Τι τύποι αρχείων ήχου μπορεί να παίξει το iPhone;

Το iPhone υποστηρίζει πολλές δημοφιλείς μορφές αρχείων ήχου

Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη ότι το iPhone υποστηρίζει μόνο τη μορφή AAC και μπορεί να αναπαράγει μόνο ήχο που έχει αγοραστεί στο iTunes Store . Στην πραγματικότητα, το iPhone υποστηρίζει πολλές διαφορετικές μορφές ήχου. Είτε χρησιμοποιείτε ένα τρέχον iPhone είτε μετατρέποντας ένα παλαιότερο iPhone σε ένα iPod touch, καταλήγετε σε μια ισχυρή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής.

Έτσι, τι προκαλεί τη σύγχυση;

Είναι αλήθεια ότι οποιαδήποτε μουσική που κατεβάζετε στο iPhone από το iTunes βρίσκεται στη μορφή AAC (Advanced Audio Coding). Δεν είναι όμως η μορφή AAC που μπορεί να βρείτε αλλού. είναι μια προστατευμένη ή αγορασμένη έκδοση του AAC. Εντούτοις, μπορεί να έχετε μουσική στο iTunes που προέρχεται από άλλες πηγές και ότι η μουσική είναι πιθανό να είναι σε MP3 ή άλλη μορφή. Το iTunes μπορεί να αναπαράγει τα MP3 και άλλα σας αρχεία. Έτσι, αν σπάσετε ένα CD στον υπολογιστή σας ή αγοράσετε μουσική στο διαδίκτυο σε άλλες μορφές, μπορείτε να το αναπαράγετε στο iPhone σας, εφόσον είναι σε μία από τις μορφές που υποστηρίζει iOS στις κινητές συσκευές της Apple.

Προδιαγραφές μορφής ήχου iPhone

Η εκμάθηση των μορφών ήχου που υποστηρίζει το iPhone είναι σημαντική αν θέλετε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το iPhone σας ως φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων . Σημαίνει πότε τα περιεχόμενα της μουσικής σας συλλογής προέρχονται από διαφορετικές πηγές - όπως ένα μείγμα online μουσικών υπηρεσιών και κομμάτια CD , ψηφιοποιημένες κασέτες ή δίσκους βινυλίου, όλες οι οποίες είναι νόμιμες να αντιγράψετε στο iTunes αν έχετε την πρωτότυπη εγγραφή. Αν συμβαίνει αυτό, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχετε ένα συνδυασμό μορφών ήχου.

Οι υποστηριζόμενες μορφές ήχου για iOS 11 στο iPhone 8 και το iPhone X είναι οι εξής:

Δεν χρησιμοποιούνται όλες αυτές οι μορφές με τη μουσική, αλλά όλες υποστηρίζονται από το iPhone σε ένα ή άλλο μέρος.

Διαφορά μεταξύ μορφών συμπίεσης απώλειας και απώλειας

Η απώλεια συμπίεσης αφαιρεί πληροφορίες από τις παύσεις και τα κενά διαστήματα σε μια ηχητική εγγραφή, η οποία καθιστά τα lossy αρχεία πολύ μικρότερα από τα αρχεία χωρίς απώλειες ή τα ασυμπίεστα αρχεία. Ωστόσο, αν είστε μουσικός και αγοράζετε μουσική υψηλής ανάλυσης σε απευθείας σύνδεση, δεν θέλετε να το μετατρέψετε σε μορφή απώλειας. Για τους περισσότερους ακροατές, οι απώλειες δουλεύουν πολύ καλά και όταν αποθηκεύετε μουσική στο iPhone σας, αντί να κάνετε streaming, το μέγεθος έχει σημασία.

Πώς να μετατρέψετε μουσική από μη υποστηριζόμενες μορφές

Εάν διαθέτετε μουσική σε μορφή που το iTunes δεν υποστηρίζει, το iTunes σε έναν υπολογιστή μετατρέπει το αρχείο σε αρχείο ήχου συμβατό όταν το εισάγει. Από προεπιλογή, το iTunes μετατρέπει τα εισερχόμενα αρχεία χρησιμοποιώντας τη μορφή ACC, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τη μορφή σε iTunes Προτιμήσεις > Γενικά > Ρυθμίσεις Εισαγωγής . Οι επιλογές σας επηρεάζουν την ποιότητα του ήχου και το μέγεθος του αρχείου ήχου. Για παράδειγμα, εάν προτιμάτε να ακούτε μουσική ποιότητας ομιλίας, αλλάξτε την προεπιλογή στον Apple Lossless Encoder . Αυτές οι ρυθμίσεις δεν είναι διαθέσιμες για το iTunes στο iPhone, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας στο iTunes στον υπολογιστή και στη συνέχεια να συγχρονίσετε τη μουσική στο iPhone.

Χρησιμοποιεί για το iPhone και την ψηφιακή μουσική

Εκτός από το μεγάλο smartphone, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε με το iPhone όταν πρόκειται να ακούσετε αρχεία ήχου. Για αρχάριους, το iPhone κάνει ένα αστρικό φορητό media player που παίζει ήχο, βίντεο, podcasts και ακουστικά βιβλία. Μπορεί να έχετε ήδη συγχρονίσει το iPhone με τη μουσική βιβλιοθήκη του iTunes ή με τη μουσική σας στο iCloud και να ακούσετε τα τραγούδια σας εν κινήσει. Το iPhone μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στην υπηρεσία Apple Music Music Subscription Music Streaming, ενώ εφαρμογές όπως το Spotify και η Pandora παρέχουν σχεδόν απεριόριστη προσφορά μουσικής.