Τι είναι ένα αρχείο XFDL;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XFDL

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XFDL είναι ένα αρχείο γλώσσας για την περιγραφή εκτελέσιμων φορμών. Είναι ένας ασφαλής τύπος αρχείου XML που αναπτύχθηκε από την PureEdge Solutions (μια εταιρεία που απέκτησε η IBM το 2005) ως ένας τρόπος δημιουργίας ασφαλών και νομικών ηλεκτρονικών μορφών.

Τα αρχεία XFDL χρησιμοποιούνται συνήθως σε ένα επιχειρηματικό ή κυβερνητικό πλαίσιο κατά τη μεταφορά δεδομένων ή την αγορά και πώληση πραγμάτων μέσω του διαδικτύου. Τα δεδομένα που περιέχονται στα αρχεία XFDL συνήθως αποτελούνται από πράγματα όπως πληροφορίες συναλλαγών και ψηφιακές υπογραφές.

Σημείωση: Τα αρχεία με επέκταση .XFD είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούν το .XFDL. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι δεν συγχέετε το αρχείο XFDL με ένα αρχείο εγγράφου Acrobat Forms Document που χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου XFDF .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XFDL

Σημείωση: Πριν ανοίξετε το XFDL, γνωρίζετε ότι μπορεί να συμπιεστεί σε ένα αρχείο, πράγμα που σημαίνει ότι πρώτα πρέπει να εξαγάγετε το αρχείο XFDL από το αρχείο, για να το χρησιμοποιήσετε. 7-Zip είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα που μπορεί να το κάνει αυτό, αλλά μπορεί και άλλα δωρεάν αρχεία εξαγωγής αρχείων.

Το IBM Forms Viewer είναι το καλύτερο πρόγραμμα για το άνοιγμα αρχείων XFDL σε έναν υπολογιστή. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη μιας δωρεάν δοκιμής του IBM Forms Designer για να δείτε και να επεξεργαστείτε αρχεία XFDL. Για να πάρετε κάποιο πρόγραμμα, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό IBMid.

Σημείωση: Τα έντυπα IBM δεν έχουν πάντοτε πατηθεί με αυτό το όνομα. Αρχικά ονομαζόταν PureEdge Forms πριν η IBM αγόραζε την εταιρεία PureEdge. Στη συνέχεια ονομάστηκε έντυπα IBM Workplace Forms πριν μετατραπούν σε φορμά Lotus το 2007 και, τέλος, IBM Forms το 2010.

Η εφαρμογή XFDL Reader της εφαρμογής iOS μπορεί να ανοίξει και αρχεία XFDL, ακόμη και να τα αποθηκεύσει σε PDF ή να τα εκτυπώσει.

Δεδομένου ότι τα αρχεία XFDL έχουν μόνο κείμενο σε αυτά, ένας επεξεργαστής κειμένου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει και να τα εμφανίσει σωστά αν χρειάζεται απλώς να επεξεργαστείτε το αρχείο ή να το δείτε σε μορφή κειμένου. Μπορείτε να δείτε τι εννοώ σε αυτό το παράδειγμα ενός αρχείου XFDL στον ιστότοπο της IBM. Όπως μπορείτε να δείτε, ολόκληρο το έγγραφο είναι απλά ένα αρχείο κειμένου , έτσι ώστε οποιοσδήποτε επεξεργαστής κειμένου όπως το Σημειωματάριο στα Windows, ή ένας από τους καλύτερους συντάκτες του Free Text Editors , μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει ένα.

Συμβουλή: Αν οι πληροφορίες εδώ εξακολουθούν να μην σας βοηθούν να ανοίξετε το αρχείο XFDL, ίσως θελήσετε να ελέγξετε ξανά ότι δεν συγχέετε το αρχείο με άλλη παρόμοια επέκταση αρχείου, όπως XFDF, CXF ή XSPF . Παρόλο που ορισμένες επεκτάσεις μπορεί να φαίνονται πολύ παρόμοιες, δεν σημαίνει ότι είναι καθόλου σχετικές ή έχουν παρόμοια μορφή με οποιονδήποτε τρόπο.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XFDL

Δεν ξέρω κανένα δωρεάν μετατροπέα αρχείων που θα μετατρέψει ένα αρχείο XFDL σε άλλη μορφή. Ωστόσο, το εργαλείο IBM Forms Designer που ανέφερα παραπάνω μπορεί να μετατρέψει ένα ανοικτό XFDL σε PDF. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το IBM Forms Viewer για να αποθηκεύσετε το αρχείο XFDL ως αρχείο FRM (Form).

Το αρχείο XFDL μπορεί να αποθηκευτεί και σε μη αρχειοθετημένο PDF με άλλον τρόπο, χρησιμοποιώντας ένα σενάριο, όπως περιγράφεται σε αυτό το έγγραφο στον ιστότοπο Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης του Στρατού.

Για να μετατρέψετε το XFDL σε ένα έγγραφο του Word, προτείνω πρώτα να το καταστήσετε PDF και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα PDF σε Word για να αποθηκεύσετε το αρχείο στη μορφή DOCX ή DOC .

Εάν πρέπει να μετατρέψετε ένα XFDL σε HTML , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το στοιχείο Webform Server του IBM Forms Server.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία XFDL

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου XFDL, τι έχετε δοκιμάσει ήδη και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.