Τι είναι ένα αρχείο XSD;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XSD

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XSD είναι πιθανότατα ένα αρχείο XML Schema. μια μορφή αρχείου που βασίζεται σε κείμενο και ορίζει κανόνες επαλήθευσης για ένα αρχείο XML και εξηγεί τη φόρμα XML.

Τα αρχεία XML μπορούν να αναφέρουν ένα αρχείο XSD με το χαρακτηριστικό s chemaLocation.

Το πρόγραμμα Σταυροβελονιών Pattern Maker του HobbyWare χρησιμοποιεί επίσης την επέκταση XSD για τη μορφή του.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XSD

Επειδή τα αρχεία XSD είναι αρχεία κειμένου που είναι παρόμοια σε μορφή με αρχεία XML, ακολουθούν το ίδιο είδος ανοιχτών / τροποποιημένων κανόνων. Ωστόσο, οι περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τα αρχεία XSD περιστρέφονται γύρω από τον τρόπο δημιουργίας τους. Βρήκα αυτό το υπέροχο blog σχετικά με τη δημιουργία αρχείων XSD.

Το SchemaViewer είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που θα εμφανίζει τα αρχεία XSD στη σωστή μορφή δέντρων, γεγονός που τους καθιστά ευκολότερο να διαβαστούν παρά με ένα απλό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Notepad. Το μόνο εργαλείο Visual XSD μπορεί να το κάνει αυτό.

Τα αρχεία XSD μπορούν να ανοίξουν με το Microsoft Visual Studio, το Σημειωματάριο XML και το EditiX XML Editor.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου ως πρόγραμμα προβολής και επεξεργαστή XSD, δεδομένου ότι το αρχείο είναι απλά ένα αρχείο κειμένου. Δείτε μερικά από τα αγαπημένα μας σε αυτή τη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες δωρεάν κειμένου .

Εάν ασχολείστε με ένα αρχείο XSD που χρησιμοποιείται με το Pattern Maker, μπορείτε, βεβαίως, να το ανοίξετε με αυτό το λογισμικό. Ωστόσο, για έναν ελεύθερο τρόπο ανοίγματος και εκτύπωσης του αρχείου μοτίβων, το HobbyWare προσφέρει το πρόγραμμα Viewer Maker Pattern. Απλά σύρετε το αρχείο XSD στο πρόγραμμα ή χρησιμοποιήστε το μενού Αρχείο> Άνοιγμα .... Αυτός ο θεατής υποστηρίζει επίσης την παρόμοια μορφή PAT .

Η εφαρμογή Crossty iOS μπορεί επίσης να ανοίξει αρχεία XSD διασταύρωσης.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XSD

Ο ευκολότερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο XSD σε μια άλλη μορφή είναι να χρησιμοποιήσετε έναν από τους επεξεργαστές XSD από τα παραπάνω.

Για παράδειγμα, το Visual Studio μπορεί να αποθηκεύσει ένα ανοιχτό αρχείο XSD σε XML, XSLT , XSL, DTD, TXT και σε άλλες παρόμοιες μορφές.

Ο επεξεργαστής σχήματος JSON θα πρέπει να είναι σε θέση να μετατρέπει το XSD σε JSON. Δείτε αυτό το νήμα Overflow Stack για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους περιορισμούς αυτής της μετατροπής.

Αν αυτό που ψάχνετε είναι ένας μετατροπέας XML σε JSON, υπάρχει αυτός ο online μετατροπέας XML σε JSON που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε αυτό.

Το εργαλείο ανάλυσης σχήματος XML μπορεί να μετατρέψει αρχεία XDR, XML και XSD σε μια σειριακή κλάση ή σε ένα σύνολο δεδομένων, όπως η κλάση C #.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Excel εάν θέλετε να εισαγάγετε δεδομένα από ένα αρχείο XSD και να τα βάλετε σε ένα υπολογιστικό φύλλο Excel. Σε αυτήν την ερώτηση "Πώς να μετατρέψετε το αρχείο XSD σε XLS" στην υπερχείλιση στοίβας, μπορείτε να δείτε πώς να δημιουργήσετε μια προέλευση XML από το αρχείο XSD και, στη συνέχεια, σύρετε και αποθέστε τα δεδομένα απευθείας στο υπολογιστικό φύλλο.

Είναι πιθανό ότι το πρόγραμμα Pattern Maker που ανέφερα παραπάνω (όχι το δωρεάν πρόγραμμα προβολής) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή ενός αρχείου διασταυρούμενων βελονών XSD σε μια νέα μορφή αρχείου.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Εάν το αρχείο XSD δεν ανοίγει με τα προγράμματα και τα εργαλεία από τα παραπάνω, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι δεν ασχολείσαι πραγματικά με ένα αρχείο XSD καθόλου, αλλά ένα αρχείο που μοιράζεται μια παρόμοια επέκταση αρχείου.

Για παράδειγμα, το επίθημα XDS μοιάζει πάρα πολύ με το XSD, αλλά χρησιμοποιείται αντί για τα αρχεία Project DS Maker Project και τα αρχεία LcdStudio Design. Καμία από αυτές τις μορφές αρχείων δεν σχετίζεται με αρχεία ή μοτίβα XML.

Η ίδια ιδέα ισχύει για πολλές άλλες μορφές αρχείων, όπως αρχεία XACT Sound Bank που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .XSB. Πρόκειται για αρχεία ήχου που δεν θα ανοίξουν με οποιοδήποτε πρόγραμμα ανοίγματος XSD ή μετατροπέα αρχείων.

Εάν το αρχείο σας δεν τελειώνει με το .XSD, αναζητήστε το επίθημα για να βρείτε ποια προγράμματα είναι σε θέση να ανοίξουν ή να μετατρέψουν αυτόν τον συγκεκριμένο τύπο αρχείου.

Ωστόσο, αν έχετε πράγματι ένα αρχείο XSD αλλά δεν συνεργάζεται με το προτεινόμενο λογισμικό σε αυτή τη σελίδα, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ανάρτηση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου XSD και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.