Αντιμετώπιση προβλημάτων του Safari - Αργή φόρτωση σελίδας

Η απενεργοποίηση της προεπιλογής DNS μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του Safari

Το Safari, μαζί με σχεδόν κάθε άλλο πρόγραμμα περιήγησης, περιλαμβάνει πλέον το DNS prefetching, ένα χαρακτηριστικό που έχει σχεδιαστεί για να κάνει την περιήγηση στο Web πιο γρήγορη , εξετάζοντας όλους τους συνδέσμους που ενσωματώνονται σε μια ιστοσελίδα και ερωτώντας τον διακομιστή DNS σας για να επιλύσετε κάθε σύνδεσμο Διεύθυνση IP.

Όταν η προεργασία εκτύπωσης DNS λειτουργεί καλά, από τη στιγμή που κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο σε έναν ιστότοπο, το πρόγραμμα περιήγησής σας γνωρίζει ήδη τη διεύθυνση IP και είναι έτοιμο να φορτώσει τη ζητούμενη σελίδα. Αυτό σημαίνει πολύ γρήγορους χρόνους απόκρισης καθώς μετακινείτε από σελίδα σε σελίδα.

Λοιπόν, πώς μπορεί αυτό να είναι κακό; Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι η προπώληση DNS μπορεί να έχει μερικά ενδιαφέροντα μειονεκτήματα, αν και μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Ενώ τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης έχουν τώρα προεπιλογή DNS, θα επικεντρωθούμε στο Safari , αφού είναι το κορυφαίο πρόγραμμα περιήγησης για Mac.

Όταν το Safari φορτώνει έναν ιστότοπο, μερικές φορές η σελίδα αποδίδεται και εμφανίζεται έτοιμη για να διαβάσετε το περιεχόμενό του. Αλλά όταν προσπαθείτε να μετακινηθείτε προς τα επάνω ή προς τα κάτω στη σελίδα ή να μετακινήσετε το δείκτη του ποντικιού, θα πάρετε έναν περιστρεφόμενο δρομέα. Ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι το εικονίδιο ανανέωσης του προγράμματος περιήγησης εξακολουθεί να περιστρέφεται επίσης. Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι ενώ η σελίδα έχει αναπαραχθεί με επιτυχία, κάτι εμποδίζει το πρόγραμμα περιήγησης να ανταποκριθεί στις ανάγκες σας.

Υπάρχει ένας αριθμός πιθανών ενόχων. Η σελίδα ενδέχεται να παρουσιάσει σφάλματα, ο διακομιστής ιστότοπου μπορεί να είναι αργός ή ένα μέρος εκτός της τοποθεσίας της σελίδας, όπως μια υπηρεσία διαφημίσεων τρίτου μέρους, ενδέχεται να είναι εκτός λειτουργίας. Αυτοί οι τύποι ζητημάτων είναι συνήθως προσωρινά και πιθανότατα θα φύγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, από λίγα λεπτά έως μερικές ημέρες.

Τα προφορικά θέματα DNS λειτουργούν λίγο διαφορετικά. Αυτές συνήθως επηρεάζουν τον ίδιο ιστότοπο κάθε φορά που το επισκέπτεστε για πρώτη φορά σε μια περίοδο λειτουργίας του προγράμματος περιήγησης Safari. Μπορείτε να επισκεφτείτε το site νωρίς το πρωί και να διαπιστώσετε ότι είναι εξαιρετικά αργό να απαντήσετε. Ελάτε πίσω μια ώρα αργότερα, και όλα είναι καλά. Την επόμενη μέρα, το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται. Η πρώτη σας επίσκεψη είναι αργή, πολύ αργή. οι επόμενες επισκέψεις εκείνης της ημέρας είναι ωραία.

Επομένως, τι συμβαίνει με την προπώληση DNS;

Στο παράδειγμά μας παραπάνω, όταν πηγαίνετε στον ιστότοπο το πρώτο πράγμα το πρωί, το Safari έχει την ευκαιρία να στείλει ερωτήματα DNS για κάθε σύνδεσμο που βλέπει στη σελίδα. Ανάλογα με τη σελίδα που φορτώνετε, θα μπορούσαν να είναι μερικά ερωτήματα ή θα μπορούσαν να είναι χιλιάδες, ειδικά εάν είναι ένας ιστότοπος που έχει πολλά σχόλια χρηστών ή επισκέπτεστε ένα φόρουμ κάποιου τύπου.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο που το Safari στέλνει τόνους ερωτημάτων DNS, αλλά ότι μερικοί παλαιότεροι δρομολογητές οικιακού δικτύου δεν μπορούν να χειριστούν το φορτίο αιτήματος ή ότι το σύστημα DNS του ISP σας είναι μικρότερο από τα αιτήματα ή από συνδυασμό των δύο.

Υπάρχουν δύο εύκολες μέθοδοι για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την επίλυση των προβλημάτων απόδοσης προέντασης DNS. Θα σας οδηγήσουμε και στις δύο μεθόδους.

Αλλαγή του παροχέα υπηρεσιών DNS

Η πρώτη μέθοδος είναι να αλλάξετε τον παροχέα υπηρεσιών DNS. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις ρυθμίσεις DNS που τους ορίζει ο ISP, αλλά γενικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε παροχέα υπηρεσιών DNS θέλετε. Από την εμπειρία μου, η υπηρεσία DNS του τοπικού ISP είναι πολύ κακή. Η αλλαγή των παρόχων υπηρεσιών ήταν μια καλή κίνηση από την πλευρά μας. μπορεί να είναι μια καλή κίνηση και για σας.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τον τρέχοντα παροχέα DNS χρησιμοποιώντας τις οδηγίες στον παρακάτω οδηγό:

Ο περιηγητής μου δεν εμφανίζει σωστά έναν ιστότοπο: Πώς μπορώ να διορθώσω αυτό το πρόβλημα;

Αν μετά την επαλήθευση της υπηρεσίας DNS αποφασίσετε να αλλάξετε σε άλλη, η προφανής ερώτηση είναι ποιο; Μπορείτε να δοκιμάσετε το OpenDNS ή το Google Public DNS, δύο δημοφιλείς και δωρεάν παρόχους υπηρεσιών DNS, αλλά εάν δεν σας πειράζει να κάνετε λίγο μικροαλλαγές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω οδηγό για να δοκιμάσετε διάφορους παρόχους υπηρεσιών DNS για να δείτε ποια είναι καλύτερη για εσάς:

Δοκιμάστε τον παροχέα DNS σας για να αποκτήσετε ταχύτερη πρόσβαση στο Web

Αφού επιλέξετε έναν παροχέα DNS που θα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να βρείτε οδηγίες σχετικά με την αλλαγή των ρυθμίσεων DNS του Mac στον παρακάτω οδηγό:

Διαχειριστείτε το DNS του Mac σας

Μόλις αλλάξετε σε άλλο παροχέα DNS, κλείστε το Safari. Ξεκινήστε το Safari και, στη συνέχεια, δοκιμάστε τον ιστότοπο που σας προκαλούσε επανειλημμένα προβλήματα.

Αν ο ιστότοπος φορτώνει εντάξει τώρα και το Safari παραμένει ευαίσθητο, τότε είστε έτοιμοι. το πρόβλημα ήταν με τον παροχέα DNS. Για να βεβαιωθείτε διπλά, δοκιμάστε να φορτώσετε ξανά τον ίδιο ιστότοπο αφού κλείσετε και κάντε επανεκκίνηση του Mac. Εάν όλα εξακολουθούν να λειτουργούν, τελειώσατε.

Αν όχι, το πρόβλημα είναι πιθανόν αλλού. Μπορείτε να επανέλθετε στις προηγούμενες ρυθμίσεις DNS ή απλώς να αφήσετε τα νέα στη θέση σας, ειδικά αν αλλάξατε σε έναν από τους παρόχους DNS που προτείνω παραπάνω. και οι δύο λειτουργούν πολύ καλά.

Απενεργοποιήστε το Prefetch του DNS του Safari

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε να τα λύσετε, μη επισκέπτεστε ξανά αυτόν τον ιστότοπο ή απενεργοποιώντας την προεπισκόπηση των DNS.

Θα ήταν ωραίο αν η προεπιλογή DNS ήταν μια ρύθμιση προτίμησης στο Safari. Θα ήταν ακόμα καλύτερο αν θα μπορούσατε να απενεργοποιήσετε την εκ των προτέρων προσέλκυση σε κάθε τοποθεσία. Επειδή όμως καμία από αυτές τις επιλογές δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια διαφορετική προσέγγιση για να απενεργοποιήσουμε τη λειτουργία.

  1. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  2. Στο παράθυρο του τερματικού που ανοίγει, πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε / επικολλήστε την ακόλουθη εντολή:
  3. προεπιλογές γράψτε com.apple.safari WebKitDNSPrefetchingEnabled -boolean false
  4. Πατήστε enter ή επιστροφή.
  5. Στη συνέχεια, μπορείτε να κλείσετε το τερματικό.

Κλείστε και επανεκκινήστε το Safari και, στη συνέχεια, επανεξετάστε τον ιστότοπο που σας προκαλούσε προβλήματα. Θα πρέπει να λειτουργήσει καλά τώρα. Το πρόβλημα ήταν πιθανώς ένας παλαιότερος δρομολογητής στο δίκτυο του σπιτιού σας. Αν αντικαταστήσετε τον δρομολογητή κάποια μέρα ή αν ο κατασκευαστής του δρομολογητή προσφέρει αναβάθμιση υλικολογισμικού που επιλύει το ζήτημα, θα θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά το DNS. Δείτε πώς.

  1. Εκκίνηση τερματικού σταθμού.
  2. Στο παράθυρο του τερματικού, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:
  3. προεπιλογή γράψτε com.apple.safari WebKitDNSPαναπροσαρμογήΕνεργοποιημένη
  4. Πατήστε enter ή επιστροφή.
  5. Στη συνέχεια, μπορείτε να κλείσετε το τερματικό.

Αυτό είναι; θα πρέπει να είστε έτοιμοι. Μακροπρόθεσμα, είστε συνήθως καλύτερα με ενεργοποιημένη την προεπιλογή DNS. Αλλά εάν επισκέπτεστε συχνά έναν ιστότοπο που έχει προβλήματα, η μετατροπή του DNS σε προπληρωμή μπορεί να κάνει την καθημερινή επίσκεψη πιο ευχάριστη.