Πώς να βρείτε πληροφορίες τεχνικής υποστήριξης

Εντοπίστε προγράμματα οδήγησης υπολογιστών, εγχειρίδια και αριθμούς τηλεφώνου τεχνικής υποστήριξης

Σχεδόν κάθε κατασκευαστής υλικού και κατασκευαστής λογισμικού στη Γη παρέχει κάποια τεχνική υποστήριξη σε απευθείας σύνδεση και πληροφορίες προϊόντος για τα προϊόντα που πωλούν.

Θα χρειαστεί να βρείτε πληροφορίες τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας υλικού, εάν σκοπεύετε να κατεβάσετε προγράμματα οδήγησης από αυτά, να τα καλέσετε για υποστήριξη , να κατεβάσετε ένα εγχειρίδιο ή να ερευνήσετε κάποιο πρόβλημα με το υλικό ή το λογισμικό τους.

Σημαντικό: Εάν χρειάζεστε τεχνική υποστήριξη για μια συσκευή, αλλά δεν είστε σίγουροι για το ποιος το έφτιαξε, θα πρέπει να προσδιορίσετε το υλικό πριν ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες.

Ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα για να βρείτε τις πληροφορίες τεχνικής υποστήριξης του κατασκευαστή του υλικού σας online:

Πώς να βρείτε πληροφορίες τεχνικής υποστήριξης

Απαιτείται χρόνος: Η εύρεση πληροφοριών τεχνικής υποστήριξης για το υλικό και το λογισμικό σας είναι συνήθως πολύ εύκολη και συνήθως διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά

  1. Ανατρέξτε στον κατάλογο των ιστότοπων υποστήριξης του κατασκευαστή ή χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης στην κορυφή αυτής της σελίδας.
    1. Πρόκειται για μια αυξανόμενη και συνεχώς ενημερωμένη λίστα πληροφοριών επικοινωνίας τεχνικής υποστήριξης για τους περισσότερους σημαντικούς κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών.
  2. Εάν δεν καταφέρατε να βρείτε τις πληροφορίες τεχνικής υποστήριξης που αναζητούσατε στον κατάλογο της εταιρείας, αναζητώντας τον κατασκευαστή από μια μεγάλη μηχανή αναζήτησης όπως το Google ή το Bing είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή σας.
    1. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι αναζητούσατε πληροφορίες τεχνικής υποστήριξης για την εταιρία υλικού AOpen . Μερικοί μεγάλοι όροι αναζήτησης για να βρουν πληροφορίες υποστήριξης για το AOpen μπορεί να είναι υποστήριξη , προγράμματα οδήγησης ή τεχνική υποστήριξη aopen .
    2. Ορισμένες μικρότερες εταιρείες ενδέχεται να μην έχουν αφιερωμένους τομείς αυτοβοήθειας, όπως οι μεγαλύτερες εταιρείες, αλλά συχνά διαθέτουν πληροφορίες επικοινωνίας για τηλεφωνική υποστήριξη. Εάν πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να είναι περίπτωση, δοκιμάστε να αναζητήσετε αυστηρά το όνομα της εταιρείας και, στη συνέχεια, κάντε το καλύτερο για να εντοπίσετε αυτές τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα τους.
    3. Αν βρείτε πληροφορίες τεχνικής υποστήριξης για μια εταιρεία μέσω μηχανής αναζήτησης, παρακαλώ ενημερώστε μου τι βρίσκετε, ώστε να μπορώ να ενημερώσω τη λίστα μου από το Βήμα 1 παραπάνω.
  1. Σε αυτό το σημείο, εάν δεν έχετε βρει έναν ιστότοπο τεχνικής υποστήριξης του κατασκευαστή μετά από αναζήτηση στη λίστα μας, καθώς και σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης, είναι πολύ πιθανό ότι η εταιρεία δεν λειτουργεί ή δεν παρέχει υποστήριξη στο διαδίκτυο.
    1. Αν ψάχνετε για έναν αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλες άμεσες πληροφορίες τεχνικής υποστήριξης, τότε ίσως έχετε απλώς λίγη τύχη.
    2. Αν ψάχνετε να κατεβάσετε προγράμματα οδήγησης για αυτό το υλικό, ενδέχεται να μπορείτε να τα εντοπίσετε. Δείτε τη λίστα με τις πηγές λήψης προγραμμάτων οδήγησης για ορισμένες εναλλακτικές ιδέες, αν δεν μπορείτε να βρείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή.
    3. Ίσως θελήσετε επίσης να δοκιμάσετε αυτό που ονομάζεται εργαλείο ενημέρωσης προγράμματος οδήγησης . Πρόκειται για ένα ειδικό πρόγραμμα που σαρώνει το εγκατεστημένο υλικό του υπολογιστή σας και ελέγχει την έκδοση του προγράμματος οδήγησης που είναι εγκατεστημένη σε βάση δεδομένων των τελευταίων διαθέσιμων προγραμμάτων οδήγησης, κάπως αυτοματοποιώντας την εργασία. Ανατρέξτε στη λίστα Εργαλεία του Free Driver Updater για τις καλύτερες διαθέσιμες.
  2. Τέλος, συνιστώ πάντα να αναζητήσετε υποστήριξη σε άλλο σημείο του Internet, ακόμα και αν δεν είναι απευθείας από την εταιρεία που έκανε το υλικό σας.
    1. Φυσικά έχετε πάντα τη δυνατότητα να αποκτήσετε υποστήριξη "πραγματικού κόσμου", ίσως από φίλο, κατάστημα επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών ή ακόμα και από ένα online "fix it". Δείτε πώς μπορώ να βρω τον υπολογιστή μου σταθερό; για το σύνολο των επιλογών σας.
    2. Εάν αυτές οι ιδέες δεν λειτουργούν, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.