Συμπληρώνει τον γραφικό σχεδιασμό και την εκτύπωση

Ζητήστε ένα comp από έναν σχεδιαστή γραφικών για να αξιολογήσει ένα σχέδιο

Στο γραφικό σχέδιο και στην εμπορική εκτύπωση, οι όροι "σύνθετο" και "ολοκληρωμένο" χρησιμοποιούνται εναλλακτικά για να αναφερθούν σε μια σύνθετη διάταξη τέχνης, ένα ολοκληρωμένο ανδρείκελο και μια ολοκληρωμένη έγχρωμη απόδειξη. Επειδή όλα αυτά παραπέμπονται απλώς ως "comps", πρέπει να ξέρετε τι να περιμένετε πριν συμφωνήσετε να αναθεωρήσετε ένα comp από έναν γραφικό καλλιτέχνη ή έναν εμπορικό εκτυπωτή σε μια εργασία εκτύπωσης που διαχειρίζεστε.

Συμπληρώνει στο γραφικό σχέδιο

Μια σύνθετη διάταξη - που συνήθως αναφέρεται ως comp σε γραφικό σχεδιασμό - είναι μια ψεύτικη παρουσίαση μιας πρότασης σχεδίου που ένας γραφικός καλλιτέχνης ή διαφημιστικός οργανισμός παρουσιάζει σε έναν πελάτη. Το comp δείχνει το σχετικό μέγεθος και τη θέση των εικόνων και του κειμένου, παρόλο που οι εικόνες και το κείμενο του πελάτη δεν είναι ακόμη διαθέσιμες. Ο σκοπός είναι να εξακριβωθεί αν ο σχεδιαστής γραφικών είναι "σωστός" σχεδιαστικός. Οι φωτογραφίες των χρηστών ή οι εικονογραφήσεις μπορεί να εμφανίζονται στο comp για να αντιπροσωπεύουν τις εικόνες του πελάτη και το "greeked" τύπου-ανοησία κείμενο μπορεί να αντιπροσωπεύει το μέγεθος, τις γραμματοσειρές και άλλη επεξεργασία του αντιγράφου του σώματος, των τίτλων και των λεζάντων.

Ένα comp δίνει στον πελάτη την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τυχόν παρεξηγήσεις που αισθάνεται ο γραφικός καλλιτέχνης μπορεί να έχει σχετικά με τις επιθυμίες του πελάτη. Αν το comp είναι εγκεκριμένο, χρησιμεύει ως οδηγός για το έργο που προχωράει. Ένα comp δεν είναι ποτέ μια τελική απόδειξη - απλώς μια πρώιμη προσπάθεια να κρίνουμε την αξία ενός σχεδίου.

Ένα comp είναι συνήθως ένα ψηφιακό αρχείο που εκτυπώνεται για την αναθεώρηση του πελάτη. Δεν είναι ένα σκίτσο ιδεών ενός γραφικού καλλιτέχνη, παρόλο που τα τραχειά σκίτσα μπορεί να προηγηθούν της δημιουργίας ενός comp, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για σχεδιασμό λογότυπου.

Συνεισφέρει στην εμπορική εκτύπωση

Οι εμπορικές εταιρίες εκτύπωσης που διαθέτουν εσωτερικούς σχεδιαστές χρησιμοποιούν comps με τον ίδιο τρόπο που τα χρησιμοποιεί ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής γραφικών - ως σύνθετα σχέδια . Ωστόσο, έχουν επιπλέον προϊόντα ή προσεγγίσεις για την προετοιμασία ενός comp για έναν πελάτη.

Ένα ολοκληρωμένο ανδρείκελο από μια εμπορική εταιρεία εκτύπωσης προσομοιώνει το τελικό τυπωμένο κομμάτι. Περιλαμβάνει τις εικόνες και το κείμενο του πελάτη και μορφοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν κατά την εξέταση του πρώτου "dummy" comp που προετοιμάστηκε από τον γραφίστα από τον πελάτη. Το comp μπορεί να υποστηρίζεται, να διπλώνεται, να ταιριάζει ή να διατρυπάται αν το τελευταίο κομμάτι θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι θέσεις των τεμαχίων μπορούν να τραβηχτούν στη θέση τους ή να κοπούν. Αυτός ο τύπος comp δεν είναι απόδειξη χρώματος ακριβής ή απόδειξη τύπου, αλλά δίνει στον πελάτη μια σαφή εικόνα του τρόπου εμφάνισης του τυπωμένου κομματιού του.

Στην περίπτωση ενός ενιαίου βιβλίου χρώματος, ένα ανδρείκελο μπορεί να είναι η μόνη απαραίτητη απόδειξη. Δείχνει τη σειρά των σελίδων και τη θέση του κειμένου στις σελίδες αυτές. Το κείμενο εκτυπώνει όλα σε ένα χρώμα, έτσι δεν απαιτείται χρωματική απόδειξη. Ωστόσο, αν το βιβλίο θα έχει ένα κάλυμμα χρώματος (και τα περισσότερα κάνουν), γίνεται έγχρωμη απόδειξη του καλύμματος.

Μια ολοκληρωμένη έγχρωμη απόδειξη είναι μια τελική ψηφιακή έγχρωμη απόδειξη πριν την εκτύπωση. Απεικονίζει την ακρίβεια των χρωμάτων και την επιβολή. Αυτή η ψηφιακή απόδειξη κορυφαίας ποιότητας είναι τόσο ακριβής που αντικαθιστά μια απόδειξη τύπου στις περισσότερες περιπτώσεις. Όταν ένας πελάτης εγκρίνει μια σύνθετη έγχρωμη ψηφιακή απόδειξη, η εταιρεία εκτύπωσης αναμένεται να παραδώσει ένα τυπωμένο προϊόν που να ταιριάζει με αυτό ακριβώς.