Πώς μπορώ να αλλάξω τον κωδικό μου στα Windows;

Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης στα Windows 10, 8, 7, Vista και XP

Υπάρχουν πολλοί πολύ καλοί λόγοι για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στον υπολογιστή σας των Windows. Προσωπικά, θα ήθελα να πιστεύω ότι θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας απλώς και μόνο επειδή γνωρίζετε ότι είναι έξυπνο να κάνετε κάθε τόσο συχνά για να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας ασφαλή.

Φυσικά ένας άλλος καλός λόγος για να αλλάξετε τον κωδικό σας είναι αν ο τρέχων κωδικός σας είναι πολύ εύκολο να μαντέψετε ... ή ίσως πάρα πολύ δύσκολο να το θυμηθείτε!

Ανεξάρτητα από το λόγο, η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης είναι πολύ εύκολη, ανεξάρτητα από την έκδοση των Windows που διαθέτετε.

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό σας στα Windows

Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στα Microsoft Windows μέσω της μικροεφαρμογής Λογαριασμοί χρηστών στον Πίνακα Ελέγχου .

Ωστόσο, τα βήματα που απαιτούνται για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης σας διαφέρουν κάπως ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε, οπότε φροντίστε να λάβετε υπόψη αυτές τις διαφορές όταν καλείτε παρακάτω.

Σημείωση: Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι ποια από αυτές τις διάφορες εκδόσεις των Windows είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

Windows 10 και Windows 8

  1. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου . Ο πιο γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε το Power User Menu , το οποίο μπορείτε να ανοίξετε με τη συντόμευση πληκτρολογίου WIN + X.
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Λογαριασμοί χρηστών αν βρίσκεστε σε Windows 10 ή στο σύνδεσμο Λογαριασμοί χρήστη και ασφάλεια για τα Windows για τα Windows 8 .
    1. Σημείωση: Εάν προβάλλετε την προβολή Μεγάλα εικονίδια ή Μικρά εικονίδια του Πίνακα Ελέγχου, δεν θα δείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο Λογαριασμοί χρηστών και προχωρήστε στο Βήμα 4.
  3. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Λογαριασμοί χρηστών .
  4. Στο πλαίσιο " Πραγματοποίηση αλλαγών στην περιοχή λογαριασμού χρήστη" του παραθύρου " Λογαριασμοί χρηστών" , κάντε κλικ στο σύνδεσμο " Πραγματοποίηση αλλαγών στο λογαριασμό μου" στη σύνδεση " Ρυθμίσεις υπολογιστή ".
  5. Ανοίξτε την καρτέλα " Επιλογές σύνδεσης " από τα αριστερά.
  6. Στην ενότητα Κωδικός πρόσβασης , κάντε κλικ ή επιλέξτε Αλλαγή .
  7. Καταχωρίστε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης στο πρώτο πλαίσιο κειμένου και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  8. Για χρήστες των Windows 10, εισάγετε δύο φορές τον νέο κωδικό πρόσβασης για να βεβαιωθείτε ότι το πληκτρολογήσατε σωστά. Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε μια υπενθύμιση κωδικού πρόσβασης, η οποία θα σας βοηθήσει να σας υπενθυμίσω τον κωδικό πρόσβασής σας αν το ξεχάσετε κατά τη σύνδεση.
    1. Για χρήστες Windows 8, εισάγετε ξανά τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης στην οθόνη Αλλαγή κωδικού πρόσβασης λογαριασμού της Microsoft και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον νέο κωδικό πρόσβασης δύο φορές στα πλαίσια κειμένου που παρέχονται.
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να τερματίσετε την επιλογή Αλλαγή κωδικού πρόσβασης ή Αλλάξατε την οθόνη κωδικού πρόσβασης .
  3. Τώρα μπορείτε να τερματίσετε οποιαδήποτε άλλη ανοιχτή ρύθμιση Ρυθμίσεις, Ρυθμίσεις υπολογιστή και παράθυρα Πίνακα Ελέγχου.

Windows 7, Windows Vista και Windows XP

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και έπειτα στον Πίνακα Ελέγχου .
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Λογαριασμοί χρηστών και Οικογενειακής ασφάλειας .
    1. Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows XP (ή ορισμένες εκδόσεις των Windows Vista ), αυτός ο σύνδεσμος ονομάζεται Λογαριασμοί χρηστών .
    2. Σημείωση: Εάν προβάλλετε τα μεγάλα εικονίδια , τα μικρά εικονίδια ή την κλασική προβολή του πίνακα ελέγχου, δεν θα δείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο Λογαριασμοί χρηστών και προχωρήστε στο Βήμα 4.
  3. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Λογαριασμοί χρηστών .
  4. Στο πλαίσιο " Πραγματοποίηση αλλαγών στην περιοχή λογαριασμού χρήστη" του παραθύρου " Λογαριασμοί χρηστών" , κάντε κλικ στον σύνδεσμο Αλλαγή κωδικού πρόσβασης .
    1. Για χρήστες των Windows XP, αναζητήστε αντί για το τμήμα ή επιλέξτε ένα λογαριασμό για να αλλάξετε ενότητα και κάντε κλικ στον λογαριασμό χρήστη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή κωδικού πρόσβασης στην παρακάτω οθόνη.
  5. Στο πρώτο πλαίσιο κειμένου, πληκτρολογήστε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασής σας.
  6. Στα επόμενα δύο πλαίσια κειμένου, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
    1. Η εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης δύο φορές βοηθά να βεβαιωθείτε ότι πληκτρολογήσατε σωστά τον νέο κωδικό πρόσβασής σας.
  7. Στο τελικό πλαίσιο κειμένου, σας ζητείται να καταχωρίσετε μια υπενθύμιση κωδικού πρόσβασης.
    1. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, αλλά σας συνιστώ να το χρησιμοποιήσετε. Εάν προσπαθήσετε να συνδεθείτε στα Windows αλλά πληκτρολογήστε λάθος κωδικό πρόσβασης, αυτή η υπόδειξη θα εμφανιστεί, η οποία ελπίζουμε ότι θα σας προκαλέσει μνήμη.
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή κωδικού πρόσβασης για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές σας.
  2. Τώρα μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο Λογαριασμοί χρηστών και οποιαδήποτε άλλα παράθυρα του Πίνακα Ελέγχου.

Συμβουλές και περισσότερες πληροφορίες

Τώρα που ο κωδικός πρόσβασης των Windows έχει αλλάξει, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον νέο κωδικό πρόσβασής σας για να συνδεθείτε στα Windows από αυτό το σημείο προς τα εμπρός.

Προσπαθώντας να αλλάξω τον κωδικό πρόσβασής σας στα Windows (επειδή το ξέχατε), αλλά δεν μπορείτε να μπείτε στα Windows (ξανά, γιατί ξέχασα τον κωδικό πρόσβασής σας); Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα ανάκτησης κωδικού πρόσβασης των Windows για να σπάσουν ή να επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασης, αλλά θα πρέπει επίσης να δείτε την πλήρη λίστα με τους τρόπους εύρεσης χαμένων κωδικών πρόσβασης στα Windows για κάποιες άλλες επιλογές.

Μια άλλη επιλογή είναι να δημιουργήσετε μια δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης των Windows . Παρόλο που δεν απαιτείται μέρος της αλλαγής του κωδικού πρόσβασης, σας συνιστώ να το κάνετε αυτό.

Σημείωση: Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε μια νέα δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης, αν έχετε ήδη μία. Ο δίσκος επαναφοράς του κωδικού πρόσβασης που δημιουργήσατε προηγουμένως θα λειτουργεί ανεξάρτητα από το πόσες φορές αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασης των Windows.