Τι είναι ένα αρχείο ACB;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ACB

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ACB είναι ένα αρχείο Adobe Photoshop Color Book. Χρησιμοποιούνται για να παρέχουν έναν εύκολο τρόπο συμμόρφωσης με συγκεκριμένα πρότυπα χρώματος, όπως για παράδειγμα αν εκτυπώνετε μια εικόνα σε σχέση με τη χρήση της για σκοπούς επί οθόνης.

Τα αρχεία του Βιβλίου χρώματος AutoCAD χρησιμοποιούν επίσης την επέκταση ACB. Τα αρχεία αυτού του τύπου αποθηκεύουν συλλογές χρωμάτων που το λογισμικό σχεδιασμού του AutoCAD με τη βοήθεια υπολογιστή μπορεί να χρησιμοποιήσει για να γεμίσει επιφάνειες και γραμμές. Είναι χρήσιμα για τη δημιουργία ενός προτύπου χρωμάτων που μια εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει σε όλα τα σχέδιά της.

Το ACB είναι επίσης η επέκταση που χρησιμοποιείται για μια μορφή αρχείου αρχείου που χρησιμοποιείται από την AOL για εγκαταστάσεις λογισμικού. Το ACB στην περίπτωση αυτή σημαίνει AOL Cab Launcher .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ACB

Τα αρχεία ACB του Adobe Photoshop Color Book χρησιμοποιούνται με το Adobe Photoshop, καθώς και με τα προγράμματα λογισμικού InDesign και Illustrator της Adobe. Το Photoshop αποθηκεύει αρκετά αρχεία ACB στον προεπιλεγμένο κατάλογο εγκατάστασής του με την ένδειξη "... .. \ Presets \ Color Books \ ".

Μερικοί από τους έγχρωμους καταλόγους που περιλαμβάνονται στο Photoshop είναι τα FOCOLTONE, HKS, TRUMATCH, TOYO και PANTONE. Για να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά τα αρχεία ACB ή οποιοδήποτε άλλο από τον παραπάνω φάκελο, ανοίξτε το εργαλείο επιλογής χρωμάτων του Photoshop. Επιλέξτε το κουμπί που ονομάζεται Βιβλιοθήκες χρωμάτων και, στη συνέχεια, επιλέξτε το αρχείο ACB από το αναπτυσσόμενο μενού Βιβλίο:.

Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να ανοίξετε τον επιλογέα χρωμάτων από το δείγμα χρώματος προσκηνίου ή φόντου στον πίνακα " Εργαλεία" ... είναι το εργαλείο με τα δύο επικαλυπτόμενα χρώματα.

Το Autodesk AutoCAD ανοίγει τα αρχεία ACB του AutoCAD Color Book ACB που χρησιμοποιούνται από αυτό το πρόγραμμα. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας αρχείο ACB για το AutoCAD με τη χρήση του AutoCAD Color Book Editor. Απλά τοποθετήστε τα αρχεία ACB στο φάκελο " ... \ Support \ Color \ " του καταλόγου εγκατάστασης του AutoCAD.

Τα αρχεία του AutoCAD Color Book αποθηκεύονται σε μορφή XML , πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου για να δείτε τις τιμές RGB για κάθε χρώμα.

Δεν ξέρω κανένα πρόγραμμα που μπορεί να ανοίξει τα αρχεία AOL Cab Launcher. Είναι πιθανό ότι είναι απλώς μια μορφή αρχείου, όπως ZIP ή RAR , που χρησιμοποιεί το λογισμικό AOL κατά τη διάρκεια της φάσης εγκατάστασης ενός προγράμματος. Εάν πιστεύετε ότι το αρχείο ACB χρησιμοποιείται για αυτόν τον σκοπό, μπορείτε να προσπαθήσετε να το ανοίξετε με ένα βοηθητικό πρόγραμμα εξαγωγής αρχείων όπως το 7-Zip.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν αρκετές σχετικά συνήθεις μορφές που χρησιμοποιούν την επέκταση ACB, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το πρόγραμμα με το οποίο τα παράθυρα έχει ρυθμιστεί να ανοίγει όταν κάνετε διπλό κλικ ή διπλό κλικ σε αυτούς τους τύπους αρχείων δεν είναι αυτό που θέλετε. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε τον σύνδεσμο FIle στο μάθημα των Windows για βοήθεια σχετικά με τον τρόπο αλλαγής του προγράμματος στο πρόγραμμα που θέλετε.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ACB

Το δωρεάν εργαλείο γραμμής εντολών ACB2XML για Windows μπορεί να δημιουργήσει ένα αρχείο XML από ένα αρχείο Adobe Photoshop Color Book, ώστε να μπορείτε να δείτε τις τιμές φωτεινότητας και χρώματος κάθε βιβλίου χρώματος.

Για να το κάνετε αυτό, μόλις κατεβάσετε και εξάγετε το ACB2XML στον δικό του φάκελο, εκτελέστε αυτήν την εντολή με αυτόν τον τρόπο από τον ίδιο φάκελο:

acb2xml.exe αρχείο.acb> αρχείο.xml

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλάξει το όνομα αρχείου file.acb με το σωστό όνομα για το αρχείο ACB. Μπορείτε να ονομάσετε το αρχείο XML ό, τι θέλετε.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου ACB, σε ποια μορφή υποψιάζεστε ότι υπάρχει το αρχείο ACB, καθώς και τι έχετε δοκιμάσει ήδη και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω .