Τι είναι το M4B FIle;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία M4B

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου M4B είναι ένα αρχείο βιβλίου ήχου MPEG-4. Συχνά θεωρούνται ότι χρησιμοποιούνται από το iTunes για την αποθήκευση βιβλίων ήχου.

Ορισμένες συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων χρησιμοποιούν τη μορφή M4B για να αποθηκεύουν ψηφιακούς σελιδοδείκτες μαζί με τον ήχο, επιτρέποντάς σας να παύσετε την αναπαραγωγή και στη συνέχεια να συνεχίσετε αργότερα. Αυτός είναι ένας λόγος που προτιμάτε σε σχέση με τα MP3 , τα οποία δεν μπορούν να αποθηκεύσουν τη θέση σας στο αρχείο.

Η μορφή ήχου M4A είναι ουσιαστικά όμοια με την M4B, εκτός από το ότι αυτοί οι τύποι αρχείων χρησιμοποιούνται για μουσική αντί για ηχητικά βιβλία.

Το iPhone της Apple χρησιμοποιεί επίσης τη μορφή MPEG-4 Audio για τους ήχους κλήσης, αλλά αυτά τα αρχεία αποθηκεύονται με την επέκταση M4R .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο M4B σε ένα iPhone

Το iTunes είναι το πρωταρχικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείται τόσο για την αναπαραγωγή αρχείων M4B σε έναν υπολογιστή όσο και για τη μεταφορά ηχητικών βιβλίων σε ένα iPhone ή σε άλλη συσκευή iOS. Μπορείτε να το κάνετε προσθέτοντας τα audiobooks στο iTunes και στη συνέχεια συγχρονίζοντας τη συσκευή σας με το iTunes.

Ξεκινήστε μεταφέροντας το αρχείο M4B στο iTunes. Στα Windows, χρησιμοποιήστε το μενού Αρχείο για να επιλέξετε είτε Προσθήκη αρχείου στη βιβλιοθήκη ... είτε Προσθήκη φακέλου στη βιβλιοθήκη ... για να αναζητήσετε το αρχείο M4B. Εάν βρίσκεστε σε Mac, μεταβείτε στο Αρχείο> Προσθήκη στη Βιβλιοθήκη ....

Σημείωση: Εάν τα ηχητικά βιβλία σας δεν είναι σε μορφή M4B, αλλά αντί για MP3, WAV κ.λπ., μεταβείτε στην ενότητα "Πώς να κάνετε ένα αρχείο M4B" παρακάτω, για να μετατρέψετε τα αρχεία ήχου στη μορφή M4B και, στη συνέχεια, να επιστρέψετε εδώ για να δείτε τι να κάνετε στη συνέχεια.

Με τη συσκευή συνδεδεμένη, κάντε κλικ ή επιλέξτε το εικονίδιο του τηλεφώνου στο iTunes για να μεταβείτε στο παράθυρο στη συσκευή iOS. Επιλέξτε το μενού Audiobooks στην αριστερή πλευρά του iTunes. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στο Sync Audiobooks και, στη συνέχεια, επιλέξτε αν θέλετε να συγχρονίσετε όλα τα audiobooks από τη βιβλιοθήκη του iTunes ή μόνο μερικά από αυτά.

Τώρα μπορείτε να συγχρονίσετε τη συσκευή σας με το iTunes για να στείλετε το αρχείο M4B στο iPhone, το iPad ή το iPod touch.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο M4B σε έναν υπολογιστή

Το iTunes δεν είναι το μοναδικό πρόγραμμα που θα αναπαράγει ένα αρχείο M4B σε έναν υπολογιστή. Το Windows Media Player λειτουργεί επίσης, αλλά ίσως χρειαστεί να ανοίξετε το Windows Media Player πρώτα και μετά ανοίξτε το αρχείο M4B με μη αυτόματο τρόπο από το μενού του WMP, αφού τα Windows ενδέχεται να μην αναγνωρίζουν την επέκταση M4B.

Μια άλλη επιλογή είναι να μετονομάσετε την επέκταση από το .M4B σε .M4A επειδή τα Windows συνδυάζουν σωστά τα αρχεία M4A με το Windows Media Player.

Άλλοι παίκτες πολυμέσων πολυμέσων που υποστηρίζουν εγγενώς την πολύ παρόμοια μορφή M4A, όπως τα VLC, MPC-HC και PotPlayer, θα παίξουν επίσης αρχεία M4B.

Συμβουλή: Ένα ηχητικό βιβλίο M4B που αγοράζετε (σε αντίθεση με ένα που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από έναν ιστότοπο όπως το LibriVox) πιθανόν να προστατεύεται από το DRM, πράγμα που σημαίνει ότι θα παίζει μόνο με εξουσιοδοτημένο λογισμικό και συσκευές υπολογιστή. Για παράδειγμα, τα περισσότερα audiobooks που βασίζονται στο M4B που αγοράζετε από το κατάστημα iTunes είναι προστατευμένα με DRM και θα αναπαραχθούν μόνο στο iTunes και τις συσκευές που εξουσιοδοτούνται μέσω του iTunes.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο M4B

Δεδομένου ότι τα αρχεία M4B είναι συχνά audiobooks, είναι συνήθως αρκετά μεγάλα και ως εκ τούτου μετατρέπονται καλύτερα με ένα αποκλειστικό, δωρεάν πρόγραμμα μετατροπής αρχείων χωρίς σύνδεση. Το Free Studio του DVDVideoSoft είναι ένας δωρεάν μετατροπέας αρχείων M4B που μπορεί να αποθηκεύσει το M4B σε MP3, WAV, WMA , M4R, FLAC και άλλες μορφές ήχου.

Το Zamzar είναι ένας άλλος μετατροπέας M4B, αλλά λειτουργεί στον περιηγητή σας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να φορτώσετε το αρχείο στην ιστοσελίδα του για να το μετατρέψετε. Το Zamzar μπορεί να μετατρέψει M4B σε MP3 online, καθώς και σε παρόμοιες μορφές όπως AAC , M4A και OGG .

Σημαντικό: Δεν μπορείτε συνήθως να αλλάξετε μια επέκταση αρχείου (όπως την επέκταση αρχείου M4B) σε μια που αναγνωρίζει ο υπολογιστής σας και να αναμένετε ότι το νέο μετονομαζόμενο αρχείο θα είναι χρησιμοποιήσιμο. Μια πραγματική μετατροπή μορφής αρχείου χρησιμοποιώντας μία από τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω πρέπει να πραγματοποιηθεί στις περισσότερες περιπτώσεις. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ωστόσο, δοκιμάστε να μετονομάσετε το αρχείο .M4B σε .M4A, ένα τέχνασμα που είναι πολύ συχνά επιτυχές, τουλάχιστον για audiobooks M4B που δεν προστατεύονται με DRM.

Πώς να φτιάξετε ένα αρχείο M4B

Εάν θέλετε να τοποθετήσετε ένα ηχητικό βιβλίο στο iPhone σας, αλλά το αρχείο ήχου δεν είναι σε μορφή M4B, θα πρέπει να μετατρέψετε το MP3, WAV ή οποιαδήποτε μορφή του αρχείου στο M4B, έτσι ώστε το iPhone να κερδίσει ' t το σφάλμα για ένα τραγούδι. Βασικά, απλά πρέπει να κάνετε το αντίθετο από αυτό που διαβάζετε στην παραπάνω ενότητα.

Το Audiobook Binder μπορεί να μετατρέψει MP3 σε M4B σε macOS. Οι χρήστες των Windows μπορούν να κατεβάσουν το MP3 σε iPod / iPhone Audio Book Converter για να μετατρέψουν πολλαπλά αρχεία MP3 σε αρχεία M4B ή ακόμα και να συνδυάσουν τα MP3 σε ένα μεγάλο audiobook.