Τρόπος ρύθμισης παραμέτρων της πολιτικής κωδικών πρόσβασης των Windows Vista

01 από 08

Ανοίξτε την Κονσόλα πολιτικής τοπικής πολιτικής ασφαλείας των Windows

Ανοίξτε την κονσόλα πολιτικής Microsoft Windows Local Security Policy και μεταβείτε στις Πολιτικές κωδικού πρόσβασης ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη
  2. Κάντε κλικ στον Πίνακα Ελέγχου
  3. Κάντε κλικ στο Εργαλεία διαχείρισης
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Τοπική πολιτική ασφαλείας
  5. Κάντε κλικ στο σύμβολο συν στο αριστερό παράθυρο για να ανοίξετε τις Πολιτικές λογαριασμού
  6. Κάντε κλικ στην πολιτική κωδικού πρόσβασης

02 από 08

Εκτέλεση ιστορικού κωδικού πρόσβασης

Κάντε διπλό κλικ στην πολιτική " Ενίσχυση ιστορικού κωδικών πρόσβασης" για να ανοίξετε την οθόνη ρύθμισης παραμέτρων πολιτικής.

Αυτή η ρύθμιση διασφαλίζει ότι ένας συγκεκριμένος κωδικός πρόσβασης δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Ορίστε αυτήν την πολιτική για να επιβάλλετε μια ευρύτερη ποικιλία κωδικών πρόσβασης και βεβαιωθείτε ότι ο ίδιος κωδικός πρόσβασης δεν επαναχρησιμοποιείται ξανά και ξανά.

Μπορείτε να ορίσετε οποιονδήποτε αριθμό μεταξύ 0 και 24. Η ρύθμιση της πολιτικής στο 0 σημαίνει ότι το ιστορικό κωδικού πρόσβασης δεν εφαρμόζεται. Οποιοσδήποτε άλλος αριθμός αντιστοιχεί στον αριθμό των κωδικών πρόσβασης που θα αποθηκευτούν.

03 του 08

Μέγιστη ηλικία κωδικού πρόσβασης

Κάντε διπλό κλικ στην πολιτική Μέγιστη ηλικία κωδικού πρόσβασης για να ανοίξετε την οθόνη ρύθμισης παραμέτρων πολιτικής.

Αυτή η ρύθμιση βασικά ορίζει μια ημερομηνία λήξης για τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών. Η πολιτική μπορεί να οριστεί για οτιδήποτε μεταξύ 0 και 42 ημερών. Ο καθορισμός της πολιτικής στο 0 ισοδυναμεί με τη ρύθμιση των κωδικών πρόσβασης που δεν λήγουν ποτέ.

Συνιστάται να ορίσετε αυτήν την πολιτική για 30 ή λιγότερα για να διασφαλίσετε ότι οι κωδικοί πρόσβασης των χρηστών θα αλλάζονται τουλάχιστον σε μηνιαία βάση.

04 του 08

Ελάχιστη ηλικία κωδικού πρόσβασης

Κάντε διπλό κλικ στην πολιτική Ηλικία ελάχιστου κωδικού πρόσβασης για να ανοίξετε την οθόνη ρύθμισης παραμέτρων πολιτικής.

Αυτή η πολιτική καθορίζει έναν ελάχιστο αριθμό ημερών που πρέπει να περάσει πριν από την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης. Αυτή η πολιτική, σε συνδυασμό με την πολιτική Enforce password theory , μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βεβαιωθεί ότι οι χρήστες δεν επαναφέρουν μόνο τον κωδικό πρόσβασής τους μέχρι να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ξανά τον ίδιο κωδικό πρόσβασης. Εάν είναι ενεργοποιημένη η πολιτική ιστορικού επιβολής κωδικού πρόσβασης , αυτή η πολιτική πρέπει να οριστεί για τουλάχιστον 3 ημέρες.

Η ηλικία του ελάχιστου κωδικού πρόσβασης δεν μπορεί ποτέ να είναι υψηλότερη από την ηλικία του μέγιστου κωδικού πρόσβασης . Εάν η μέγιστη ηλικία κωδικού πρόσβασης είναι απενεργοποιημένη ή έχει οριστεί σε 0, η ηλικία ελάχιστου κωδικού πρόσβασης μπορεί να οριστεί για οποιονδήποτε αριθμό μεταξύ 0 και 998 ημερών.

05 του 08

Ελάχιστο μήκος κωδικού πρόσβασης

Κάντε διπλό κλικ στην πολιτική Μήκος ελάχιστου κωδικού πρόσβασης για να ανοίξετε την οθόνη ρύθμισης παραμέτρων πολιτικής.

Αν και δεν είναι 100% αληθές, γενικά, όσο πιο μεγάλο είναι ο κωδικός πρόσβασης, τόσο πιο δύσκολο είναι για ένα εργαλείο σπάσιμο κωδικού πρόσβασης να το καταλάβεις. Οι μακρύτεροι κωδικοί πρόσβασης έχουν εκθετικά περισσότερους δυνατούς συνδυασμούς, επομένως είναι πιο δύσκολο να σπάσουν και επομένως πιο ασφαλείς.

Με αυτήν τη ρύθμιση πολιτικής, μπορείτε να ορίσετε έναν ελάχιστο αριθμό χαρακτήρων για τους κωδικούς πρόσβασης λογαριασμού. Ο αριθμός μπορεί να είναι οτιδήποτε από 0 έως 14. Συνήθως συνιστάται ο κωδικός πρόσβασης να είναι τουλάχιστον 7 ή 8 χαρακτήρες για να είναι αρκετά ασφαλείς.

06 του 08

Ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να ικανοποιεί τις απαιτήσεις πολυπλοκότητας

Κάντε διπλό κλικ στο στοιχείο Password πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις περί πολυπλοκότητας για να ανοίξετε την οθόνη ρύθμισης παραμέτρων πολιτικής.

Ο κωδικός πρόσβασης των 8 χαρακτήρων είναι γενικά πιο ασφαλής από έναν κωδικό 6 χαρακτήρων. Ωστόσο, εάν ο κωδικός πρόσβασης των 8 χαρακτήρων είναι "κωδικός πρόσβασης" και ο κωδικός 6 χαρακτήρων είναι "p @ swRd", ο κωδικός πρόσβασης των 6 χαρακτήρων θα είναι πολύ πιο δύσκολο να μαντέψει ή να σπάσει.

Η ενεργοποίηση αυτής της πολιτικής επιβάλλει ορισμένες βασικές απαιτήσεις πολυπλοκότητας για να αναγκάσει τους χρήστες να ενσωματώσουν διαφορετικά στοιχεία στους κωδικούς τους, γεγονός που θα τους καθιστά πιο δύσκολο να μαντέψουν ή να σπάσουν. Οι απαιτήσεις πολυπλοκότητας είναι οι εξής:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες πολιτικές κωδικού πρόσβασης σε συνδυασμό με το Password πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις πολυπλοκότητας για να κάνετε τους κωδικούς πρόσβασης ακόμα πιο ασφαλείς.

07 του 08

Αποθήκευση κωδικού πρόσβασης με αντίστροφη κρυπτογράφηση

Κάντε διπλό κλικ στο πεδίο " Αποθήκευση κωδικών πρόσβασης" χρησιμοποιώντας την πολιτική " Αναστρέψιμη κρυπτογράφηση" για να ανοίξετε την οθόνη ρύθμισης παραμέτρων πολιτικής.

Η ενεργοποίηση αυτής της πολιτικής καθιστά την ασφάλεια του συνολικού κωδικού πρόσβασης λιγότερο ασφαλής. Η χρήση αναστρέψιμης κρυπτογράφησης είναι ουσιαστικά η ίδια με την αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης σε απλό κείμενο ή τη μη χρήση καθόλου κρυπτογράφησης.

Ορισμένα συστήματα ή εφαρμογές ενδέχεται να απαιτούν τη δυνατότητα διπλού ελέγχου ή επαλήθευσης του κωδικού πρόσβασης του χρήστη, οπότε αυτή η πολιτική ενδέχεται να χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένη για να λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές. Αυτή η πολιτική δεν πρέπει να ενεργοποιηθεί εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητη.

08 από 08

Επαληθεύστε τις νέες ρυθμίσεις κωδικού πρόσβασης

Κάντε κλικ στο Αρχείο | Έξοδος για να τερματίσετε την κονσόλα Local Security Settings.

Μπορείτε να ανοίξετε ξανά την πολιτική τοπικής ασφάλειας για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις και να βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις που επιλέξατε διατηρήθηκαν σωστά.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ελέγξετε τις ρυθμίσεις. Χρησιμοποιώντας το δικό σας λογαριασμό ή δημιουργώντας έναν δοκιμαστικό λογαριασμό, προσπαθήστε να ορίσετε κωδικούς πρόσβασης που παραβιάζουν τις απαιτήσεις που μόλις ορίσατε. Μπορεί να χρειαστεί να το δοκιμάσετε μερικές φορές για να δοκιμάσετε τις διάφορες ρυθμίσεις πολιτικής για ελάχιστο μήκος, ιστορικό κωδικού πρόσβασης, πολυπλοκότητα κωδικού πρόσβασης κ.λπ.