού του νέου παραθύρου και στη συνέχεια επιλέξτε πού θα πρέπει να αποθηκευτεί το αρχείο XML από την περιοχή "Αρχείο XML:".
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαδικασία για να μετατρέψετε το αρχείο ATN σε αρχείο XML.
  5. Επιστρέψτε στο ps-scripts.sourceforge.net και κάντε δεξί κλικ στο ActionFileFromXML.jsx για να αποθηκεύσετε αυτό το αρχείο στον υπολογιστή σας.
    1. Σημείωση: Αυτό το αρχείο JSX δεν είναι το ίδιο με αυτό από το Βήμα 1. Αυτό είναι για την δημιουργία ενός αρχείου ATN από ένα αρχείο XML .
  6. Επαναλάβετε το Βήμα 2 έως το Βήμα 4 αλλά αντίστροφα: επιλέξτε το αρχείο XML που δημιουργήσατε και στη συνέχεια καθορίστε πού πρέπει να αποθηκευτεί το αρχείο ATN.
  7. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μετατραπέν αρχείο ATN στο Photoshop όπως και εσείς.

Τα αρχεία ATN δεν είναι τίποτα περισσότερο από οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού γύρω από το Photoshop, επομένως δεν μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο ATN στο PSD , το οποίο είναι το πραγματικό αρχείο έργου που περιέχει εικόνες, στρώματα, κείμενα κ.λπ.

Περισσότερα βοήθεια με τα αρχεία ATN

Μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία ATN από άλλους χρήστες και να τα εισαγάγετε στο δικό σας πρόγραμμα Photoshop χρησιμοποιώντας τα βήματα της πρώτης ενότητας παραπάνω. Δείτε αυτή την λίστα με τις δωρεάν ενέργειες του Photoshop για μερικά παραδείγματα.

Εάν το αρχείο ATN δεν λειτουργεί με το Photoshop, είναι πιθανό ότι το αρχείο σας δεν είναι πραγματικά ένα αρχείο ενεργειών. Εάν η επέκταση αρχείου δεν διαβάσει ".ATN", τότε πιθανότατα θα ασχοληθείτε με ένα αρχείο εντελώς διαφορετικής μορφής.

Για παράδειγμα, η επέκταση του αρχείου ATT είναι πολύ παρόμοια με την ATN, αλλά ανήκει είτε σε αρχεία Alphacam Lathe Tool είτε σε αρχεία δεδομένων Web Form Post Post, τα οποία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το Adobe Photoshop.

Τα αρχεία ελαστικής ανάλυσης Pro Pro Tools είναι παρόμοια. Χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου AAN, η οποία μπορεί εύκολα να παραπλανηθεί για ένα αρχείο ATN και προσπάθησε να χρησιμοποιηθεί στο Photoshop. Αντ 'αυτού, τα αρχεία AAN ανοίγουν με το Pro Tools από την Avid.

Εάν είστε βέβαιοι ότι έχετε ένα αρχείο ATN αλλά δεν λειτουργεί όπως νομίζετε ότι πρέπει, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου ATN και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.