Πώς να Περιηγηθείτε στο Web σε ένα PS Vita

Τι πρέπει να ξέρετε για να πάτε on-the-go

Μια από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές στο PS Vita είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Παρόλο που δεν είναι τόσο διαφορετικό από την περιήγηση στο διαδίκτυο σε ένα PSP , το ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης έχει βελτιωθεί σε σχέση με την έκδοση του PSP, καθιστώντας την πιο εύκολη και καλύτερη εμπειρία.

Προτού μπορέσετε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο με το πρόγραμμα περιήγησης στο Web, θα πρέπει πρώτα να ρυθμίσετε το PS Vita για πρόσβαση στο διαδίκτυο. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τις "Ρυθμίσεις" πιέζοντας το εικονίδιο που μοιάζει με μια εργαλειοθήκη. Επιλέξτε "Ρυθμίσεις Wi-Fi" ή "Ρυθμίσεις δικτύου κινητής τηλεφωνίας" και ρυθμίστε τη σύνδεσή σας από εκεί (σε μοντέλο Wi-Fi μόνο θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Wi-Fi , αλλά σε μοντέλο 3G, ).

Ενεργοποίηση του ιστού

Αφού έχετε ρυθμίσει και ενεργοποιήσει μια σύνδεση στο Internet, πατήστε το εικονίδιο Browser (μπλε με το WWW σε αυτό) για να ανοίξετε το LiveArea. Ενδέχεται να δείτε μια λίστα ιστότοπων στα αριστερά και ιστολόγια στο κάτω μέρος της δεξιάς (αφού επισκεφτείτε μερικές ιστοσελίδες, θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε τα στοιχεία εδώ). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές για να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης και να μεταβείτε απευθείας στον αναφερόμενο ιστότοπο. Αν δεν τα βλέπετε ή θέλετε να μεταβείτε σε διαφορετικό ιστότοπο, πατήστε το εικονίδιο "Έναρξη" για να ξεκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησης.

Περιήγηση στο Web

Εάν γνωρίζετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου που θέλετε να επισκεφθείτε, πατήστε στη γραμμή διευθύνσεων στο επάνω μέρος της οθόνης (εάν δεν την δείτε, δοκιμάστε να τρέξετε την οθόνη προς τα κάτω) και πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο οθόνης . Αν δεν γνωρίζετε τη διεύθυνση URL ή θέλετε να κάνετε αναζήτηση σε ένα θέμα, πατήστε το εικονίδιο "Αναζήτηση" - είναι αυτό που μοιάζει με μεγεθυντικό φακό, το τέταρτο κάτω στη δεξιά στήλη. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το όνομα της ιστοσελίδας ή το θέμα που αναζητάτε, ακριβώς όπως θα κάνατε με το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του υπολογιστή σας. Οι παρακάτω σύνδεσμοι είναι ίδιοι με τη χρήση ενός προγράμματος περιήγησης για υπολογιστή - πατήστε απλώς τον σύνδεσμο στον οποίο θέλετε να μεταβείτε (αλλά δείτε παρακάτω τη χρήση πολλαπλών παραθύρων).

Χρήση πολλαπλών Windows

Η εφαρμογή περιήγησης δεν διαθέτει καρτέλες, αλλά μπορείτε να ανοίξετε ταυτόχρονα έως και 8 ξεχωριστά παράθυρα του προγράμματος περιήγησης. Υπάρχουν δύο τρόποι για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο. Εάν θέλετε να ανοίξετε μια σελίδα για την οποία γνωρίζετε τη διεύθυνση URL ή να ξεκινήσετε μια νέα αναζήτηση σε ένα ξεχωριστό παράθυρο, πατήστε το εικονίδιο "Windows" στη δεξιά στήλη, το τρίτο από την κορυφή (μοιάζει με στοιβάζονται τετράγωνα, με την κορυφή ένα που έχει ένα + σε αυτό). Στη συνέχεια, πατήστε το ορθογώνιο με το πλήκτρο + μέσα από την οθόνη που εμφανίζεται.

Ο άλλος τρόπος για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο είναι να ανοίξετε έναν σύνδεσμο σε μια υπάρχουσα σελίδα σε ένα νέο παράθυρο. Αγγίξτε παρατεταμένα το σύνδεσμο που θέλετε να ανοίξετε σε ένα ξεχωριστό παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί ένα μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Άνοιγμα σε νέο παράθυρο". Για εναλλαγή μεταξύ ανοιχτών παραθύρων, πατήστε το εικονίδιο "Windows" και, στη συνέχεια, επιλέξτε το παράθυρο που θέλετε να προβάλετε από την οθόνη που εμφανίζεται. Μπορείτε να κλείσετε τα παράθυρα από εδώ πατώντας το X στην επάνω αριστερή γωνία του κάθε εικονιδίου παραθύρου ή μπορείτε να κλείσετε ένα παράθυρο όταν είναι ενεργό πατώντας το X στο επάνω μέρος της οθόνης, ακριβώς στα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων.

Άλλες λειτουργίες προγράμματος περιήγησης

Για να προσθέσετε μια ιστοσελίδα στους σελιδοδείκτες σας, πατήστε το εικονίδιο "Επιλογές" (αυτό που βρίσκεται στην κάτω δεξιά πλευρά με ...) και επιλέξτε "Προσθήκη Bookmark" και μετά "OK". Η επίσκεψη σε μια σελίδα που ήταν σελιδοδείκτη στο παρελθόν είναι τόσο απλή όσο η επιλογή του αγαπημένου εικονιδίου (η καρδιά στο κάτω μέρος της δεξιάς στήλης) και η επιλογή του κατάλληλου συνδέσμου. Για να οργανώσετε τους σελιδοδείκτες σας πατήστε το εικονίδιο αγαπημένων, στη συνέχεια "Επιλογές" (...).

Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε εικόνες από ιστοσελίδες στην κάρτα μνήμης αγγίζοντας και κρατώντας πατημένο την εικόνα μέχρι να εμφανιστεί ένα μενού. Επιλέξτε "Αποθήκευση εικόνας" και στη συνέχεια "Αποθήκευση".

Φυσικά, με μια τόσο μικρή οθόνη, θα πρέπει να μπορείτε να μεγεθύνετε και να μεγεθύνετε. Μπορείτε να το κάνετε αυτό, πιέζοντας το δάχτυλό σας στην οθόνη για μεγέθυνση και τσίμπημα των δακτύλων σας για να σμικρύνετε. Ή μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στην περιοχή στην οποία θέλετε να κάνετε μεγέθυνση. Πατήστε ξανά δύο φορές για να σμικρύνετε ξανά.

Όρια

Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού ενώ παίζετε ένα παιχνίδι ή παρακολουθείτε ένα βίντεο, η εμφάνιση κάποιου περιεχομένου ιστού θα είναι περιορισμένη. Πρόκειται μάλλον για ζήτημα μνήμης και ισχύος επεξεργαστή. Έτσι, αν σκοπεύετε να κάνετε πολλή περιήγηση, είναι καλύτερο να εγκαταλείψετε πρώτα το παιχνίδι ή το βίντεό σας πρώτα. Αν θέλετε απλά να αναζητήσετε κάτι γρήγορα χωρίς να σταματήσετε αυτό που κάνετε, μπορείτε να το κάνετε. Απλά μην περιμένετε να είστε σε θέση να παρακολουθήσετε βίντεο στο διαδίκτυο ενώ έχετε ένα παιχνίδι που τρέχει στο παρασκήνιο.