Πώς να βρείτε και να κατεβάσετε προγράμματα οδήγησης από τους ιστότοπους κατασκευαστών

Η άμεση λήψη των προγραμμάτων οδήγησης από τον κατασκευαστή υλικού είναι καλύτερο

Το καλύτερο μέρος για να κατεβάσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης είναι απευθείας από τον κατασκευαστή του υλικού . Προτού μπορέσετε να ενημερώσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης , θα πρέπει να βρείτε και να λάβετε την τελευταία έκδοση .

Οι οδηγοί που έχουν ληφθεί από τον κατασκευαστή θα είναι οι πιο δοκιμασμένοι και ενημερωμένοι. Ο κατασκευαστής είναι σχεδόν πάντα η αρχική πηγή οποιουδήποτε προγράμματος οδήγησης που βρίσκετε οπουδήποτε αλλού, οπότε γιατί να μην το κατεβάσετε από την πηγή;

Σημείωση: Εάν δεν είναι δυνατή η λήψη προγραμμάτων οδήγησης απευθείας από τον κατασκευαστή, υπάρχουν διαθέσιμες πολλές άλλες πηγές λήψης προγραμμάτων οδήγησης . Τα δωρεάν προγράμματα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης είναι μια άλλη επιλογή και είναι συχνά ταχύτερα και πιο εύκολα στη χρήση από τη μη αυτόματη λήψη προγραμμάτων οδήγησης.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να βρείτε και να κατεβάσετε προγράμματα οδήγησης απευθείας από ιστοσελίδες κατασκευαστών υλικού:

Απαιτείται χρόνος: Η εύρεση και η λήψη προγραμμάτων οδήγησης από τους ιστότοπους του κατασκευαστή δεν είναι πολύ δύσκολη και συνήθως διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά.

Πώς να βρείτε και να κατεβάσετε προγράμματα οδήγησης από τους ιστότοπους κατασκευαστών

  1. Προσδιορίστε τη μάρκα και το μοντέλο του συγκεκριμένου υλικού για το οποίο χρειάζεστε προγράμματα οδήγησης. Θα χρειαστείτε αυτές τις πληροφορίες, ώστε να ξέρετε ποια εταιρεία να επικοινωνήσετε και, στη συνέχεια, ποιοι συγκεκριμένοι οδηγοί θα κατεβάσουν από τον ιστότοπό τους.
    1. Ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό, εκτός από το άνοιγμα του υπολογιστή σας, είναι να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν εργαλείο πληροφοριών συστήματος . Για παράδειγμα, μπόρεσα να χρησιμοποιήσω το Speccy για να βρω λεπτομέρειες σχετικά με την κάρτα μου, η οποία αποδείχθηκε NVIDIA GeForce GTX 745.
    2. Σημαντικό: Αν προσπαθείτε να βρείτε προγράμματα οδήγησης για ένα επώνυμο σύστημα υπολογιστή (όπως μια επιφάνεια εργασίας της Dell, ένα φορητό υπολογιστή Toshiba κ.λπ.), το μόνο που χρειάζεστε είναι ο ακριβής αριθμός μοντέλου του πλήρους συστήματός σας. Δεν χρειάζεται να προσδιορίσετε τις ιδιαιτερότητες οποιουδήποτε μεμονωμένου υλικού στον υπολογιστή σας, εκτός αν το έχετε αναβαθμίσει μόνοι σας.
  2. Βρείτε τον ιστότοπο υποστήριξης του κατασκευαστή υλικού . Σχεδόν κάθε κατασκευαστής υλικού στον κόσμο διαθέτει έναν ιστότοπο με λεπτομερείς πληροφορίες υποστήριξης, όπως λήψεις προγραμμάτων οδήγησης, εγχειρίδια, πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων κ.λπ.
    1. Για να συνεχίσω με το παράδειγμα μου από πάνω, ήμουν σε θέση να διερευνήσω αυτές τις πληροφορίες online για να με οδηγήσει στη σελίδα Drivers της GeForce της NVIDIA για να κατεβάσω τον οδηγό που χρειαζόμουν.
  1. Εντοπίστε την περιοχή λήψης του προγράμματος οδήγησης του ιστότοπου υποστήριξης του κατασκευαστή.
    1. Σημείωση: Η περιοχή λήψης του προγράμματος οδήγησης μπορεί να καλείται από διάφορα ονόματα, όπως Λήψεις , Λήψεις λογισμικού, Λήψεις προγραμμάτων οδήγησης , Προγράμματα οδήγησης, Προγράμματα οδήγησης και Firmware , Προγράμματα οδήγησης και Λογισμικό κλπ. Εάν επισκεφθείτε αρχικά την αρχική σελίδα ενός ιστότοπου, . Οποιαδήποτε επιλογή λήψης προγράμματος οδήγησης πιθανότατα θα βρίσκεται εντός αυτής της περιοχής του ιστότοπου.
  2. Χρησιμοποιώντας την πλοήγηση ή τις δυνατότητες αναζήτησης του ιστότοπου, επιλέξτε το συγκεκριμένο υλικό για το οποίο χρειάζεστε προγράμματα οδήγησης.
    1. Σημείωση: Κάθε δικτυακός τόπος είναι διαφορετικός, οπότε είναι δύσκολο να δώσετε ακριβείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο πλοήγησης σε έναν κατάλογο λήψεων προγραμμάτων οδήγησης, αλλά οι περισσότερες τοποθεσίες υποστήριξης που έχω δει είναι αρκετά εύχρηστες. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην εύρεση του τρόπου σας γύρω από έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να επικοινωνήσετε απευθείας με την εταιρεία.
  3. Επιλέξτε τα προγράμματα οδήγησης που έχουν σχεδιαστεί για το λειτουργικό σας σύστημα . Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε τα Windows 10 , επιλέξτε τα προγράμματα οδήγησης που έχουν σχεδιαστεί για τα Windows 10.
    1. Ορισμένοι ιστότοποι μπορούν να προτείνουν αυτόματα αυτές τις επιλογές για εσάς, σαρώνοντας γρήγορα τον υπολογιστή σας για τις πληροφορίες αυτές.
    2. Σημαντικό: Πρέπει επίσης να επιλέξετε μεταξύ προγραμμάτων οδήγησης 32-bit και 64-bit . Εάν εκτελείτε μια έκδοση 32 bit των Windows, πρέπει να εγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης 32 bit. Εάν εκτελείτε μια έκδοση 64-bit των Windows, πρέπει να εγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης 64-bit.
    3. Δεν είστε σίγουροι για τον τύπο των Windows που έχετε εγκαταστήσει; Ανατρέξτε στην ενότητα Έχω τρέξει μια έκδοση 32-bit ή 64-bit των Windows; για οδηγίες σχετικά με την ανακάλυψη. Δείτε επίσης την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι εάν εκτελείτε Windows 10, Windows XP, Windows 7, κ.λπ.
  1. Κάντε λήψη των προγραμμάτων οδήγησης στον υπολογιστή σας. Αποθηκεύστε το ληφθέν αρχείο στην επιφάνεια εργασίας σας ή σε άλλη γνωστή τοποθεσία.
    1. Σημαντικό: Πολλά προγράμματα οδήγησης που είναι διαθέσιμα σήμερα έχουν ρυθμιστεί για αυτόματη εγκατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εκτελέσετε το ληφθέν αρχείο και τα προγράμματα οδήγησης θα ενημερωθούν αυτόματα. Οι οδηγίες που δίνονται στον ιστότοπο του κατασκευαστή πρέπει να σας ενημερώνουν εάν τα προγράμματα οδήγησης που μεταφορτώνετε έχουν διαμορφωθεί με αυτόν τον τρόπο. Αν ναι, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσετε αυτά τα βήματα.
  2. Εξαγάγετε τα προγράμματα οδήγησης που έχετε λάβει. Οι οδηγίες που παρέχονται στη σελίδα λήψης του προγράμματος οδήγησης στον ιστότοπο του κατασκευαστή του υλικού θα πρέπει να παρέχουν λεπτομερείς οδηγίες για την εξαγωγή των προγραμμάτων οδήγησης.
    1. Σημείωση: Συνήθως πρόκειται για την αποσυμπίεση των πολλών αρχείων προγραμμάτων οδήγησης που βρίσκονται στο συμπιεσμένο αρχείο που κατεβάσατε. Υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα εξαγωγής αρχείων που θα χειριστούν αυτή τη δουλειά για εσάς. Τα περισσότερα συμπιεσμένα αρχεία έχουν επέκταση αρχείου ZIP ή ίσως RAR , αλλά τα περισσότερα από τα προγράμματα αυτής της λίστας θα χειριστούν είτε, όπως το 7-Zip.
    2. Συμβουλή: Μερικές φορές τα συμπιεσμένα αρχεία είναι σε μορφή αυτο-εξαγωγής με επέκταση αρχείου EXE , καθιστώντας την διαδικασία εγκατάστασης πολύ εύκολη.
  1. Τα ληφθέντα προγράμματα οδήγησης για το υλικό σας είναι τώρα έτοιμα για ενημέρωση στη Διαχείριση Συσκευών (Device Manager) .

Συμβουλές & amp; Περισσότερες πληροφορίες

Ανατρέξτε στη σελίδα μου για την παροχή περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου για περισσότερη βοήθεια αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον εντοπισμό ενός προγράμματος οδήγησης από τον κατασκευαστή του υλικού σας ή εάν έχετε προβλήματα με την εγκατάσταση ενός.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει όλες τις πληροφορίες που μπορείτε, όπως το πρόγραμμα οδήγησης που κατεβάσατε ή προσπαθείτε να κάνετε λήψη, το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε, ποια συσκευή χρειάζεται την ενημερωμένη έκδοση κλπ.