Χρειάζεται να ανασυγκροτήσετε έναν σκληρό δίσκο ενός Mac;

Εκτός από μερικές συγκεκριμένες χρήσεις, ο ανασυγκρότημα μπορεί να μην είναι απαραίτητος

Η Apple παρέχει μια εύχρηστη εφαρμογή για εργασία με σκληρούς δίσκους που ονομάζεται Disk Utility . Αν ανοίξετε το Disk Utility , θα παρατηρήσετε ότι δεν περιλαμβάνει ένα εργαλείο για ανασυγκρότηση κάποιας από τις μονάδες δίσκου που είναι συνδεδεμένες στο Mac σας. Ο λόγος για αυτήν την αντιληπτή επίβλεψη είναι ότι ένα Mac που εκτελεί οποιαδήποτε έκδοση του OS X αργότερα από το 10,2 δεν χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί. Το OS X, καθώς και το macOS, έχουν τις δικές τους ενσωματωμένες διασφαλίσεις που εμποδίζουν την κατακερματισμό των αρχείων.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των διασφαλίσεων είναι ότι ο Mac σπάνια, αν ποτέ, πρέπει να έχει το χώρο του δίσκου defragmented. Η μόνη πραγματική εξαίρεση σε αυτό είναι όταν ο σκληρός σας δίσκος έχει λιγότερο από 10 τοις εκατό ελεύθερο χώρο . Σε αυτό το σημείο, το λειτουργικό σύστημα Mac δεν είναι σε θέση να εκτελέσει τις αυτόματες ρουτίνες ανασυγκρότησης και θα πρέπει να εξετάσετε είτε την αφαίρεση αρχείων είτε την επέκταση του μεγέθους του αποθηκευτικού χώρου του δίσκου.

Υπάρχει λόγος να μην ανασυγκροτήσετε τη μονάδα δίσκου των Mac;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ίσως δεν χρειάζεται να ανασυγκροτήσετε τις μονάδες δίσκου σας, επειδή ο υπολογιστής σας Mac φροντίζει αυτό για εσάς. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι τύποι εργασιών που μπορούν να επωφεληθούν από ανασυγκροτημένους δίσκους. συγκεκριμένα, όταν εργάζεστε σε πραγματικό χρόνο ή σε σχεδόν πραγματικό χρόνο απόκτηση ή χειρισμό δεδομένων. Σκεφτείτε την εγγραφή και την επεξεργασία βίντεο ή ήχου, τη σύνθετη συλλογή επιστημονικών δεδομένων ή την επεξεργασία δεδομένων που είναι ευαίσθητα στο χρόνο.

Αυτό ισχύει μόνο για τους τυπικούς σκληρούς δίσκους. Εάν χρησιμοποιείτε μονάδα SSD ή μονάδα Fusion, τα δεδομένα του δεν θα πρέπει ποτέ να ανασυγκροτούνται, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εγγραφή ενίσχυσης, μια κοινή αιτία πρόωρης αποτυχίας του SSD. Τα SSD έχουν έναν πεπερασμένο αριθμό εγγραφών που μπορούν να εκτελεστούν. Μπορείτε να το σκεφτείτε, καθώς η θέση μνήμης μέσα στο SSD γίνεται εύθραυστη με την ηλικία. Κάθε εγγραφή σε μια θέση μνήμης αυξάνει την ηλικία του κελιού.

Επειδή η αποθήκευση με βάση το φλας απαιτεί τη διαγραφή των θέσεων μνήμης πριν από την εγγραφή νέων δεδομένων σε αυτές, η διαδικασία ανασυγκρότησης ενός SSD μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλούς κύκλους εγγραφής, προκαλώντας υπερβολική φθορά στο SSD.

Θα Defragmenting Harm Drive μου;

Όπως αναφέρθηκε, η ανασυγκρότηση ενός SSD ή οποιασδήποτε συσκευής αποθήκευσης με βάση το φλας (αυτό περιλαμβάνει δίσκους βασισμένους σε σύντηξη που χρησιμοποιούν μια μικρή συσκευή SSD / flash μαζί με έναν τυπικό σκληρό δίσκο) μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη αποτυχία αυξάνοντας την ποσότητα φθοράς ανάγνωση των κυττάρων αποθήκευσης). Στην περίπτωση ενός σκληρού δίσκου, ο οποίος χρησιμοποιεί μια μηχανική περιστρεφόμενη πιατέλα, δεν υπάρχει σημαντική πιθανότητα ζημιάς στο σκληρό δίσκο ή στο Mac σας, απλά πραγματοποιώντας defrag. Το μόνο αρνητικό έρχεται στον χρόνο που χρειάζεται για την εκτέλεση της ανασυγκρότησης.

Τι εάν αποφασίσω ότι κάνω πραγματικά ανάγκη ανασυγκρότησης;

Υπάρχουν διαθέσιμα βοηθητικά προγράμματα τρίτων που μπορούν να ανασυγκροτήσουν τις μονάδες Mac. Ένα από τα αγαπημένα μας για αυτό το καθήκον είναι το Drive Genius 4 .

Το Drive Genius 4 προσφέρει πολύ περισσότερα από την δυνατότητα ανασυγκρότησης της μονάδας δίσκου Mac. Περιλαμβάνει την ικανότητα παρακολούθησης της κίνησης του δίσκου καθώς και την επισκευή των περισσότερων προβλημάτων της μονάδας δίσκου.