Τι είναι το "TLDR";

Το TLDR χρησιμοποιείται για να γράψει ή να ζητήσει μια συντομευμένη έκδοση κειμένου

Το TLDR είναι ένα αρκτικόλεξο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν το διάβασα. Εμφανίζεται κυρίως στο διαδίκτυο, είτε στο τέλος είτε στην αρχή μιας μακράς ανάρτησης ή στην ενότητα σχολίων. Είναι μια συνηθισμένη σύντμηση γραπτών μηνυμάτων .

Αν αναφερθεί το TLDR στη θέση, το σημείο είναι να παράσχετε μια περίληψη του μακρού κειμένου ώστε κάποιος να μπορεί να μεταβεί στην ενότητα TLDR και να πάρει μια γρήγορη επισκόπηση του τι μιλάει η ιστορία χωρίς να χρειάζεται να διαβάσει ολόκληρο το πράγμα.

Τα σχόλια που περιλαμβάνουν τα γράμματα "TLDR" συνήθως υποδεικνύουν ότι το κείμενο ήταν υπερβολικά μεγάλο και δεν το θέλησαν να το διαβάσουν, αλλά ίσως να ήταν η περίληψη του περιεχομένου του commenter. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να πει στην αφίσα και άλλους σχολιαστές ότι το σχόλιο ίσως να μην αντικατοπτρίζει τη θέση αφού δεν είχε διαβάσει πλήρως ή ίσως να είναι λίγο αστείο για να δείξει ότι αυτή η θέση είναι πολύ μεγάλη και κανείς δεν έχει χρόνο για να το διαβάσετε όλα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του TLDR

Στην πρώτη χρήση που αναφέρθηκε παραπάνω, όταν το TLDR βρίσκεται στη θέση, είναι μια χρήσιμη περίληψη γραμμής θέματος, όπου η αφίσα περιέχει μια σύνοψη μιας ή δύο προτάσεων των πολλών παραγράφων που ακολουθούν ή προηγούνται της ανάρτησης.

Το TLDR εμφανίζεται συνήθως σε πολύ φιλόδοξα φόρουμ συζήτησης, όπου τα θέματα προσφέρονται για μακρά χρονικά διαστήματα. Αμφισβητούμενα θέματα, όπως οι πολιτικές υγειονομικής περίθαλψης του Μπαράκ Ομπάμα, η αλλαγή του κλίματος, η μετανάστευση ή η ηθική της υπερβολικής ταχύτητας στην πόλη, μπορούν εύκολα να προσελκύσουν τους ανθρώπους να γράψουν εκατοντάδες λόγια θερμών απόψεων.

Ωστόσο, οι αναρτήσεις TLDR μπορούν πραγματικά να είναι οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των φόρουμ βοήθειας ηλεκτρονικών υπολογιστών και ακόμη και των online ιστοριών.

Στη δεύτερη χρήση του TLDR, το σχόλιο μπορεί να μην είναι αρκετά μια προσβολή, αλλά μάλλον μια πρόταση ότι ο χρήστης παραπάνω θα πρέπει να εξετάσει τη συντομογραφία του γραψίματός του. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν η προηγούμενη αφίσα υπέβαλε περισσότερες από δύο παραγράφους στη συνομιλία.

Παραδείγματα TLDR

Σε ένα σχόλιο:

Σε ένα σχόλιο ή μια ανάρτηση:

Πώς και πότε να γράφετε & # 34; TLDR & # 34;

Η κεφαλαιοποίηση είναι μια μη ανησυχία όταν χρησιμοποιείτε συντομεύσεις μηνυμάτων κειμένου και ομιλία . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κεφαλαία γράμματα (π.χ. TLDR) ή όλα τα πεζά (π.χ. tldr) και η έννοια είναι ίδια. Αποφύγετε να πληκτρολογείτε ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία, όμως, επειδή συνήθως υποδηλώνει φωνές .

Η σωστή στίξη είναι ομοίως μια μη ανησυχία με τις περισσότερες συντομεύσεις γραπτού μηνύματος. Για παράδειγμα, η συντομογραφία για το "Too Long, Did not Read" μπορεί να συντομευτεί ως TL, DR ή ως TLDR. Και οι δύο είναι μια αποδεκτή μορφή, με ή χωρίς στίξη.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε περιόδους (κουκκίδες) μεταξύ των επιστολών σας. Θα ηττηθεί ο σκοπός της επιτάχυνσης πληκτρολόγηση αντίχειρα. Για παράδειγμα, το ROFL δεν θα ήταν ποτέ γραμμένο ROFL , και το TTYL δεν θα μπει ποτέ TTYL

Το να γνωρίζετε πότε να χρησιμοποιείτε την ορολογία στην ανταλλαγή μηνυμάτων σας είναι να γνωρίζετε ποιος είναι το κοινό σας, γνωρίζοντας αν το περιβάλλον είναι άτυπο ή επαγγελματικό και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε καλή κρίση. Αν γνωρίζετε καλά τους ανθρώπους και είναι μια προσωπική και άτυπη επικοινωνία, τότε χρησιμοποιείτε απολύτως συντομογραφία. Από την άλλη, αν ξεκινάτε απλά μια σχέση φιλίας ή επαγγελματικής σχέσης με το άλλο άτομο, είναι καλύτερο να αποφύγετε τις συντομογραφίες μέχρι να αναπτύξετε μια σχέση σχέσης.

Εάν η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι σε επαγγελματικό πλαίσιο με κάποιον που εργάζεται ή με κάποιον πελάτη ή πωλητή εκτός της επιχείρησής σας, αποφύγετε τις συντομογραφίες εντελώς. Η χρήση πλήρους ορθογραφίας λέξεων δείχνει επαγγελματισμό και ευγένεια. Είναι πολύ πιο εύκολο να σκεφτείτε από την πλευρά του να είστε πολύ επαγγελματίας και στη συνέχεια να χαλαρώσετε τις επικοινωνίες σας με το χρόνο από το αντίστροφο.