Αξιολόγηση: Foscam Surveillance Pro για iPhone

Παρακολουθήστε το σπίτι σας από το iPhone σας

Χάρη στον πολλαπλασιασμό φθηνών κάμερων ασφαλείας IP από την Κίνα, μπορείτε τώρα να αγοράσετε μια πανίσχυρη κάμερα ασφαλείας με νυχτερινή όραση και ένα φορτίο από άλλα χαρακτηριστικά για λιγότερο από 100 δολάρια. Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τις κάμερες ασφαλείας που ελέγχονται από το iPhone για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του δικού σας απλού συστήματος.

Μέρος οποιουδήποτε καλού συστήματος παρακολούθησης βίντεο έχει τη δυνατότητα να προβάλει από απόσταση τις τροφοδοσίες της κάμεράς σας, η οποία είναι όπου έρχεται η εφαρμογή Foscam Surveillance Pro για iPhone .

Υπάρχει ένας τόνος IP κάμερας ασφαλείας για την παρακολούθηση και έλεγχο εφαρμογών εκεί έξω, μερικοί είναι καλοί, μερικοί είναι φοβεροί. Δεδομένου ότι είχα επιλέξει να αγοράσω μια φωτογραφική μηχανή Foscam (Foscam FI8918WW), ήθελα μια εφαρμογή που είχε Foscam συμβατότητα στο μυαλό. Μια γρήγορη αναζήτηση του iTunes App Store αποκάλυψε πολλά. Η εφαρμογή Foscam Surveillance Pro είχε κάποια εξαιρετική ανατροφοδότηση από τους αναθεωρητές, γι 'αυτό το δοκιμάσαμε.

Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, το πρώτο πράγμα που απαιτείται είναι οι πληροφορίες ρύθμισης κάμερας για την κάμερα IP που θέλετε να προβάλετε. Πρέπει πρώτα να επιλέξετε ένα μοντέλο φωτογραφικής μηχανής. Ενώ το όνομα της εφαρμογής Foscam Surveillance Pro υποδηλώνει ότι υποστηρίζει μόνο φωτογραφικές μηχανές με το σήμα Foscam, υποστηρίζει πραγματικά πολλές κάμερες από πολλούς διαφορετικούς προμηθευτές.

Αφού επιλέξετε ένα μοντέλο, πρέπει να δώσετε τη διεύθυνση IP ή το όνομα κεντρικού υπολογιστή της φωτογραφικής μηχανής μαζί με τη θύρα, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Οι περισσότερες κάμερες χρησιμοποιούν τη θύρα 80, αλλά εξαρτάται από τη ρύθμιση της συγκεκριμένης κάμερας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η φωτογραφική σας μηχανή πρέπει να είναι ήδη προσβάσιμη μέσω του διαδικτύου πριν να λειτουργήσει με την εφαρμογή.

Η διεύθυνση IP της κάμεράς μου είναι μια μη δημόσια, εσωτερική διεύθυνση IP, η οποία παρέχεται στην κάμερά μου από το διακομιστή DHCP στο σημείο ασύρματης πρόσβασης . Δεδομένου ότι το IP δεν είναι πραγματικό IP, έπρεπε να ενεργοποιήσω την επιλογή προώθησης θύρας στον δρομολογητή μου και να του πω ότι όλες οι εισερχόμενες συνδέσεις που προσπαθούν να εισέλθουν στη θύρα 80 από το διαδίκτυο πρέπει να δρομολογηθούν στην εσωτερική κάμερα DHCP-assigned) Διεύθυνση IP. Μόλις γίνει αυτό, θα πρέπει να μάθετε τι είναι η διεύθυνση IP που έχει ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου (χρησιμοποιώντας μια τοποθεσία όπως η Whatsmyip.org) και είμαι έτοιμος να συνδεθώ με τη φωτογραφική μηχανή μου από το Internet.

Αφού εισαγάγετε με επιτυχία τις πληροφορίες της σύνδεσής σας στην εφαρμογή Foscam Surveillance Pro, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγγίξετε το όνομα της κάμερας και θα μεταφερθείτε στον θεατή. Τα διαθέσιμα στοιχεία ελέγχου εξαρτώνται από το μοντέλο της κάμερας που επιλέξατε κατά τη διάρκεια της ρύθμισης. Αν επιλέξατε μια φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα κλίσης, θα δείτε ένα εικονικό joystick που μπορείτε να αγγίξετε για να μετακινήσετε την κάμερα γύρω. Ο χρόνος καθυστέρησης μεταξύ του πότε αγγίζετε το joystick και όταν η κάμερα κινείται πραγματικά εξαρτάται από το πόσο καλή είναι η σύνδεσή σας από το iPhone σας.

Ενώ βρίσκεστε σε κατάσταση προβολής, μπορείτε να περιστρέψετε το τηλέφωνό σας για να δείτε μια οριζόντια προβολή πλήρους οθόνης από την κάμερα. Το joystick εξαφανίζεται στην οριζόντια προβολή επιτρέποντάς σας να αγγίξετε μια περιοχή της οθόνης για να μετακινήσετε την κάμερα αντί να χρησιμοποιήσετε το εικονικό joystick . Μπορείτε επίσης να πιέσετε-μεγέθυνση και σμίκρυνση σε περιοχές ενδιαφέροντος μέσα στο παράθυρο της κάμερας.

Άλλα δροσερά χαρακτηριστικά (εάν υποστηρίζονται από τη συγκεκριμένη κάμερά σας) που παρέχει η εφαρμογή περιλαμβάνουν:

Αυτή η εφαρμογή ήταν μεγάλη για κομμάτι του μυαλού, επιτρέποντάς μου να ελέγξω πρακτικά τα πράγματα στο σπίτι μου όταν έχω μακριά. Ο προγραμματιστής είναι πολύ ενεργός και επιλύει ζητήματα και προσθέτει νέα χαρακτηριστικά.

Το Foscam Surveillance Pro είναι διαθέσιμο για $ 4,99 στο iTunes App Store