Τι είναι ένα αρχείο AMP;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία AMP

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου AMP είναι ένα αρχείο Adobe Photoshop Curves Map που δημιουργήθηκε με το εργαλείο Curves του Photoshop για να τροποποιήσει τα χρώματα RGB μιας φωτογραφίας.

Τα αρχεία AMP που χρησιμοποιούνται στο Photoshop είναι εξαιρετικά παρόμοια με τα αρχεία Curve που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .ACV , αλλά δημιουργούνται χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο μολυβιού για να σχεδιάσουν την καμπύλη αντί να προσαρμόσουν την καμπύλη σύροντάς την γύρω από την οθόνη.

Εάν το αρχείο AMP δεν σχετίζεται με το Photoshop, τότε θα μπορούσε να είναι ένα πακέτο πακέτων μονάδων Alfresco. Πρόκειται για συμπιεσμένα πακέτα ZIP που αποτελούνται από εικόνες, αρχεία XML, αρχεία CSS και άλλα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την παροχή πρόσθετων λειτουργιών σε έναν διακομιστή Alfresco.

Σημείωση: Το AMP χρησιμοποιείται επίσης σε άλλα περιβάλλοντα, όπως για τις Επιταχυνόμενες Κινητές Σελίδες και στον όρο "επέκταση ενισχυτή" (σε σχέση με τους στερεοφωνικούς ενισχυτές), αλλά ούτε έχουν καμία σχέση με μια μορφή αρχείου AMP.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο AMP

Τα αρχεία AMP μπορούν να ανοίξουν με το Adobe Photoshop χρησιμοποιώντας το μενού Image> Adjustments> Curves ... του προγράμματος . Αφού βρεθείτε εκεί, επιλέξτε το μικρό κουμπί ανάμεσα στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο και το κουμπί OK και επιλέξτε Φόρτωση προκαθορισμένης ... για να περιηγηθείτε στο αρχείο AMP που θέλετε να ανοίξετε.

Συμβουλή: Για να δείτε τα αρχεία AMP αντί των αρχείων ACV ή ATF (που είναι άλλοι τύποι αρχείων που μπορείτε να ανοίξετε από αυτό το παράθυρο), θα πρέπει να αλλάξετε την επιλογή "Αρχεία τύπου: " στις ρυθμίσεις χαρτών (* .AMP ).

Από αυτό το παράθυρο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο AMP. Από προεπιλογή, απλά αριστερά στο τμήμα εξόδου (με τη γραμμή στο κέντρο), υπάρχουν δύο μικρά κουμπιά - μια κουρελιασμένη γραμμή και ένα μολύβι. Αν επιλέξετε το εικονίδιο με το μολύβι, μπορείτε να σχεδιάσετε την οθόνη εξόδου για να επηρεάσετε τα χρώματα της εικόνας. Χρησιμοποιώντας το ίδιο μικρό κουμπί που περιγράψατε στην προηγούμενη παράγραφο, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή Save Preset ... για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αυτών των προσαρμοσμένων ρυθμίσεων σε ένα νέο αρχείο AMP.

Ένας άλλος τρόπος για να ανοίξετε ένα αρχείο AMP είναι να το τοποθετήσετε στον κατάλογο εγκατάστασης του Photoshop κάτω από το φάκελο \ Presets \ Curves \ . Κάνοντας αυτό θα εμφανιστεί το αρχείο AMP μαζί με τις άλλες προεπιλογές στο εργαλείο Curves . Αυτή η μέθοδος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξετε ταυτόχρονα πολλά αρχεία χάρτη του Photoshop Curves Map.

Εάν το αρχείο AMP σας είναι αντί ενός αρχείου πακέτων μονάδας Alfresco, μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε ένα διακομιστή Alfresco με το εργαλείο διαχείρισης μονάδων. Δεδομένου ότι είναι απλώς ZIP αρχεία, θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν αρχείο unzip εργαλείο όπως 7-Zip για να δείτε τα περιεχόμενά του. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτή τη συγκεκριμένη μορφή στην ιστοσελίδα του λογισμικού Alfresco.

Σημείωση: Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι το αρχείο AMP σας συσχετίζεται με το Adobe Photoshop, αλλά αν όχι, ή εάν ένα πρόγραμμα διαφορετικό από εκείνο που θέλετε να προσπαθήσετε να ανοίξετε αυτά τα αρχεία από προεπιλογή, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής σύνδεσης αρχείων στα Windows για βοήθεια σχετικά με κάνοντας τη μετάβαση από το ένα πρόγραμμα στο άλλο.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο AMP

Εάν κάποιο πρόγραμμα ήταν σε θέση να μετατρέψει αρχεία AMP, θα ήταν το Photoshop, αλλά δεν μπορεί και δεν χρειάζεται να μετατρέψει αυτούς τους τύπους αρχείων. Ακριβώς όπως τα αρχεία ACV, και οι δύο χρησιμοποιούνται μόνο με το εργαλείο Curves και επομένως δεν χρειάζεται να υπάρχουν σε οποιαδήποτε άλλη μορφή αρχείου.

Το ίδιο ισχύει και για τα αρχεία AMP που χρησιμοποιούνται με το λογισμικό Alfresco - επειδή είναι μόνο πακέτα άλλων αρχείων, είμαι σίγουρος ότι δεν μπορούν να αποθηκευτούν σε οποιαδήποτε άλλη μορφή. Ωστόσο, εάν το λογισμικό Alfresco το υποστηρίζει, θα το βρούσατε ως μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως ή μέσω κάποιας επιλογής Εξαγωγή .

Σημείωση: Οι περισσότεροι τύποι αρχείων, όπως η μορφή PSD του Photoshop, μπορούν να μετατραπούν χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων , αλλά και πάλι, δεν υπάρχουν μετατροπείς που να είναι διαθέσιμοι για αρχεία AMP, καθώς δεν χρειάζεται να υπάρχουν.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Ορισμένα αρχεία έχουν μια πολύ παρόμοια επέκταση αρχείου και μπορούν να φανούν σαν να ανοίγουν με το ίδιο πρόγραμμα με τα αρχεία AMP επειδή είναι εύκολο να κάνουν λάθος για ένα αρχείο Adobe Photoshop Curves Map. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή για να αποφύγετε την ανάγνωση σχετικά με τον λάθος τύπο αρχείου.

Για παράδειγμα, τα αρχεία AMP φαίνονται εντυπωσιακά παρόμοια με τα αρχεία ήχου AMR, τα αρχεία εγκατάστασης AMS Monitor και τα αρχεία Project AMP AutoPlay Media Studio, αλλά κανένα από αυτά δεν ανοίγει με τον ίδιο τρόπο όπως τα άλλα. Το ίδιο ισχύει και για τα αρχεία APM, τα οποία είναι αρχεία εικόνας Aldus Placeable Metafile Image.

Εάν το αρχείο σας δεν είναι πραγματικά ένα αρχείο AMP, ερευνήστε την πραγματική επέκταση του αρχείου για να μάθετε ποια προγράμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να το ανοίξετε ή να το μετατρέψετε.