Ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης στο Εκμάθηση των Windows 7

Πώς να ενημερώσετε προγράμματα οδήγησης στα Windows 7 - Οδηγός βήμα προς βήμα

Η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 7 δεν είναι κάτι που κάνετε σε τακτική βάση, αλλά μπορεί να βρεθείτε να το κάνετε για οποιονδήποτε από διάφορους λόγους.

Για παράδειγμα, ενδεχομένως να χρειαστεί να εγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης στα Windows 7 για ένα κομμάτι υλικού, εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή, εάν ένα πρόγραμμα οδήγησης δεν εγκατασταθεί αυτόματα κατά τη διάρκεια μιας εγκατάστασης των Windows 7 ή αν μια ενημέρωση προγράμματος οδήγησης ενεργοποιεί νέες λειτουργίες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Σημείωση: Δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα για να συνοδεύσουμε την αρχική Οδηγός οδηγιών των Windows για τον τρόπο ενημέρωσης των προγραμμάτων οδήγησης . Η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης μπορεί να είναι λίγο περίπλοκη, γι 'αυτό το οπτικό σεμινάριο θα πρέπει να διευκρινίσετε τυχόν σύγχυση που ενδεχομένως να έχετε ανακαλύψει σχετικά με το πώς να.

Η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 7 θα πρέπει να διαρκέσει λιγότερο από 15 λεπτά για τα περισσότερα είδη υλικού.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα ενημερώσουμε το πρόγραμμα οδήγησης για την κάρτα δικτύου στον υπολογιστή που εκτελεί Windows 7 Ultimate. Αυτό το σεμινάριο θα χρησιμεύσει επίσης πολύ καλά ως ένα walkthrough για την εγκατάσταση οποιουδήποτε είδους οδηγού, όπως μια κάρτα βίντεο, κάρτα ήχου , κλπ.

Σημείωση: Αυτή η επεξήγηση παρουσιάζει τη διαδικασία ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 7 Ultimate, αλλά όλα τα βήματα μπορούν να ακολουθηθούν ακριβώς σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows 7, συμπεριλαμβανομένων των Windows 7 Home Premium, Professional, Starter κ.λπ.

01 από 20

Κάντε λήψη του τελευταίου προγράμματος οδήγησης των Windows 7 για το υλικό

Κάντε λήψη του τελευταίου προγράμματος οδήγησης των Windows 7 για το υλικό.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε λήψη του πιο πρόσφατου προγράμματος οδήγησης για τη συσκευή από τον ιστότοπο του κατασκευαστή υλικού. Είναι σημαντικό να κατεβάσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης απευθείας από την πηγή του, ώστε να είστε βέβαιοι ότι έχετε τη δυνατότητα να έχετε το πιο έγκυρο, δοκιμασμένο και πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης

Δείτε το πώς μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε προγράμματα οδήγησης από τους ιστότοπους κατασκευαστών αν χρειάζεστε βοήθεια.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω screenshot, επισκεφθήκαμε τον ιστότοπο της Intel για να κατεβάσετε το πρόγραμμα οδήγησης για κάρτα δικτύου Intel. Η λήψη έγινε με τη μορφή ενός και μόνο, συμπιεσμένου αρχείου.

Σημαντικό: Πρέπει να κάνετε λήψη ενός προγράμματος οδήγησης 32-bit ή 64-bit , που αντιστοιχεί στον τύπο του εγκατεστημένου Windows 7. Εάν δεν είστε βέβαιοι, ανατρέξτε στην ενότητα "Εκτελώ μια έκδοση 32-bit ή 64-bit των Windows"; για βοήθεια.

Σημαντικό: Πολλά προγράμματα οδήγησης που είναι διαθέσιμα σήμερα είναι συσκευασμένα για αυτόματη εγκατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εκτελέσετε το ληφθέν αρχείο και τα προγράμματα οδήγησης θα ενημερωθούν αυτόματα. Οι οδηγίες που δίνονται στον ιστότοπο του κατασκευαστή πρέπει να σας ενημερώνουν εάν τα προγράμματα οδήγησης που μεταφορτώνετε έχουν διαμορφωθεί με αυτόν τον τρόπο. Αν ναι, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσετε αυτά τα βήματα - απλώς εκτελέστε το πρόγραμμα και ακολουθήστε τις οδηγίες.

02 από 20

Εξαγάγετε τα αρχεία προγράμματος οδήγησης από τη συμπιεσμένη λήψη

Εξαγάγετε τα αρχεία προγράμματος οδήγησης από τη συμπιεσμένη λήψη.

Όταν κάνετε λήψη ενός προγράμματος οδήγησης για ένα κομμάτι υλικού στον υπολογιστή σας, κατεβάζετε πραγματικά ένα συμπιεσμένο αρχείο που περιέχει το ένα ή περισσότερα πραγματικά αρχεία προγράμματος οδήγησης καθώς και διάφορα άλλα βοηθητικά αρχεία που είναι απαραίτητα για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης στα Windows 7.

Έτσι, προτού μπορέσετε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης για ένα συγκεκριμένο κομμάτι υλικού, θα πρέπει να εξαγάγετε τα αρχεία από τη λήψη που ολοκληρώσατε στο προηγούμενο βήμα.

Τα Windows 7 έχουν ενσωματωμένο λογισμικό συμπίεσης / αποσυμπίεσης, αλλά προτιμούμε ένα ειδικό πρόγραμμα, όπως το δωρεάν 7-Zip, κυρίως επειδή υποστηρίζει τόσες περισσότερες μορφές από τα Windows 7. Υπάρχουν πολλά ελεύθερα προγράμματα εξαγωγής αρχείων εκεί έξω εάν δεν σας ενδιαφέρει το 7-Zip.

Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται, συνήθως μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο ληφθέν αρχείο και να επιλέξετε την εξαγωγή των αρχείων σε ένα φάκελο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει έναν νέο φάκελο για να εξαγάγετε τα αρχεία και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει να δημιουργήσετε το νέο φάκελο κάπου που θα το θυμηθείτε.

03 από 20

Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών από τον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 7

Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών από τον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 7.

Τώρα που εξάγονται τα αρχεία προγράμματος οδήγησης έτοιμα για χρήση, ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών από τον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 7 .

Στα Windows 7, η διαχείριση υλικού, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης, πραγματοποιείται μέσα από το Device Manager .

04 από 20

Εντοπίστε τη συσκευή υλικού που θέλετε να ενημερώσετε τους οδηγούς για

Εντοπίστε τη συσκευή υλικού που θέλετε να ενημερώσετε τους οδηγούς για.

Με το Διαχειριστή συσκευών ανοιχτό, εντοπίστε τη συσκευή υλικού για την οποία θέλετε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης.

Περιηγηθείτε στις κατηγορίες συσκευών υλικού χρησιμοποιώντας το εικονίδιο > . Κάτω από κάθε κατηγορία υλικού θα είναι η μία ή περισσότερες συσκευές που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

05 από 20

Ανοίξτε τις ιδιότητες της συσκευής υλικού

Ανοίξτε τις ιδιότητες της συσκευής υλικού.

Αφού εντοπίσετε το υλικό για το οποίο θέλετε να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης, κάντε δεξί κλικ στο όνομα ή το εικονίδιο του και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες .

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει δεξί κλικ στην πραγματική καταχώρηση της συσκευής και όχι στην κατηγορία στην οποία βρίσκεται η συσκευή. Για παράδειγμα, σε αυτό το παράδειγμα, κάνατε δεξί κλικ στη γραμμή "Intel (R) Pro / 1000" όπως φαίνεται στο screenshot , όχι την επικεφαλίδα της κατηγορίας "Προσαρμογείς δικτύου".

06 από 20

Ξεκινήστε τον Οδηγό λογισμικού ενημέρωσης προγράμματος οδήγησης

Ξεκινήστε τον Οδηγό λογισμικού ενημέρωσης προγράμματος οδήγησης.

Ξεκινήστε τον Οδηγό ενημέρωσης προγράμματος οδήγησης ενημερώσεων κάνοντας πρώτα κλικ στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης και μετά στο κουμπί Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης ....

07 από 20

Επιλέξτε να εντοπίσετε και να εγκαταστήσετε το λογισμικό προγράμματος οδήγησης με μη αυτόματο τρόπο

Επιλέξτε να εντοπίσετε και να εγκαταστήσετε το λογισμικό προγράμματος οδήγησης με μη αυτόματο τρόπο.

Η πρώτη ερώτηση που θέτει ο Οδηγός ενημερώσεων λογισμικού προγράμματος οδήγησης είναι "Πώς θέλετε να αναζητήσετε λογισμικό προγράμματος οδήγησης;"

Κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση του υπολογιστή μου για λογισμικό προγράμματος οδήγησης . Αυτή η επιλογή θα σας επιτρέψει να επιλέξετε χειροκίνητα το πρόγραμμα οδήγησης που θέλετε να εγκαταστήσετε - αυτό που κατεβάσατε στο πρώτο βήμα.

Με τη χειροκίνητη επιλογή του προγράμματος οδήγησης για εγκατάσταση, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το πρόγραμμα οδήγησης που θα εγκατασταθεί είναι το καλύτερο πρόγραμμα οδήγησης απευθείας από τον κατασκευαστή που μόλις κατεβάσατε.

08 από 20

Επιλέξτε να επιλέξετε από μια λίστα οδηγών συσκευών στον υπολογιστή σας

Επιλέξτε να επιλέξετε από μια λίστα οδηγών συσκευών στον υπολογιστή σας.

Στην επόμενη οθόνη, στην οποία σας ζητείται να κάνετε αναζήτηση για λογισμικό προγράμματος οδήγησης στον υπολογιστή σας , κάντε κλικ στην επιλογή Επιτρέπεται η επιλογή από μια λίστα οδηγών συσκευών στον υπολογιστή μου στο κάτω μέρος του παραθύρου.

Σημείωση: Σε ορισμένες περιπτώσεις, η απλή περιήγηση στη θέση του εξαγόμενου φακέλου θα ήταν αρκετά καλή εδώ, αλλά η Επιλογής μου από μια λίστα των προγραμμάτων οδήγησης συσκευών στην επιλογή του υπολογιστή μου σας δίνει περισσότερο έλεγχο σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν πολλά προγράμματα οδήγησης διαθέσιμα στο εξάγεται φάκελο, πράγμα που συμβαίνει συχνά.

09 από 20

Κάντε κλικ στο κουμπί Have Disk

Κάντε κλικ στο κουμπί Have Disk.

Στην οθόνη Επιλογή δικτύου προσαρμογέα 1 , κάντε κλικ στο κουμπί Απομάκρυνση ....

Σημείωση: Δεν χρειάζεται να επιλέξετε εδώ έναν προσαρμογέα δικτύου . Η μηδενική, μία ή περισσότερες καταχωρήσεις σε αυτό το πλαίσιο δεν αντιπροσωπεύουν άμεσα τις πραγματικές συσκευές που έχετε εγκαταστήσει, αλλά αντιπροσωπεύουν τους διαθέσιμους οδηγούς που έχουν τα Windows 7 για αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι υλικού. Κάνοντας κλικ στο κουμπί Έχετε Δίσκος ... παρακάμπτεστε αυτήν την υπάρχουσα διαδικασία επιλογής οδηγού και λέγοντας στα Windows 7 ότι έχετε καλύτερα προγράμματα οδήγησης που θέλετε να εγκαταστήσετε και τα οποία δεν γνωρίζει ακόμα.

[1] Το όνομα αυτής της οθόνης θα διαφέρει ανάλογα με το είδος του υλικού για το οποίο ενημερώνετε τα προγράμματα οδήγησης για. Ένα πιο γενικό Επιλέξτε το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής που θέλετε να εγκαταστήσετε για αυτό το υλικό είναι κοινό.

10 από 20

Κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση

Κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση.

Κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση ... στο παράθυρο Εγκατάσταση από δίσκο .

11 από 20

Πλοηγηθείτε στο φάκελο με τα αρχεία προγραμμάτων οδήγησης που έχουν εξαχθεί

Πλοηγηθείτε στο φάκελο με τα αρχεία προγραμμάτων οδήγησης που έχουν εξαχθεί.

Στο παράθυρο εντοπισμού αρχείου , χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο πλαίσιο Look in: στο επάνω μέρος ή / και τις συντομεύσεις στα αριστερά για να μεταβείτε στο φάκελο με τα αρχεία προγραμμάτων οδήγησης που έχετε δημιουργήσει στο Βήμα 2.

Σημαντικό: Ενδέχεται να υπάρχουν πολλοί φάκελοι στο φάκελο που εξάγεται, γι 'αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει το δρόμο σας σε αυτό για τα Windows 7, αν υπάρχει. Ορισμένες λήψεις θα περιλαμβάνουν επίσης εκδόσεις 32-bit και 64-bit ενός προγράμματος οδήγησης με το πρόγραμμα οδήγησης 32-bit σε ένα φάκελο και την έκδοση 64-bit σε άλλη, μερικές φορές ένθετα κάτω από ένα φάκελο με λειτουργικό σύστημα που φέρει και ετικέτα.

Μεγάλη ιστορία σύντομη: Εάν υπάρχουν όμορφα ονομάζονται φάκελοι, πηγαίνετε στον τρόπο με τον πιο συναρπαστικό που βασίζεται στον υπολογιστή σας. Αν δεν είστε τόσο τυχεροί, μην ανησυχείτε, απλά πλοηγηθείτε στο φάκελο με τα αρχεία του οδηγού που έχετε λάβει.

12 από 20

Επιλέξτε οποιοδήποτε αρχείο INF στο φάκελο

Επιλέξτε οποιοδήποτε αρχείο INF στο φάκελο.

Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο INF που εμφανίζεται στη λίστα αρχείων και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα . Ο οδηγός ενημερωμένου προγράμματος οδήγησης λογισμικού θα διαβάσει τις πληροφορίες από όλα τα αρχεία INF αυτού του φακέλου.

Τα αρχεία INF είναι τα μόνα αρχεία που δέχεται η Διαχείριση Συσκευών για πληροφορίες εγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης. Επομένως, παρόλο που ίσως γνωρίζετε ότι ένας φάκελος που έχετε επιλέξει έχει όλα τα αρχεία σε αυτό, είναι ένα αρχείο INF που αναζητά ο οδηγός ενημερωμένου λογισμικού προγράμματος οδήγησης .

Δεν είστε σίγουροι σε ποιο αρχείο INF να επιλέξετε όταν υπάρχουν πολλά;

Δεν έχει σημασία το αρχείο INF που ανοίγετε από τότε που τα Windows 7 θα χρησιμοποιήσουν στην πραγματικότητα το κατάλληλο από το φάκελο.

Δεν ήταν δυνατή η εύρεση ενός αρχείου INF στο φάκελο που επιλέξατε από τη λήψη του προγράμματος οδήγησης;

Δοκιμάστε να ψάξετε σε άλλο φάκελο μέσα στα εξαγόμενα προγράμματα οδήγησης. Ίσως επέλεξε λάθος.

Δεν ήταν δυνατή η εύρεση ενός αρχείου INF σε οποιοδήποτε φάκελο από τα αρχεία του οδηγού που εξήγαγε;

Η λήψη του προγράμματος οδήγησης μπορεί να έχει καταστραφεί ή ίσως να μην έχετε εξάγει σωστά. Δοκιμάστε να κάνετε ξανά λήψη και εξαγωγή των προγραμμάτων οδήγησης. Δείτε τα βήματα 1 και 2 ξανά εάν χρειάζεστε βοήθεια.

13 από 20

Επιβεβαιώστε την επιλογή του φακέλου σας

Επιβεβαιώστε την επιλογή του φακέλου σας.

Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο παράθυρο Εγκατάσταση από δίσκο .

Ενδέχεται να παρατηρήσετε τη διαδρομή προς το φάκελο που επιλέξατε στο τελευταίο βήμα στα αρχεία του κατασκευαστή των αντιγράφων από: πλαίσιο κειμένου.

14 από 20

Ξεκινήστε τη διαδικασία εγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης των Windows 7

Ξεκινήστε τη διαδικασία εγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης των Windows 7.

Τώρα επιστρέφετε στην οθόνη επιλογής προσαρμογέα δικτύου που εμφανίζεται στο βήμα 9.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, θέλετε να επιλέξετε το σωστό πρόγραμμα οδήγησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .

Σημαντικό: Στο παραπάνω παράδειγμα παρατίθεται μόνο ένα συμβατό πρόγραμμα οδήγησης. Εντούτοις, μπορεί να έχετε εμφανίσει πολλά προγράμματα οδήγησης που τα Windows 7 θεωρούν συμβατά με το υλικό για το οποίο ενημερώνετε τα προγράμματα οδήγησης. Εάν αυτό συμβαίνει για εσάς, δοκιμάστε το καλύτερο για να επιλέξετε το σωστό πρόγραμμα οδήγησης με βάση τις γνώσεις σας για το μοντέλο της συσκευής υλικού.

15 από 20

Περιμένετε ενώ τα Windows 7 εγκαθιστούν τον ενημερωμένο πρόγραμμα οδήγησης

Περιμένετε ενώ τα Windows 7 εγκαθιστούν τον ενημερωμένο πρόγραμμα οδήγησης.

Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης από τον οδηγό Update Software Driver .

Τα Windows 7 χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα αρχεία INF που δώσατε στο Βήμα 12 για να αντιγράψετε τα κατάλληλα αρχεία προγράμματος οδήγησης και να κάνετε τις σωστές καταχωρήσεις μητρώου για το υλικό σας.

16 από 20

Κλείστε το παράθυρο ενημερωμένου λογισμικού προγράμματος οδήγησης

Κλείστε το παράθυρο ενημερωμένου λογισμικού προγράμματος οδήγησης.

Υποθέτοντας ότι η διαδικασία ενημέρωσης του προγράμματος οδήγησης ολοκληρώθηκε με επιτυχία, θα δείτε το μήνυμα "Τα Windows ενημέρωσαν με επιτυχία το λογισμικό του προγράμματος οδήγησης" .

Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο για να κλείσετε αυτό το παράθυρο

Δεν έχετε τελειώσει ακόμα!

Πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και να βεβαιωθείτε ότι το υλικό σας λειτουργεί σωστά με τα νέα του προγράμματα οδήγησης.

17 από 20

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Δεν είναι όλες οι ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης απαιτούν επανεκκίνηση του υπολογιστή σας . Ακόμη και αν δεν σας ζητηθεί, πάντα προτείνω να κάνετε επανεκκίνηση ούτως ή άλλως.

Η διαδικασία ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης περιλαμβάνει αλλαγές στο μητρώο των Windows και σε άλλες σημαντικές περιοχές του υπολογιστή σας και η επανεκκίνηση είναι ένας καλός τρόπος να επιβεβαιώσετε ότι η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης δεν έχει επηρεάσει αρνητικά κάποια άλλη περιοχή των Windows.

18 από 20

Περιμένετε κατά την επανεκκίνηση των Windows

Περιμένετε κατά την επανεκκίνηση των Windows.

Περιμένετε τα Windows 7 να επανεκκινήσουν πλήρως και στη συνέχεια να συνδεθείτε όπως κάνετε συνήθως.

19 από 20

Ελέγξτε την Κατάσταση της συσκευής για σφάλματα

Ελέγξτε την Κατάσταση της συσκευής για σφάλματα.

Μόλις συνδεθείτε, ελέγξτε την κατάσταση της συσκευής στη Διαχείριση συσκευών και βεβαιωθείτε ότι η ένδειξη "Η συσκευή λειτουργεί σωστά".

Σημαντικό: Εάν λάβετε έναν κωδικό σφάλματος του Device Manager που δεν λάβατε πριν από την ενημέρωση, είναι πιθανό να υπήρχε κάποιο πρόβλημα κατά την ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης και πρέπει να επαναφέρετε αμέσως το πρόγραμμα οδήγησης .

20 από 20

Δοκιμάστε το υλικό

Δοκιμάστε το υλικό.

Τέλος, πρέπει να ελέγξετε τη συσκευή υλικού και να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά.

Σε αυτό το παράδειγμα, αφού ενημερώσαμε τους οδηγούς για την κάρτα δικτύου, μια απλή δοκιμή του δικτύου ή του διαδικτύου στα Windows 7 θα πρέπει να αποδείξει ότι τα πράγματα λειτουργούν σωστά.

Προσπαθήσατε να διορθώσετε έναν κωδικό σφάλματος του Device Manager, αλλά η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης δεν λειτουργούσε;

Εάν μια ενημέρωση προγράμματος οδήγησης δεν διορθώνει το πρόβλημά σας, επιστρέψτε στις πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων για τον κωδικό σφάλματος και συνεχίστε με κάποιες άλλες ιδέες. Οι περισσότεροι κωδικοί σφαλμάτων του Διαχειριστή Συσκευών έχουν πολλές πιθανές λύσεις.

Χρειάζεστε κάποια περαιτέρω βοήθεια με την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 7;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.