Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το iTunes Home Sharing

Ζείτε σε ένα σπίτι που έχει περισσότερους από έναν υπολογιστές; Αν ναι, υπάρχουν πιθανώς περισσότερες από μία βιβλιοθήκες του iTunes στο σπίτι . Με τόσο πολλή μουσική κάτω από την ίδια στέγη, σκεφτήκατε ποτέ ότι θα ήταν υπέροχο να μοιράζεστε απλά τραγούδια ανάμεσα σε αυτές τις βιβλιοθήκες; Έχω καλά νέα: Υπάρχει! Είναι ένα χαρακτηριστικό του iTunes που ονομάζεται Home Sharing.

Το iTunes Home Sharing εξηγείται

Η Apple εισήγαγε το iTunes Home Sharing στο iTunes 9 ως έναν τρόπο να επιτρέψει σε πολλούς υπολογιστές σε ένα σπίτι που είναι όλοι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi να μοιράζονται μουσική. Με την ενεργοποίηση της Κοινής χρήσης στο σπίτι, μπορείτε να ακούσετε τη μουσική σε μια άλλη βιβλιοθήκη του iTunes στο σπίτι σας και να αντιγράψετε μουσική από άλλες βιβλιοθήκες στους υπολογιστές σας ή τα iPhone και τα iPod. Όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες μέσω του Home Sharing πρέπει να χρησιμοποιούν το ίδιο αναγνωριστικό της Apple.

Το Home Sharing είναι καλό για κάτι περισσότερο από μουσική. Εάν έχετε μια δεύτερη τηλεόραση Apple TV ή νεότερη έκδοση, είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο μοιράζεστε μουσική και φωτογραφίες στην Apple TV σας για να απολαύσετε στο σαλόνι.

Ακούγεται πολύ ωραία, σωστά; Εάν είστε πεπεισμένοι, εδώ πρέπει να ξέρετε για να το ρυθμίσετε.

Πώς να ενεργοποιήσετε το iTunes Home Sharing

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι οι υπολογιστές και οι συσκευές iOS που θέλετε να μοιράζεστε είναι όλοι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Η Κοινή χρήση στο σπίτι δεν σας επιτρέπει να συνδέσετε έναν υπολογιστή στο σπίτι σας με έναν στο γραφείο σας, για παράδειγμα.

Με αυτόν τον τρόπο, για να ενεργοποιήσετε την Αρχική κατανομή στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε iTunes 9 ή νεότερη έκδοση. Η Κοινή χρήση δεν είναι διαθέσιμη σε προηγούμενες εκδόσεις. Μάθετε πώς να αναβαθμίζετε το iTunes , αν είναι απαραίτητο.
  2. Κάντε κλικ στο μενού Αρχείο
  3. Κάντε κλικ στην Αρχική κατανομή
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση της αρχικής κοινής χρήσης
  5. Για να ενεργοποιήσετε την Αρχική κατανομή, συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό της Apple σας (γνωστός και ως λογαριασμό του iTunes Store) για το λογαριασμό από τον οποίο θέλετε να μοιραστείτε
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση της αρχικής κοινής χρήσης . Αυτό θα ενεργοποιήσει την Αρχική κατανομή και θα κάνει τη βιβλιοθήκη iTunes διαθέσιμη σε άλλον υπολογιστή στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Ένα αναδυόμενο μήνυμα θα σας ενημερώσει πότε θα τελειώσει
  7. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα για οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή ή συσκευή που θέλετε να διαθέσετε μέσω της Κοινόχρηστης σύνδεσης στο σπίτι.

Ενεργοποίηση κοινής χρήσης στο σπίτι σε συσκευές iOS

Για να μοιραστείτε μουσική από τις συσκευές iOS χρησιμοποιώντας την Αρχική κοινή χρήση, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Μουσική
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην Αρχική κατανομή και πατήστε Σύνδεση
  4. Εισαγάγετε το Apple ID και πατήστε Σύνδεση .

Και με αυτό που έγινε, είναι ενεργοποιημένη η Αρχική κατανομή. Μάθετε πώς να το χρησιμοποιήσετε στην επόμενη σελίδα.

Χρήση άλλων βιβλιοθηκών iTunes μέσω κοινής χρήσης

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπολογιστές και άλλες συσκευές που είναι διαθέσιμες σε εσάς μέσω της Κοινόχρηστης σύνδεσης στο σπίτι:

ΣΧΕΤΙΚΟΙ: Πώς να υποβαθμίσετε από το iTunes 12 στο iTunes 11

Όταν κάνετε κλικ στη βιβλιοθήκη του άλλου υπολογιστή, φορτώνεται στο κύριο παράθυρο του iTunes. Με την άλλη βιβλιοθήκη που έχετε φορτώσει, μπορείτε:

Όταν τελειώσετε με τον άλλο υπολογιστή, θα πρέπει να το απομακρύνετε από τη δική σας, αν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε ξανά σύντομα. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο μενού που το επιλέξατε αρχικά και κάντε κλικ στο κουμπί εξαγωγής δίπλα του. Ο υπολογιστής θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμος σε εσάς μέσω της Κοινής χρήσης στο σπίτι. απλά δεν θα συνδεθεί ανά πάσα στιγμή.

Κοινή χρήση φωτογραφιών με κοινή χρήση στο σπίτι

Όπως σημειώθηκε νωρίτερα, η Αρχική κατανομή είναι ένας τρόπος να φέρετε τις φωτογραφίες σας στην Apple TV σας για προβολή στη μεγάλη οθόνη. Για να επιλέξετε ποιες φωτογραφίες αποστέλλονται στην Apple TV σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Στο iTunes, κάντε κλικ στο Αρχείο
  2. Κάντε κλικ στην Αρχική κατανομή
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλέξτε φωτογραφίες για κοινή χρήση με την τηλεόραση Apple
  4. Αυτό ανοίγει το παράθυρο "Προτιμήσεις κοινής χρήσης φωτογραφιών" . Σε αυτό μπορείτε να επιλέξετε από ποια εφαρμογή φωτογραφίας θα μοιραστείτε, αν μοιράζεστε μερικές ή όλες τις φωτογραφίες σας, τα Άλμπουμ φωτογραφιών που θέλετε να μοιραστείτε και πολλά άλλα. Επιλέξτε τα πλαίσια δίπλα στην επιλογή σας και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος
  5. Εκκινήστε την εφαρμογή Φωτογραφίες στην Apple TV σας.

Απενεργοποίηση του iTunes Home Sharing

Αν δεν θέλετε πλέον να μοιράζεστε τη βιβλιοθήκη iTunes με άλλες συσκευές, απενεργοποιήστε την Αρχική κατανομή ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Στο iTunes, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο
  2. Κάντε κλικ στην Αρχική κατανομή
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Απενεργοποίηση κοινής χρήσης αρχικής σελίδας .