Απλά κόλπα αναζήτησης Google: Το κορυφαίο 11

Η Google είναι η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στον Ιστό, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο ισχυρότεροι μπορούν να κάνουν τις αναζητήσεις τους στο Google με λίγα απλά τσιμπήματα. Επειδή η μηχανή αναζήτησης είναι ευέλικτη και χρησιμοποιεί τόσο τη φυσική επεξεργασία γλώσσας όσο και τις δυνατότητες αναζήτησης Boolean, δεν υπάρχει όριο στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο Google για να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Φυσικά, γνωρίζοντας μερικές κοινές εντολές αναζήτησης , όπως αυτές που αναφέρονται παρακάτω, μπορεί πραγματικά να αναβαθμίσει το παιχνίδι αναζήτησης, ώστε να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο ψάχνοντας για τις απαντήσεις που χρειάζεστε.

Αναζήτηση φράσης Google

Εάν θέλετε η Google να επιστρέψει την αναζήτησή σας ως πλήρης φράση , με την ακριβή σειρά και εγγύτητα που πληκτρολογήσατε, τότε θα πρέπει να την περιβάλλετε με εισαγωγικά. δηλαδή "τρία τυφλά ποντίκια". Διαφορετικά, η Google θα εντοπίσει αυτές τις λέξεις είτε ξεχωριστά είτε μαζί.

Αρνητική αναζήτηση Google

Ένα ωραίο χαρακτηριστικό των δυνατοτήτων αναζήτησης της Google είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όρους αναζήτησης Boolean κατά τη δημιουργία μιας αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύμβολο "-" όταν θέλετε η Google να εντοπίσει σελίδες που έχουν μια λέξη αναζήτησης σε αυτές, αλλά θα πρέπει να αποκλείσετε άλλες λέξεις που συνήθως σχετίζονται με αυτήν τη λέξη αναζήτησης.

Παραγγελία αναζήτησης Google

Η σειρά με την οποία πληκτρολογείτε το ερώτημα αναζήτησης έχει πράγματι επίδραση στα αποτελέσματα αναζήτησης . Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για μια μεγάλη συνταγή βάφλα, θα θελήσετε να πληκτρολογήσετε "συνταγή βάφλας" αντί για "βάφλα συνταγής". Κάνει τη διαφορά.

Google Forced Search

Η Google αποκλείει αυτόματα τις κοινές λέξεις όπως "όπου", "πώς", "και" κ.λπ., επειδή τείνει να επιβραδύνει την αναζήτησή σας. Ωστόσο, αν ψάχνετε για κάτι που χρειάζεται πραγματικά αυτές τις λέξεις που περιλαμβάνονται, μπορείτε να "εξαναγκάσετε" την Google να τις συμπεριλάβει χρησιμοποιώντας τον παλιό μας φίλο το σύμβολο προσθήκης, δηλαδή το Spiderman +3, ή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε εισαγωγικά: "Spiderman 3 ".

Google Site Search

Αυτή είναι μια από τις πιο συνήθεις αναζητήσεις μου στο Google. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Google για να πραγματοποιήσετε πραγματική αναζήτηση εντός ενός ιστότοπου για περιεχόμενο . για παράδειγμα, λέτε ότι θέλετε να κοιτάξετε μέσα από την Αναζήτηση στο Web για όλα τα "δωρεάν λήψεις ταινιών". Δείτε πώς θα πλαισιώσετε την αναζήτησή σας στο Google: site: websearch.about.com "δωρεάν λήψεις ταινιών"

Αναζήτηση στο εύρος αριθμών Google

Αυτό είναι ένα από αυτά τα "wow, μπορώ να κάνω αυτό;" είδος των αναζητήσεων Google. Δείτε πώς λειτουργεί: προσθέστε δύο αριθμούς, χωρισμένους με δύο περιόδους, χωρίς κενά, στο πλαίσιο αναζήτησης μαζί με τους όρους αναζήτησης . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την αναζήτηση εύρους τιμών για να ορίσετε σειρές για όλα από τις ημερομηνίες (Willie Mays 1950..1960) έως τα βάρη (φορτηγό 5000..10000 kg). Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε καθορίσει μια μονάδα μέτρησης ή κάποια άλλη ένδειξη για το τι αντιπροσωπεύει το εύρος αριθμών.

Εντάξει, έτσι μπορείτε να δοκιμάσετε:

Nintendo Wii $ 100 .. $ 300

Ζητάτε από την Google να βρει όλα τα Nintendo Wii μέσα στην τιμή των $ 100 έως $ 300 εδώ. Τώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος αριθμητικού συνδυασμού. το τέχνασμα είναι οι δύο περιόδους μεταξύ των δύο αριθμών.

Google Define

Έχετε ποτέ συναντήσει μια λέξη στον Ιστό που δεν ξέρετε; Αντί να φτάσετε σε αυτό το ογκώδες λεξικό, απλά πληκτρολογήστε define (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ορισμό) λέξη (εισάγετε τη δική σας λέξη) και η Google θα επανέλθει με μια σειρά από ορισμούς. Το χρησιμοποιώ αυτό όλη την ώρα όχι μόνο για ορισμούς (κυρίως τεχνολογικά), αλλά βρήκα επίσης ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βρείτε λεπτομερή άρθρα που μπορούν να εξηγήσουν όχι μόνο τη λέξη που αναζητάτε αλλά το πλαίσιο μέσα στο οποίο συνήθως συμβαίνει. Για παράδειγμα, η φράση buzz "Web 2.0" χρησιμοποιώντας τη σύνταξη Google για τον ορισμό του web 2.0 επιστρέφει με κάποια πραγματικά ενδιαφέροντα και πρακτικά πράγματα.

Υπολογιστής Google

Οτιδήποτε βοηθά με τα μαθηματικά που σχετίζονται με υλικό παίρνει μια ψηφοφορία στο βιβλίο μου. Όχι μόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google για την επίλυση απλών μαθηματικών προβλημάτων, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για τη μετατροπή μετρήσεων. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα αυτού του είδους. μπορείτε απλά να τις πληκτρολογήσετε απευθείας στο πλαίσιο αναζήτησης Google:

Και ούτω καθεξής. Η Google μπορεί επίσης να κάνει πολύ πιο περίπλοκα προβλήματα και μετατροπές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε το μαθηματικό πρόβλημα στη γραμμή αναζήτησης. Ή, αν πρόκειται για ένα περίπλοκο πρόβλημα με τους μαθηματικούς χειριστές, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στην Google για την "αριθμομηχανή" στον κόσμο και ο υπολογιστής Google θα είναι το πρώτο αποτέλεσμα που βλέπετε. Από εκεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αριθμητικό πληκτρολόγιο που παρέχεται για να εισαγάγετε την εξίσωση σας. Περισσότερο "

Google Phonebook

Η Google έχει έναν γιγάντιο κατάλογο τηλεφωνικών καταλόγων , όπως θα έπρεπε - ο δείκτης τους είναι ένας από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος, στον Ιστό. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τηλεφωνικό κατάλογο της Google για να βρείτε έναν αριθμό τηλεφώνου ή μια διεύθυνση (Ηνωμένες Πολιτείες μόνο τη στιγμή της γραφής):

Έλεγχος ορθογραφίας Google

Μερικοί λαοί προσπαθούν να γράψουν συγκεκριμένες λέξεις χωρίς έλεγχο ορθογραφίας - και επειδή δεν δουλεύουμε πάντα μέσα σε ένα μέσο που προσφέρει αυτόματο έλεγχο ορθογραφίας στον ιστό (blogs, πίνακες μηνυμάτων κλπ.), Είναι πολύ ωραίο να έχουμε ενσωματωμένο, στο πρόγραμμα ορθογραφίας Google. Εδώ είναι πώς λειτουργεί: πληκτρολογείτε απλά τη λέξη που παλεύετε στο πλαίσιο αναζήτησης της Google και η Google θα επανέλθει πολύ ευγενικά με αυτή τη φράση: "Εννοούσατε ... (σωστή ορθογραφία);" Αυτή είναι πιθανώς μία από τις πιο χρήσιμες εφευρέσεις της Google.

Το Αίσθημα Τυχερού Κουμπιού

Αν έχετε επισκεφθεί ποτέ την αρχική σελίδα Google, τότε θα έχετε δει ένα κουμπί ακριβώς κάτω από τη γραμμή αναζήτησης με τίτλο "Αισθάνομαι τυχερός".

Το κουμπί "Αισθάνομαι τυχερός" σας μεταφέρει αμέσως στο πρώτο αποτέλεσμα αναζήτησης που επιστρέφεται για κάθε ερώτημα. Για παράδειγμα, αν πληκτρολογείτε "τυρί" πηγαίνετε κατευθείαν στο cheese.com, εάν πληκτρολογείτε στη "Nike" πηγαίνετε κατευθείαν στο εταιρικό site της Nike κλπ. Είναι βασικά μια συντόμευση για να παρακάμψετε τη σελίδα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης.