Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το SMS & MMS στο iPhone

Είναι απλώς ένα κείμενο ή είναι περισσότερο;

Έχετε ακούσει πιθανώς τους όρους SMS και MMS έρχονται όταν συζητάμε μηνύματα κειμένου, αλλά μπορεί να μην ξέρουν τι σημαίνουν. Αυτό το άρθρο παρέχει μια επισκόπηση των δύο τεχνολογιών. Παρόλο που είναι ειδικά για το πώς χρησιμοποιούνται στο iPhone, όλα τα τηλέφωνα χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία SMS και MMS, επομένως αυτό το άρθρο ισχύει γενικά και σε άλλα τηλέφωνα.

Τι είναι το SMS;

Το SMS στέλνει την υπηρεσία σύντομων μηνυμάτων, οι οποίες είναι το επίσημο όνομα για μηνύματα κειμένου. Είναι ένας τρόπος για την αποστολή σύντομων μηνυμάτων μόνο από κείμενο από το ένα τηλέφωνο στο άλλο. Αυτά τα μηνύματα αποστέλλονται συνήθως μέσω κυψελοειδούς δικτύου δεδομένων. (Αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του iMessage που περιγράφεται παρακάτω).

Τα τυπικά μηνύματα SMS περιορίζονται σε 160 χαρακτήρες ανά μήνυμα, συμπεριλαμβανομένων των διαστημάτων. Το πρότυπο SMS ορίστηκε στη δεκαετία του 1980 ως μέρος των προτύπων GSM (Παγκόσμιο Σύστημα Κινητών Επικοινωνιών), τα οποία αποτέλεσαν τη βάση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας για πολλά χρόνια.

Κάθε μοντέλο iPhone μπορεί να στέλνει μηνύματα SMS. Σε πρώιμα μοντέλα του iPhone, αυτό έγινε με μια ενσωματωμένη εφαρμογή που ονομάζεται Text. Αυτή η εφαρμογή αντικαταστάθηκε αργότερα από μια παρόμοια εφαρμογή που ονομάζεται Μηνύματα, η οποία χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα.

Η αρχική εφαρμογή κειμένου υποστηρίζει μόνο την αποστολή τυπικών κειμένων SMS. Δεν ήταν δυνατή η αποστολή εικόνων, βίντεο ή ήχου. Η έλλειψη μηνυμάτων πολυμέσων για το iPhone της πρώτης γενιάς ήταν αμφιλεγόμενη, καθώς άλλα τηλέφωνα είχαν ήδη. Κάποιοι παρατηρητές ισχυρίστηκαν ότι η συσκευή θα έπρεπε να έχει τα χαρακτηριστικά αυτά από το ντεμπούτο της. Αργότερα μοντέλα με διαφορετικές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος απέκτησαν τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων πολυμέσων. Περισσότερα σχετικά με αυτό στην ενότητα MMS αργότερα σε αυτό το άρθρο.

Αν θέλετε να πάτε πραγματικά βαθιά στην ιστορία και την τεχνολογία των SMS, το άρθρο SMS της Wikipedia είναι ένας μεγάλος πόρος.

Για να μάθετε σχετικά με άλλες εφαρμογές SMS και MMS που μπορείτε να προμηθευτείτε για το iPhone, ανατρέξτε στις 9 δωρεάν εφαρμογές γραπτών μηνυμάτων iPhone & iPod touch .

Εφαρμογές μηνυμάτων & amp; iMessage

Κάθε iPhone και iPod touch, δεδομένου ότι το iOS 5 έχει προ-φορτωθεί με μια εφαρμογή με την ονομασία Μηνύματα, η οποία αντικατέστησε την αρχική εφαρμογή κειμένου.

Ενώ η εφαρμογή Μηνύματα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα κειμένου και πολυμέσων, περιλαμβάνει επίσης μια λειτουργία που ονομάζεται iMessage. Αυτό είναι παρόμοιο, αλλά όχι το ίδιο, με το SMS:

Οι αποστολές IM μπορούν να αποσταλούν μόνο από και σε συσκευές iOS και Mac. Αντιπροσωπεύονται στην εφαρμογή Μηνύματα με μπλε μπαλόνια λέξης. Τα SMS που αποστέλλονται προς και από συσκευές εκτός της Apple, όπως τα τηλέφωνα Android, δεν χρησιμοποιούν το iMessage και εμφανίζονται χρησιμοποιώντας μπαλόνια πράσινης λέξης.

Το IMessage σχεδιάστηκε αρχικά για να επιτρέπει στους χρήστες του iOS να στέλνουν μεταξύ τους μηνύματα SMS χωρίς να χρησιμοποιούν μηνιαία κατανομή μηνυμάτων κειμένου. Οι εταιρείες τηλεφωνίας γενικά προσφέρουν τώρα απεριόριστα μηνύματα κειμένου, αλλά το iMessage προσφέρει και άλλα χαρακτηριστικά, όπως κρυπτογράφηση, αναγνωστικές αποδείξεις και εφαρμογές και αυτοκόλλητα .

Τι είναι το MMS;

Το MMS, γνωστό και ως υπηρεσία μηνυμάτων πολυμέσων, επιτρέπει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων και smartphone να στέλνουν αμοιβαία μηνύματα με εικόνες, βίντεο και πολλά άλλα. Η υπηρεσία βασίζεται σε SMS.

Τα τυπικά μηνύματα MMS μπορούν να υποστηρίξουν βίντεο έως και 40 δευτερολέπτων, μεμονωμένες εικόνες ή slideshows και κλιπ ήχου. Με το MMS, το iPhone μπορεί να στείλει αρχεία ήχου , ήχους κλήσης, στοιχεία επικοινωνίας, φωτογραφίες, βίντεο και άλλα δεδομένα σε οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο με σχέδιο γραπτών μηνυμάτων. Το αν το τηλέφωνο του παραλήπτη μπορεί να αναπαράγει αυτά τα αρχεία εξαρτάται από το λογισμικό και τις δυνατότητες του τηλεφώνου.

Τα αρχεία που αποστέλλονται μέσω του MMS καταμετρούν τόσο τα όρια των μηνιαίων δεδομένων του αποστολέα όσο και του παραλήπτη στα σχέδια τηλεφωνικών υπηρεσιών τους.

Το MMS για το iPhone ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2009 ως τμήμα του iOS 3.0. Ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 25 Σεπτεμβρίου 2009. Τα μηνύματα MMS ήταν διαθέσιμα στο iPhone σε άλλες χώρες εδώ και αρκετούς μήνες. Η AT & T, η οποία ήταν η μόνη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ την εποχή εκείνη, καθυστέρησε την εισαγωγή του χαρακτηριστικού λόγω ανησυχιών σχετικά με το φορτίο που θα έβαζε στο δίκτυο δεδομένων της εταιρείας.

Χρησιμοποιώντας το MMS

Υπάρχουν δύο τρόποι για να στείλετε ένα MMS στο iPhone. Πρώτον, στην εφαρμογή Μηνύματα ο χρήστης μπορεί να αγγίξει το εικονίδιο κάμερας δίπλα στην περιοχή εισαγωγής κειμένου και είτε να τραβήξει μια φωτογραφία ή βίντεο είτε να επιλέξει ένα ήδη υπάρχον για αποστολή.

Δεύτερον, οι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν με το αρχείο που θέλουν να στείλουν και να πατήσουν το πλαίσιο κοινής χρήσης . Στις εφαρμογές που υποστηρίζουν κοινή χρήση μέσω μηνυμάτων, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το κουμπί Μηνύματα. Αυτό στέλνει το αρχείο στην εφαρμογή Μηνύματα του iPhone όπου μπορεί να αποσταλεί μέσω MMS.