Τι είναι ένα αρχείο ASAX;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ASAX

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ASAX είναι ένα αρχείο εφαρμογής ASP.NET Server που χρησιμοποιείται από εφαρμογές ASP.NET.

Το πιο συνηθισμένο αρχείο ASAX είναι το αρχείο global.asax που χρησιμοποιείται για το χειρισμό ορισμένων λειτουργιών, όπως όταν ξεκινά ή κλείνει η εφαρμογή. Μια εφαρμογή Ιστού μπορεί να έχει μόνο ένα από αυτά τα αρχεία ASAX και είναι εντελώς προαιρετικό να συμπεριληφθεί μαζί με την εφαρμογή.

Κάτω από την παρακάτω ενότητα υπάρχουν μερικές πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία ASAX.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ASAX

Το λογισμικό Visual Studio της Microsoft μπορεί να ανοίξει αρχεία ASAX, όπως και η δωρεάν κοινοτική έκδοση.

Δεδομένου ότι τα αρχεία ASAX είναι απλά αρχεία κειμένου που περιέχουν κώδικα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου για να τα ανοίξετε. Τα Windows έχουν ενσωματωμένη την εφαρμογή Σημειωματάριου στο λειτουργικό σύστημα που μπορεί να ανοίξει το αρχείο, αλλά μπορεί και τα προγράμματα τρίτων όπως το δωρεάν Σημειωματάριο ++.

Σημείωση: Τα αρχεία ASAX δεν προορίζονται για προβολή ή ανοιχτή από το πρόγραμμα περιήγησης. Αν έχετε κατεβάσει ένα αρχείο ASAX και αναμένεται να περιέχει πληροφορίες (όπως ένα έγγραφο ή άλλα αποθηκευμένα δεδομένα), είναι πιθανό ότι κάτι δεν συμβαίνει με τον ιστότοπο και αντί να δημιουργήσει χρήσιμες πληροφορίες, παρέδωσε αυτό το αρχείο διακομιστή.

Εάν συμβεί αυτό, θα πρέπει να μπορείτε να μετονομάσετε την επέκταση αρχείου από το .ASAX στην επέκταση που θα έπρεπε να έχει αποθηκευτεί με το αρχείο, όπως το .PDF, αν πρόκειται για έγγραφο PDF .

Σημαντικό: Δεν μπορείτε κανονικά να αλλάξετε την επέκταση ενός αρχείου έτσι και να αναμένετε ότι το νέο αρχείο θα λειτουργήσει κανονικά. Για αυτό, θα χρειαστείτε ένα εργαλείο μετατροπής αρχείων . Ωστόσο, σε αυτό το παράδειγμα, το πρόβλημα έγκειται αποκλειστικά στο γεγονός ότι η επέκταση αρχείου ήταν ακατάλληλα όνομα, οπότε η μετονομασία της στη σωστή επέκταση θα λειτουργήσει καλά.

Σημείωση: Τα αρχεία ASX και ASA δεν είναι τα ίδια με τα αρχεία ASAX. Παρόλο που οι επεκτάσεις αρχείων τους είναι πολύ παρόμοιες, ένα αρχείο ASX είναι ένα αρχείο Microsoft ASF Redirector που αποθηκεύει μια λίστα αναπαραγωγής αρχείων ήχου ή βίντεο, όπως αρχεία ASF . Μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο ASX με VLC ή Windows Media Player. Τα αρχεία ASA είναι αρχεία διαμόρφωσης ASP που μπορεί να ανοίξει ένας επεξεργαστής κειμένου.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο ASAX, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο πρόγραμμα εγκατεστημένο, ανοίξτε αρχεία ASAX, ανατρέξτε στην ενότητα " Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου" αυτή την αλλαγή στα Windows.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αρχείο Global.asax

Το αρχείο global.asax βρίσκεται στον ριζικό κατάλογο της εφαρμογής ASP.NET και δεν μπορεί να μεταφορτωθεί ή να προβληθεί με οποιοδήποτε αίτημα εκτός από αυτά που προέρχονται από την πλευρά του διακομιστή. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε εξωτερική προσπάθεια προβολής ή λήψης αυτού του συγκεκριμένου αρχείου ASAX έχει αποκλειστεί από προεπιλογή.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το τι χρησιμοποιείται το αρχείο global.asax για την έκδοση στο Web της Microsoft Developer Network και στο DotNetCurry.com. Ο ιστότοπος ASP.NET εξηγεί πώς να χρησιμοποιήσετε το αρχείο global.asax και δίνει ένα δείγμα αρχείου έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε πώς είναι δομημένες οι πληροφορίες στο αρχείο.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ASAX

Ένα αρχείο ASAX που πρέπει να παραμείνει λειτουργικό ως αρχείο ASP.NET δεν πρέπει να μετατραπεί σε οποιαδήποτε άλλη μορφή. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι η εφαρμογή δεν μπορεί να βρει το αρχείο και έτσι δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει όπως χρειάζεται.

Αν ψάχνετε για το πώς να μετατρέψετε το global.asax σε Code-Behind για να βάλετε τον πηγαίο κώδικα σε ένα ξεχωριστό αρχείο, δείτε αυτό το νήμα στο Forum Coding. Ωστόσο, πρέπει επίσης να ρίξετε μια ματιά σε αυτό το άρθρο στο ASP Alliance, το οποίο περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο το ASP.NET v2.0 αντικατέστησε το Code-Behind με το Code-Beside.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία ASAX

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου ASAX και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.